תזונה נכונה (12)

deep ocean

New member
יהההההההההה ../images/Emo45.gif

סוף סוף.....סוף סוף. לקחו לי 3 שנים לעשות זאת...חה חה...אבל עשיתי זאת לבסוף!!! מאז שהתברר לי שיש לי סרטן (נראה לי שכבר עברו 3 שנים) היה לי ברור מהרגע הראשון, שחלק מזה זה איתות שאני חייבת לשנות את התזונה שלי. אני מאד ברננית באוכל והתזונה שלי עד היום לא היתה משהו משהו. בכל אופן, היה שלב ששיניתי את התזונה בהדרכה של רפלקסולוג שהוא גם תזונאי, ואכן ירדתי במשקל, הרגשתי מעולה, אבל לא שמרתי על התזונה הזאת, ברגע שהפסקתי ללכת אליו, וגם התזונה שהוא נתן לי היתה לי אז קשה מידי לשמור עליה לאורך זמן. היום אני במקום אחר. במקום שהגוף שלי כבר אומר: אני רוצה תזונה חדשה. הגעתי למצב שאת האוכל שאני הכי אהבתי, כמו: פסטה ועוד => אני כבר לא מסוגלת לאכול. ממש אין לי תיאבון לזה. לפני כמה זמן חטפתי כאב ראש אדיר שמזמן לא חוויתי. במהלכו הקיבה שלי התנקתה
בקיצקוצ, הבנתי שדי! אני חייבת לעשות את זה ולשנות את התזונה, וללמוד לאכול דברים חדשים, ולתת לגוף שלי את מה שהוא זקוק. היום הלכתי סוף סוף לתזונאית, חיברנו ביחד תפריט חדש, דיברנו מלא זמן (שלוש וחצי שעות!! היא מאד יסודית), גיליתי מה סוג הדם שלי (O), ועוד. בנוסף, היא ייעצה לי חוץ מזה שאני עושה קונג-פו וכו´, להתחיל לעשות קצת ספורט (הליכות בים), ועוד כמה שינויים. איזה כיף!!!! זה אתגר, אבל יהיה טוב

MsPiggy

New member
זה רק אני או שאוכל מוכן שקונים

בסופר טעים יותר מאוכל בייתי? כמו למשל הבלינצ´ס שאכלתילארוחת ערב... או הסטייקים... נורא טעימים. למרות שיש לי הסתייגות מסוימת מעוגות הבית... (מה זה לאפות בלי אהבה?!) אז - מה דעתכם על אוכל מוכן מראש?

deep ocean

New member
אני מעדיפה אוכל בייתי על אוכל מוכן

אבל כל אחד והעדפתו. בפעם האחרונה שקניתי לעצמי קציצות טופו מוכנות בסופר (בשביל לאזן את זה שאני לא אוכל כמעט בשר חוץ מדגים) כאבה לי הבטן והייתי חייבת לשכב. חשבתי שזה אולי צירוף מקרים, כי זה אמור לעשות לי טוב. לא? אז אכלתי מזה יומיים אחרי ושילשלתי מזה בטירוף.... בקיצור, אם כבר טופו אז אני אעשה לעצמי

Talia E

New member
לי הוא גם הרבה פחות טעים

וגם פחות עושה לי טוב (אני מרגישה בגוף שלי שהוא לא ממש רוצה את זה). גם יש לרוב המוצרים האלה מן טעם לואי כזה... אני מסוגלת לקנות אוכל מוכן כזה (טבעול, בורקס וכו´) ושהוא יישאר לי ה-מ-ו-ן זמן בפריזר - ובינתיים אני אעדיף לקנות לי ירקות ולהכין לי מטעמים... בקיצור, בד"כ יש לי את זה בבית, אבל לעתים נדירות אני אוכלת את זה.

