תזונה ואימוני כושר

תזונה ואימוני כושר

שלום לכולם אני חדש פה ולכן אספר על עצמי בקצרה. לפני שנה בערך פתחתי בדיאטה ואימוני כושר והורדתי כ16 קילו ממשקלי. הגובה שלי 1.80 והמשקל היה 87 כיום המשקל עומד על 71 (הגובה נשאר אותו הדבר
) התפריט היומי שלי מסתכם בערך ב 1500 קלוריות (הרבה ירקות וזה ממש מספיק לי) השאלה היא: אני פוקד את חדר הכושר פעמיים בשבוע לאימון כוח דיי מפרך האם אני עלול לגרום נזק לשרירים כתוצאה מחוסר תזונה נאותה ?? המאמן בחדר כושר אמר לי שעם התפריט שאני אוכל מדי יום אני לא אוכל להתקדם הרבה (וזה לא נראה לי כל כך נכון לאור התוצאות) טוב אחרי ההקדמה הארוכה אני אשמח לשמוע תגובות תודה

דורון ק

New member
כן בהחלט-לתזונה חלק חשוב ביותר

באימונים-מה מטרת האימון שלך? בכל מקרה אם התזונה שלך מכילה את כל היסודות הדרושים ואתה מרגיש שאתה מתקדם באימונים אז סביר להניח שזה בסדר.

מטרת האימון היא לעצב גוף יפה ../images/Emo9.gif

וגם לשמור על זה לאורך זמן (אתם בטח יודעים מה קורה לגוף אם לא שומרים עליו )
כמו כן נאמר לי שגבר ממוצע אמור לצרוך מינימום 2300 קלוריות ביום, האם זה סתם מיתוס או שטות ??

אלי ו.

New member
אני לא מכיר את הגבר הממוצע

שמעתי שיש לו 3.3 ילדים והוא נשוי ל 0.67 נשים, אבל אף פעם לא פגשתי בו.
יש לי חשש די סביר שהוא לא ממש קיים, וגם אם הוא קיים, הוא לא אתה. בכדי לעלות במשקל צריך לאכול מעל האיזון הקלורי. בכדי לרדת צריך לאכול פחות. אם אתה נשאר במשקל קבוע אז אתה אוכל פחות או יותר בסביבות האיזון הקלורי שלך. האיזון הקלורי משתנה מאדם לאדם בהתאם לפעילות, גובה, משקל, הרכב גוף וגנטיקה. לקבל מושג על "אנשים ממוצעים" בדוק את ה BMR באתר המצורף. (שים לב, נדמה לי שחישוב הקלוריות שלהם לפעילות יומיומית לא עובד נכון)

לפי ה BMR

אני אמור לרזות גם אם לא הזזתי אצבע כל היום. ולא כך הוא הדבר. נראה לי מוגזם.

אוקיי אז לפי ה BMI

זה תקין. אז מה זה אומר ? שאני אמור להתמיד עם 1500 קלוריות ביום אם אני רוצה להמשיך במשקל הנוכחי ???

אלי ו.

New member
דוקא BMR שזה Basal Metabolic Rate

וזה בהחלט יכול להיות שאותו "אדם" ממוצע שהוא בגילך ובגובה שלך יאבד משקל ב 1500 קלוריות בלי לעשות כלום. (למעשה זה די הגיוני אפילו, 1500 קלוריות זה לא הרבה) מה לעשות שאתה אינך אותו אדם ממוצע. אם תוסיף מסת שריר, ותאכל יותר, לאט לאט המטבוליזם שלך יעלה. כשתרגיש שאתה רוצה להעלות קצת במשקל, עשה זאת ובזהירות.

למעלה