תזונה לתינוק בן שנה

1שילגיה

New member
תזונה לתינוק בן שנה

התינוק שלי בן שלי, לא אוהב לאכול באופן כללי ולא אוהב מוצקים, לא אוהב "גיוונים"- כתגובה הוא מקיא. כמו כן כשהוא היה סקרן לגבי אוכל בגיל 6 או 7 חודשים, מנעתי ממנו להתפלש בו. עתה הוא לא מתעניין (גם כשאנחנו אוכלים לידו). הוא מתרחק ומקבל אותו באנטי. לפני כשבוע הוא שקל 8,800 קילו. אני רוצה שישמין ולא יודעת באיזה דרך. הוא אקטיבי מאוד, הולך, סקרן לגבי הכל (חוץ מאוכל). האם יש לך רעיונות כיצד להעשיר את האוכל כדי שישמין (אנחנו מרסקים כל דבר ללא גושים)? תודה

1שילגיה

New member
בוודאי שאני לא רוצה "שישמין"

אני פשוט לא רוצה שיהיה אחוזון 8% במשקל. אשמח באם אקבל מענה לשאלתי. תודה

1שילגיה

New member
שאלות מצויינות!!!

אני מאכילה אותו. כן אני "מכריחה" אותו לאכול ע"י הסחת דעת (בעלי מבדר אותו עם צעצועים, תוכניות טלוויזיה וכו'). הוא אוכל רק מרוסק כי מס' פעמים הוא נחנק והקיא וזה מפחיד אותי. הדבר היחיד שהוא אוכל (לא מרוסק) זה לחם. כי זה המאכל היחיד שהוא אוכל מרצון. יש לו "אנטי" מאוכל ואני לא יודעת איך לתקן את זה. לכן, אני מחפשת מאחכלים "שישמינו" אותו קצת (כמו שקדיה וכו'). אגב, הוא אוהב לינוק.

ליאת5 5

New member
את חייבת לתת לו להתנסות בלעיסה

וללמוד אותה. בתור אחת ששגם מפחדת מאוד מחנק, אני מבינה אותך לגמרי. תפתי בדברים טעימים (וכמובן בריאים). מה לגבי פירות למשל, את יכולה להכין לו צלחת פירות חתוכים:מלון,אבטיח,אפרסק וכיו"ב. גם טעים, גם צבעוני ומגרה וגם בריא. כמו כן, סנוויצים עם ממרחים שונים ומגוונים למשל: גבינות ואבוקדו. אני גם מגרדת עגבנייה בפומפיה ומוסיפה לכריך. חוץ מזה חשוב מאוד לתת להם לחוש את האוכל:תני לו חתיכות מהסנוויץ ביד ושיכניס לבד לפה, את הפירות החתוכים למשל שימי בצלחת לפניו ותני לו לאכול לבד. כמובן שהכל שבהשגחה מלאה שלך ובעשר עיניים. אני תמיד נותנת לביתי (גם בת שנה) לגעת באוכל, ולחוש אותו וכמובן שתוך כדי גם מעכילה אותה בעצמי כיוון שאי אפשא לסמוך על זה שהם יכניסו עכל לפה, את רוב האוכל תמצאי בוף על הרצפה...אבל לא נורא זה שווה את זה...ולא להלחץ מכל פירור קטן. זהו...קצת ארוך מקווה שעזרתי אפילו במשהו ואשמח להמליץ לך עוד.

../images/Emo41.gifנצל"ש- "התפלשות באוכל"

עד איזה גיל נכון לתת לתינוק "להתפלש" באוכל, למרוח , לזרוק וכו' ומתי להתחיל להרגיל לניקיון ואכילה נכונה?

מחשבות

New member
אני מעולם לא נתתי לבנותי להתפלש

באוכל. אצלנו בקרקוב לא ממש מעריכים נגיעה באוכל בידיים. עד היום אני לא מבין מה זה נותן. אחרי ככלות הכל, כבר המציאו את הסכו"ם.

ליאת5 5

New member
אז המציאו את הסכו"ם, אז מה???

זה עוד לא אומר שנגיעה באוכל והצורך לחוש אותו לא חשובים. לפי דעת אנשי מקצוע, ואני חוזרת אנשי מקצוע, לא רק שהדבר חשוב ותורם, אלא גם הכרחי להתפתחות הפעוט. ובאותו משקל-המציאו גם את הנעליים, ועדיין יש חשיבות גדולה לתת להם ללכת יחפים, לפחות בהתחלה... אז המציאו.... אז מה...?

מחשבות

New member
אוכל אוכלים. עם אוכל לא משחקים,

לא זורקים פסטה על השיח ולא פיצה על התקרה.

ליאת5 5

New member
תחושות,תחושות,....זה שם המשחק...

אף אחד לא מדבר על לזרוק פסטה על השיח או פיצה על התקרה,למרות שגם אם קורה,זה ממש אבל ממש לא סוף העולם. בכל מקרה כנראה שפיספסת את הנקודה שלי

מחשבות

New member
אני עמדתי שם בטיפת חלב מול האחות

שדיברה על תחושות. תמהתי על מה היא מדברת והאם היא מפזורת פולין. אני מעדיף לחוש את האוכל הפה ולא בידיים.

ליאת5 5

New member
כן,אבל לא בך עסקינן אלא בפעוטות....

שרק לא מזמן הגיעו לעולם וצריכים ללמוד הכל מהתחלה...

מחשבות

New member
אי מבין את זה. גם מקבל. אבל

הרעיונות האלה מעלים בי חלחלה. הכל טוב ויפה, רק למה הכל צריך לעבור דרך לכלוך מיותר?

ליאת5 5

New member
זו בדיוק הנקודה שלי

שזה לא לכלוך מיותר בכלל ,זה משהו שצריך לעבור אותו,וטעות לחשוב שזה מיותר,אלא כמו שציינתי זה הכרחי.

מחשבות

New member
טוב, אני כבר אחרי השלב הזה ולאף

אחת משלוש הבנות שלי לא הנחתי ללכלך סתם כך בפקודת טיפת חלב. לא נרשמה טראומה.

האוכל הרבה יותר טעים

כשאוכלים עם הידיים! יש דברים שעד היום אני הרבה יותר נהנית לאכול בידיים. כמו גם ללכת יחפה מהרגע שנכנסת הביתה, כך גם ילדי. מעבר לחשיבות התחושתית שהוזכרה- זה כיף לאכול עם הידיים ולמה להכניס אותם למסגרות, מגבלות וכללים מרגע הוולדם? חשוב לאפשר לילד לחוות בחופשיות את המזון באמצעות כל החושים ולאט לאט, עם הגיל גם ללמד אותו הרגלים מתורבתים, אך למה למהר? זו התנהגות טבעית המתאימה לגיל מסויים. בסופו של דבר, כולם לומדים לאכול בסכו"ם, שעבורי במקרים רבים, כאמור- הוא מיותר... כולם לומדים את כללי הנימוס והתרבות החשובים כל כך בפולניה...

למעלה