InnerKid

New member
אולי יש לך טיפים

לכל מיני מטעמים שאפשר לעשות עם ירקות? אני רוצה להכניס הרבה יותר ירקות לחיי, בייחוד אחרי שהחלטתי השבוע אחרי שחזרתי מהויפאסאנה שבינתיים אני לא אוכל בשר (נראה כמה זמן זה יחזיק..
) מאור

Liron Bar

New member
למי שמחליט לא לאכול יותר בשר

אני בדרכי לחופש ! כל חיי הורגלתי לשמוע שבשר זה בריא וגם היה לי טעים , אבל בחודשים האחרונים בא לי פחות ופחות בשר. אסור לי בכלל לקטוז ( המצוי בחלב ) , אז אני אוכל בעיקר ירקות , פירות אורז , לחמים , פסטה וגם טופו לאחרונה. ההתלבטות היא בריאותית , מה התחליף לבשר ? (B12???) זה די מטריד אותי , כי מספיק אסור לי לאכול מוצרי חלב... ( ד"א - לעבודה אני מביאה אוכל שהכנתי בבית ומחממת במיקרו , למרות שיש לי חדר אוכל - אבל האוכל ההמוני פשוט מזעזע !) מישהו יכול להמליץ לי על פשטידת ירקות אבל בלי טיפת לקטוז ?

transformation

New member
אוכל מוכן מראש לעומת אוכל ביתי

זה תלוי מי מכין את האוכל הביתי... יש כאלה שמכינים אוכל ביתי שחבל על הזמן, פי 1000 יותר טעים מהאוכל המוכן הכי טוב שיש. אני אישית אוהב אוכל מוכן, אבל אוהב הרבה יותר אוכל ביתי. אה, כן, אני אוהב אוכל באופן כללי.

alpha31

New member
סקר בנושא בריאות דרך תזונה נכונה

להלן שש שאלות שעליהן יש לענות ב"כן" או "לא": 1. האם את/ה בעד קדמה במטבח? 2. האם תזונה נכונה ואוכל טעים חשובים בעיניך? 3. האם את/ה מבשל/ת ברצון? 4. האם הית מעוניין/ת שעבודתך במטבת תפחת ולא על חשבון האיכות? 5. האם שמעת על שיטת הכנת מזון שהיא גם פרקטית, גם חסכונית, גם טעימה ובעיקר גם יותר בריאה? 6. לו שיטה זו היתה קיימת, האם הית מעוניין/ת להכירה? לכל אלה שענו ב"כן" לכל השאלות למעט השאלה מס. 5, ושחושבים שהנושא שווה בדיקה, תינתן האפשרות להכיר את השיטה הנ"ל דרך הרצאה והדגמה.

הפולני

New member
deep ocean

היי..שלום לך, אמנם אני לא מכירך, לראשונה אני כאן. ורציתי לשאול,, האם ניסית עיסוי בשמנים באופן קובע?

../images/Emo45.gif

לפני שלוש שנים הייתי אצל תזונאית - נאסר עליי לגעת במוצרי חלב ובקמח לבן. אז הורדתי את הקפה, והגבינות הלבנות והגלידות אבל לא לאכול לחם פסטה ודברי מאפה...אה ואת הקורנפלקס גם הורדתי בגלל החלב.... עד אז ניזונתי מלחם ופסטה בלבד!!! לא בכמויות גדולות, אבל לא אכלתי שום דבר שהיה נראה לי ´מוזר´ - רטבים למיניהם, בשרים, דגים, בשום פנים ואופן לא מאכלי ים, סושי- לא בא בחשבון! התחלתי לקנות לחם ללא שמרים (לחם שאור או שיפון)...מה אני אומר לכם? טעם לא היה לזה.....בינתיים חזרתי קצת לשתות קפה - אבל רק בבית- לא הקפה של האספרסו ברים שמלא מלא בחלב, ועל לחם ופסטה אני לא מוותרת. מה שכן, בזמן האחרון הזנחתי את הירקות- יאללה אני חוזרת להכיו פשטידות תרד... בסושי אני עדיין לא נוגעת ...(אז איזה מין יאפית אני???
) ואמנם נורא מפתים אותי כל היוגורטים האלה והאייס קפה של הקיץ אבל אני מתאפקת ורק לפעמים אוכלת איזה ´גמדים´ קטנטן כזה....

Talia E

New member
יש גם פסטות מקמח מלא

הן עולות יותר (פי שניים בערך: איזה 9 ש"ח לחבילת פסטה) - אבל אני מפנקת את עצמי מדי פעם בהן (לתשומת לבך: הן סופגות יותר את הרוטב, אז צריך לעשות רוטב יותר עשיר כדי שלא ייצא יבש).

למעלה