תזונה וADD..

תזונה וADD..

אני מאובחנת כ-ADD הפרעת קשב וריכוז. אני יודעת שיש כמה גישות שדנות בהפרעה זו.. חלקן הוא אי זרימה מספקת של דם למוח. (וזה אולי אומר שצריך להקפיד על פעילות גופנית). מעבר לכך, עלתה לי מחשבה בראש, שאולי יתכן שיש חסר באי אילו חומרים שיכולים לשפר ריכוז וזרימה טובה יותר של דם. השאלה שלי היא, מעבר לכל התזונה הכוללת שצריך לכלול, אילו מוצרי מזון (ומה המרכיבים שלהם) משפרים ריכוז וזרימת דם טובה יותר שתגיע בסופו של דבר למוח, ותקל על הפרעת הקשב והריכוז.

ADD

רבות נכתב על הקשר בין תזונה והפרעה זו . מאחר שאת שואלת ספציפית על משפרי זרימת דם הרי שבגדול עלייך להקפיד על תזונה נכונה, פעילות גופנית וכמובן הימנעות מעישון. בעניין התזונה הרי שמדובר במזונות עשירים באנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) כגון פירות, ירקות (על צביעהם השונים) קטניות ועוד..דגי ים צפוני(לקבלת חומצות שומן מסוג אומגה 3 ) או אגוזי מלך או זרעי פשתן טחונים, שמן זית. הייתי מציעה לך גם להסתובב בחנויות של תוספים ולבדוק משהו (ויש כאלה) שמכילים את הנ"ל ובנוסף משפרי זרימת דם כגינקו בילובה, ג'ינסנג, קואנזים Q 10 ועוד...שאולי יעזרו, בהצלחה ושנה טובה.

אלי ו.

New member
כנסי לפורום ADHD

הם מאוד מעודכנים בנושא. לא מדובר בזרימת דם במוח אלא במעבר של נוירוטרנסמיטורים. למיטב ידיעתי יש תאוריות הקשורות לתזונה אבל עדיין לא הוכח קשר בין תזונה לבין הפרעות קשב וריכוז או מאכלים שיכולים לשפר את המצב. אם הנושא מענין אותך, ספר שאני מכיר שכן מאמין בנושא הוא הספר (המאוד שנוי במחלוקת) של ד"ר אמן שהוא נוירולוג וטיפוס מענין, "לרפא ADHD". מה שכן, ידועים מאכלים שיכולים להחמיר את המצב, בייחוד צבעי מאכל כמו טרטראזין.

למעלה