תזונה "בריאה" ?!

בלי קשר לדיאטה, עגבניה שייכת למשפחת הצמחים

ביחד עם חצילים ונדמה לי שגם תפוחי אדמה, שלא מומלצת לצריכה למי שסובל מכל מיני בעיות עיכול או דלקת. יש שם חומר לא בריא. אני צריך שמישהו יזכיר לי עוד פרטיים כי כבר שנים לא נכנסתי לקטע הזה

סולאניים

מכילים סולאנין. אבל העגבניה עצמה לא מכילה אותו, רק הצמח שלה. גם סולניים אחרים לא מכילים אותו כל עוד הם טריים. רק אחרי חשיפה ממושכת לאור הם מתחילים לבטא אותו.

Pלמוני

New member
קודם כל..

1)מלפפון חמוץ לא נחשב-למה לא מלפפון טרי?!.)יש אומנם סוכר בפירות ובחלק מהירקות-לכן אוכלים אותם (אותם סוגים) במידה מסוימת (תלוי אם יש בעיית סוכר בבדיקות הדם-חוץ מזה,לא נראה לי שירקות מתוקים גורמים לבעיית סוכר משמעותית).3)תירס לא נחשב כירק-אלא כפחמימה.

חייבים לאכול פחמימות

לפחמימות (סוכרים) אכן יצא שם נורא במהלך השנים. נקודה קטנה למחשבה תהיה, גם לחולי סכרת (שאמורים להמנע מסוכרים) מומלץ בהחלט לאכול פחמימות (סוכרים). כל דיאטנית שתתכנן תפריט בריא ומאוזן, תבחר שכ- 50-65% מהתפריט יורכב מפחמימות. העדפה היא תמיד כמובן, פחמימות מורכבות, כמו: דגנים מלאים, קיטניות, ירקות ופירות. הכוונה היא שהפחמימות יהיו עשירות בסיבים תזונתיים, אשר מסייעים לפעילות מערכת העיכול, ואף מסייעים בתהליכי הרזיה. למינון כמו בכל דבר יש משמעות מאוד גדולה. בהצלחה, ורק בריאות נטעחן ליבנה דיאטנית קלינית

תשובה

כל הפירות מכילים סוכר - פרוקטוז=סוכר פירות. מקור אנרגיה חשוב. כמובן שמכילים גם מינרלים וויטמינים חשובים . גם ירקות עשירים מאד במינרלים וויטמינים וגם סוכר בכמות מסוימת. מי אמר שזה רע? במסגרת תפריט מגוון מומלץ על כל הירקות והפירות- ההמלצה היום היא על חמישה צבעים ביום.

למעלה