תזונה גיל 11 חודש

תזונה גיל 11 חודש

שלום,

הבת שלי בת 11 חודש.
אני רוצה לגמול מהנקה בגיל שנה.
שאלתי- האם יש אפשרות לעשות את זה ללא שילוב תמ"ל?
כרגע אני פשוט לא יודעת אם היא אוכלת מספיק, בלילה מתעוררת כל 3 שעות לאכול ואני לא יודעת איך מפסיקים את זה...מאמינה שברגע שאלמד אותה לישון לילה יהיה לי יותר קל לגמול אותה גם מהנקות היום.

תמל איננו מזון חובה לתינוקות

בגיל שנה תינוקות יכולים בהחלט לאכול מוצקים כמו מבוגר ואז אין חובה לתת שתייה של תמל.
אם כי אמהות רבות נוהגות להמשיך ולתת את התמל, כסוג של נחמה לתינוק.
אם התינוקת שלך לא אוכלת מספיק טוב מוצקים, ולא תרצי שום הנקה בכלל , תוכלי לתת תמל כתגבור למוצקים.
בכל אופן, תינוקת בת 11 חודשים
שמתעוררת בלילה 3 פעמים, יונקת , וחוזרת לישון מייד, סביר אכן להניח שהיא יונקת בצורה יעילה, מקבלת את צרכיה
מההנקה, ואין פה הרבה הפרעה מבחינת השינה.
תינוקות רבים ניתן לגמול לקראת גיל שנה מהנקות הלילה, (במקביל כאמור לתזונת מוצקים תקינה, כולל שתיה
של חלב אם / הנקה או תמל) , ללא צורך להוסיף תמל בשעות הלילה בשום פנים ואופן.
ניתן לתת לשתות מים, - אך צריך להבין שגמילת מהנקות בלילה, אינן בטוחה לגמילה מהתעוררות בלילה
אמהות יכולות לגמול מהנקות בלילה, והתינוק ממשיך להתעורר , כי...הוא צריך את זה.
ובגלל שההנקה איננה "רק" תזונה, אלא גם קשר ישיר למערכת החיסון, קשר של חום ותמיכה אימהית, קשר בלתי
נפרד מהתפתחות ה"אני" של התינוק, - קשה לפעמים לגמול מגיל שנה והתינוק צריך ודורש את ההתעוררויות
למרות שבהנקה הן קצרות (הנקה וחזרה למיטה)
הגמילה ביום שונה מאוד מהגמילה בלילה בייחוד בגלל העובדה שביום התינוקת שלך אוכלת מוצקים
ובלילה לא

ניתן לכוון אותך לכך שבגיל שנה, אמהות רבות מוצאות שהכי נוח להן להמשיך ולהניק כ 2-4 פעמים ביממה
(יום ולילה) מבלי לסיים את ההנקה ולאפשר לתינוק שלהם המשך הגנה חיסונית טובה גם מעבר לגיל שנה.
בשנים האחרונות, ארגון הבריאות עולמי, ארגון הרופאים העולמי, ועוד גורמי רפואה רציניים, ממליצים על הנקה לפחות עד
גיל שנתיים והלאה מזה לפי הנוחות של האם והתינוק. זאת בשל ההכרה החד משמעית, לערכיה החיסוניים שיש בחלב אם
והנקה בגיל זה (יותר מאשר הנושא התזונתי פרופר- שזה עד גיל שישה חודשים בערך)
&nbsp
בכל אופן- קונה מראש - 3 הנקות בלילה כי זה נשמע לגמרי הנקות נוחות
(זה לא שהיא צמודה לך לשד כ-ו-ל הלילה אלא יניקה אפקיטיבית)
מציינת שכל מה שכתבתי, נכון יהיה לתינוקת שעולה בצורה מספקת במשקל, אוכלת מוצקים, שותה גם מים, בריאה
&nbsp

למעלה