תזונה נטולת גלוטן.

pertal

New member
תזונה נטולת גלוטן.

מפני שלוקח שבוע עד שבדיקות הדם מגיעות, וגם אמרו לי שיכול להיות שלמישהו יש רגישות לגלוטן אבל לא צליאק, החלטתי לנסות להתחיל דיאטה נטולת גלוטן מיום ראשון-שני. רציתי לדעת, האם אדם שיש לו רגישות לגלוטן, ויתחיל דיאטה, יראה שיפור או שינוי מסויים בעצמו כבר אחרי שבוע? (לא מצפה שהכאבים יעברו אחרי שבוע, אבל אראה שינוי כדי לדעת "אולי זו הבעיה או חלק ממנה". מן הסתם כדי לראות תוצאות אם קיימות כאלה, צריכים להוריד גלוטן לחלוטין ולא רק להוריד מינון. על מה אני צריך לשים דגש? אני מעוניין לחזור לעבוד בחדר כושרבשבוע הזה(כל מיני הפסקות בגלל הכאבים), האם באבקת חלבון יש גלוטן? חוץ מזה אני אוכל טונה ופירות וירקות, ובשר. האם הדבר הנכון זה לעשות דיאטה מראש ולא לחרוג ממנה? (במיוחד שמדברים על שבוע, מניח שיהיה קל יחסית...) לדוגמא ב: 1)כוס חלב עם אבקת חלבון 2)טונה בננה/תמרים 4)חזה עוף, ירקות 5)עוד טונה עם ירקות 6)ביצה מקושקשת יכולה להיות תזונה טובה(עם רוטציה אם צריך) לתזונה ללא גלוטן? זתומרת אם אני אוכל כל יום --רק-- את הדברים האלה, ושום דבר לא מהצד, אני נמצא בדיאטה ללא גלוטן? או יש עוד משהו שצריך לעשות? תודה

נטלי22

New member
אםאתה רוצה שישלחו אותך אולי

לביופסיה - חשוב מאוד שתמשיך לצרוך גלוטן, כי אחרת ייתכן שיש לך צליאק ולא יעלו על זה בביופסיה אם תפסיק את הגלוטן. בנוסף, יכול לקחת כמה חודשים טובים מהרגע שעוברים לתזונה נטולת גלוטן ועד שהתופעות המלוות את הצליאק פוחתות ונעלמות בהדרגה, כך שלא תוכל להסיק דבר מתזונה נ"ג לשבוע או לחודש. עדיף לך להמתין לתור אצל הגסטרולוג ולראות אם הוא הולך לכיוון של צליאק ואם הוא ממליץ על ביצוע ביופסיה.

איזה סימנים יש לך ?

שלום לך , גם לי חושבים שישצליאק , אני בת 38 , עשיתי בדיקות דם והן הגיעו שליליות , ולמרות שהבדיקות תקינות עושים לי בקרוב בדיקה על מנת לקחת ביופסיה מהמעי , מאוד מעניין אותי לדעת איזה סימנים יש לך , אני מוכנה לרשום לך איזה סימינים לי יש - כאבי בטן שבאים והולכים כבר חודשיים , עייפות , חולשה , ירידה במשקל 10 ק"ג , יציאות מאוד מוזרות... אני מאוד אנמית , בקיצור רופאת הגסטרו שאליה הלכתי אמרה לי מייד שזה נראה כמו צליאק , אבל אין כמו לקחת דגימה מהמעי , זה בטוח במאה אחוז נכון אם יש או אין צליאק , אם לא קשה לך בבקשה תכתוב לי איזה סימנים יש לך וגם בן כמה אתה , תודה רבה לך מראש והרבה בריאות.

pertal

New member
הסימנים שלי שונים מאוד....

והם כוללים בעיקר כאבי שרירים בכל הגוף שפשוט שם. אני הולך לגסטרו ביום ראשון ולא בטוח שהיא תוכל אפילו להגיד "יש לך משהו שבחלום הכי רחוק אולי נראה כמו צליאק". יש לי גם עייפות וחולשה בזמן האחרון, חולשה של השרירים גם. בבדיקות דם רגילות הפריטין שלי היה קצת נמוך(לפני 6 חודשים בערך) ולקחתי כדורי ברזל. בזמן האחרון אני מרגיש כאבי בטן ותזוזה שם אחרי אוכל אבל יכול להיות שזה רק פלאסבו.. (מהקריאה אני מתחיל לפתח "סימפטומים" שקראתי עליהם). אני בן 18 וחצי, והרוב זה כאבי שרירים ובזמן האחרון חולשה-כמו שציינו כאן, רחוק מאוד מהצליאק הטיפוסי.

גם אצלי הפריטין 0 ...

גם אצלי הפריטין הי ה 0 בבדיקת הדם האחרונה , אני מנסה לקחת ברזל בשביל לראות אם זה עולה , חוץ מזה יש לי כאבים חזקים כבר חודשים בעצם הזנב כמעט כל הזמן , הנה למשל עכשיו השעה כמעט חמש בבוקר , קמתי עם כאבי בטן שמטרידים אותי מאוד... יש לך מושג תוך כמה זמן מקבלים את התשובה של הביופסיה ? זה מאוד מעניין אותי תוך כמה זמן יש תשובה . תרגיש טוב עד הפעם הבאה שנדבר.

pertal

New member
החלטתי לנסות בכל זאת לשבוע לאחר-עזר

שקראתי במקום מסויים שזה ממש עזר(אפילו לשבוע לנסות) לחולי פיברו, ולכאבים. אני הולך לקבל תכשיר מסויים מחול לטיפול בקנדידה. רציתי לשאול, כמה קשה יהיה לדעתכם להיות בדיאטה של: ללא גלוטן ללא מוצרי חלב ללא סוכר למשך כמה שבועות? (הדבר הקשה אמור להיות לא לאכול משהו שמכיל גלוטן/סוכר בלי כוונה מהצד ואולי הקטע של הפחמימות, אבל יש מספיק אוכל לא רע שאפשר לחיות עליו) ובנוסף להישאר על 50 גרם פחמימות? לא ממש בקיא-האם בכמות כזו נמוכה מרגישים חלשים? האם לדעתכם אוכל לעבוד בחדר כושר למי שמבין? (אני יודע שהמנהלת בקיאה) תודה.

למעלה