תזונה לבת 8 וחצי חוד'

orlypolinger

New member
תזונה לבת 8 וחצי חוד'

ביתי ניזונה מזה מס' חודשים מאנפמיל AR בשל פליטות מרובות והתמ"ל הזה טוב עבורה. בנוסף, בבוקר אוכלת מנת פרי יפה מאוד ובצהריים ירקות עם הודו/ עוף מכובס. השאלות שלי הן אלו : 1) האם להוסיף לה עוד ארוחת מוצקים בערב? ואם כן, מה להוסיף ? בספר "טעמים ראשונים" מדברים על לתת פסטה עם בשר בגיל 9 חוד' ולילדה עוד אין שיניים ואני לא מבינה אם לטחון את הפסטה או מה... 2) אני מכינה פירות מאודים (נקטרינה, תפוח עץ ואגס) בכמות לכמה ימים ואת מחלקת למנות של 130 מ"מ ומקפיאה בכדי לחסוך עבודה יום יום. שנייה לפני ההאכלה אני מוסיפה עוד חצי בננה. השאלה שלי היא האם ניתן לרסק בננה או מלון טריים ולהקפיא אותם עם שאר הפירות המרוסקים ? תודה על ההתייחסות אורלי

h 3

New member
כמה דברים:

א. היא רגישה למוצרי חלב? אם לא, את עוד מעט יכולה להתחיל עם מורצי חלב, ויכול מאוד להיות שזה יהיה פתרון טוב לעוד ארוחת מוצקים. ב. רק לספר שיש לי חברה שהבת שלה הוציאה שן ראשונה אחרי גיל שנה, ועד אז אכלה יופי מוצקים - גם פסטה וגם עוד הרבה דברים שמצריכים לעיסה - הם יודעים ללעוס יופי עם החניכיים, רק צריך להתחיל לאט ובזהירות. בקשר להקפאה אני לא יודעת... H

גילור

New member
כמה דברים:

ראשית, למה לאדות את הפירות? האופציה המועדפת ששומרת לפחות על חלק מהויטמינים היא ריסוק של הפירות בפומפיה ידנית. גם מרגיל את הילדים למרקם לא חלק לגמרי וגם שומר טוב יותר על חלק מהערכים התזונתיים מאשר אידוי. עוד דבר, חשוב שהפירות יוכנו טריים מדי יום. לא להתעצל. זה חשוב לילדה מאוד. בגיל תשעה חודשים תוכלי להוסיף מוצרי חלב. לחם אפשר כבר לתת לה. הייתי מוסיפה בהדרגה ארוחת מוצקים גם בערב: גבינה, רך של לחם, פסטה (לא לרסק. לתת ביד כדי שתתרגל. הם לועסים בעזרת החניכיים). אפשר גם לביבות ירק (ברגע שאפשר יהיה לתת לה גם ביצים) או פשטידת ירקות טובה.

לא ממליצה על לחם לפני גיל שנה

מכיוון שיש יותר סבירות לפתח רגישות לגלוטן. עדיף לחכות כמה שיותר עם לחם אפשר במקום לחם להתחיל עם אורז מלא או קינואה מאותה סיבה שלחם לא מומלץ, לא ממליצה על פסטה בשלב הזה, אפשר לחכות עם זה. מה שחשוב הוא להרגיל כבר מגיל אפס לתזונה מלאה ובריאה ללא תוספת סוכרים, לכן לגבי מעדני חלב- ממליצה רק על יוגורט ללא סוכר, עדיף יוגורט מחלב עזים (פחות אלרגני מחלב פרה) בהחלט מסכימה עם הדיעה לגבי פירות טריים, גם ירקות מבושלים כמו בטטה ותפוח אדמה יכולים לשמש ליופי של ארוחת ערב משביעה ובריאה. בתיאבון

גילור

New member
לפי משרד הבריאות אין שום בעיה עם

לחם ומוצרי קמח בכלל לפני גיל שנה. גם בדייסות שמשתמשים לתינוקות מגיל 4 או 6 חודשים יש גלוטן.

לפי משרד הבריאות יש גם צבעי מאכל

וחומרים רעים אחרים שבמדינות מפותחות מזמן נאסרו לשימוש בחוק ובישראל עדיין מותרים...

תזונה לבת 8 וחצי חודשים

בגיל של בתך היא אוכלת מצוין. מלבד הפירות המאודים. תני לה פירות טריים שרוסקו לפני האכילה כדי למקסם את מתן הויטמינים. אידוי והקפאה פוגעים בויטמינים בעיקר בויטמין C. את יכולה לתת פסטה עם בשר בגיל 8-9 חודשים בהתאם ליכולותיה של בתך לאכול גם מבחינת לעיסה וגם מבחינת זקיפות וישיבה. על פי משרד הבריאות אין מניעה לתת דגנים המכילים גלוטן מגיל 6 חודשים.

למעלה