תזונה וחוסרים

תזונה וחוסרים

שלום לכם!זו הפעם הראשונה שאני משתתפת בפורום למרות שאני קוראית את מה שנכתב.הילד שלי בן 11.6 והתזונה שלו לקוייה מגיל שנה בערך-המעבר מההנקה לאוכל.ללא ספק יש לו חוסרים בויטמינים רבים.כששתה מטרנה סויה מבקבוק הוספנו לו סופרנוטרה-b6 +מגנזיום וגם mgm.כשהפסיק לשתות חלב אי אפשר היה לתת לו שום תוספות,התזונה היתה דלה מאוד.אם אני זוכרת זה היה במבה ופיתה,מאוחר יותר הבמבה התחלפה בתפוציפס וספגטי ללא כלום.היום התזונה שלו היא: מרק {עוף} עם אורז,שניצל,חלה מתוקה יבשה, בערב היא מטוגנת בביצה.ללא ספק יש לו חוסרים בויטמינים.בעקבות המקרים עם רמדייה נבהלתי שבעתיים,למרות נסיונותי במשך השנים לקשר בין התזונה להתפתחות המוח,אף אחד מהרופאים לא גילה התענינות רצינית ,וביטלו אותי בטוענה שזה חלק מהרגישויות שלו. בשניידר הפנו אותי לדיאטנית ,שכמובן לא הבינה כלום בתחום ילדי ה-pdd.האם מישהו מכיר או יודע למי עלי לפנות?

בבית לורן יש דיאטניות מומלצות לPDD

ואני לא מצרפת כל מיני קישורים מחו"ל כי את וודאי כבר בדקת באינטרנט. בהצלחה
. הבן שלי נהנה מאד מהדובונים של יומי ומקבל סירופ ברזל. אם תהיי מרוצה מהדיאטניות שקיבל מבית לורן, ספרי לנו. שמעתי גם על דר' אביגייל גלבוע מחיפה שנחשבת מוצלחת (אך אוהבת את מוצרי סולגאר במיוחד). שווה לבדוק.

היום הייתי בבית מרקחת של קופ"ח

וראיתי שם את הדובונים ועוד כל מיני ויטמינים. אבל אני חושבת שאפשר לרכוש בכל בית מרקחת, בסופרפארם גם יש מבחר גדול.

אלי ו.

New member
אצלנו מטבעות השוקולד של הדס

מולטיויטמין הולכות טוב. (גם אצלי הבן סובל מבעיה דומה באוכל)

lisadan

New member
האם הילד אוכל עוגות?

אם כן, יש לנו מתכון ל"עוגה" המכילה ירקות ועוף. הבן שלנו אוהב אותה. כשאוכלים אותה, קשה לזהות את המרכיבים הסודיים.

beezi

New member
לאמהות, כולנו נשמח למתכונים ../images/Emo21.gif

האם תוכלו לפרסם כאן מתכונים מעניינים , כדי שילדים אחרים ינסו אותם ואולי.... יאהבו אותם. אני מוכנה לנדב כמה.

שימו ויטמינים נוזליים במרק (אחרי

שהמרק קצת מצטנן). לבן שלי יש סימפטום דומה. הוא לא אוהב לגעת במרקמים שונים ולכן, בבקבוק הוא מוכן לשתות הכול אבל כשמדובר על אוכל מוצק, התפריט שלו דומה מאוד לתפריט של הבן שלכם. הוא לא אוהב את המגע של רוב המאכלים המוצקים עם עור כף היד ועם הפה. נחנו מנסים לעבוד על שיפור בתחום אבל זה לא כל כך מצליח.

מאכלים עשירים בויטמינים !

לכל הילדים שאוכלים טוב יותר מאכלים נוזליים אני תמיד מציעה, וזה מתוך נסיון!!! לעבור לשייקים! פותחים את הבלנדר והחגיגה מתחילה.... יש לנו ירקות ופירות מדהימים בארץ, ועם קצת דימיון אפשר לעשות איתם נפלאות, ואני ממש מתכוונת לכך. קחו למשל תפוח, אגס וחתיכת חלבה, הוסיפו חלב רגיל/חלב סויה/מעדן/גלידה/מים....ולתת לבלדר לעשות את שלו. אצלי בבית לא נשאר כלום אחרי שתי דקות. השייקים יכולים לעבוד על שילובים שונים ומגוונים ולא לפחד לשים גם אבוקדו,עגבניה,גזר, חלבה, טחינה, ולשמור על הטעם המתקתק...זה עובד מעולה. תנסו, זה שווה !

lisadan

New member
למה רק ירקות ופירות? ../images/Emo6.gif

הבקבוק הוא דרך מצויינת לדחוף לילד דברי מזון שונים. כשמשתמשים בבלנדר, אפשר להוסיף לשתיה כל דבר (כמעט)! אנחנו ניסינו עוף מבושל וביצה קשה, וזה עובד לא רע. אני ממליץ להשתמש גם במסחטת פירות קשים, שמאפשרת לעשות מיץ כמעט מכל פרי וירק, גם כאלו שלא מסתדרים טוב עם בלנדר (עלים ירוקים מסוגים שונים, גזר וכו').

אוריכאן

New member
שלום דורית

קודם כל כמובן שהרפואה הקונבנציונלית מבטלת את הקשר שבין תזונה להתפתחות מוחית (זה קורה בגלל אטימות של הרופאים), במקרה של מטרנה לעומת זאת, לא היתה להם שום בעיה לטעון שה"טעות" נבעה ממחסור בB1. זה טוב שאת שמה לב לתזונה של ילדך, מוטב עכשיו מאשר אח"כ. יש ספרים רבים בנושא. ספר אחד שאני ממליץ אליו הוא הספר "ילד היפראקטיבי" של בלינדה ברנס ואיירין קולקוהון. הוא מדבר על קשר בין תזונה להתנהגות וטוען שבעיות התנהגות נוצרות בגלל היפראקטיביות "פנימית"... כדאי לבדוק. אשמח להיות בקשר

למעלה