תזונה בזמן ב"ס

yana4ka

New member
תזונה בזמן ב"ס

אני כל יום (חוץ משישי) בב"ס מ8 עד 5 בערב. איך לאכול בריא? כי זה קשה..אני בקושי מספיקה לאכול מהו בבוקר ואז הארוחת 10 שזה סנדוויץ (שאני אחרי 10 שנים כבר רגילה אליה..אפילו אם אני לא רעבה אני ירגיש "צורך" לאכול) ואז ארוחת צהריים שזה גם סנדוויץ ואז אני באה הביתה רעבה ואוכלת עוד ארוחת תהרים מאוחרת ב5 ואז עוד ארוחת צהרים לפני השינה.לא בריא.משמין פחד. איך אתם ממליצים לאכול נכון (ופחות משמין) במסגרת הזאת?

ברבריטו

New member
קודם כל

מומלץ מאוד מאוד לקום חצי שעה יותר מוקדם, להתקלח ולאכול ארוחת בוקר מסודרת. דבר שני: הבנתי שיש לך בעיה לאכול בצורה מסודרת בבית הספר (קוצר זמן, זמינות מוצרים). כדי למנוע מחסור באנרגיה זמינה, יש להצטייד בשני פירות לפחות למשך היום (תפוח, אפרסק, בננה, שזיף, תפוז, מנדרינה) ולאכול אותם במרווחי זמן סבירים - בעיקר בעיקר אחרי שיעור ספורט למשל. בנוסף, יש לצרוך כמות של אנרגיה לטווח ארוך יותר - וסנדביץ´ מלחם מחיטה מלאה טוב מאוד לעניין הזה (מתעכל לאט). בסנדביץ´ - לא דברים שומניים (מיונז, שוקולד). אפשר להוסיף ירקות בנפרד ואפילו 20-30 גרם קורנפלקס (לא מהמתוקים). אחרי שאת חוזרת הביתה, חשוב מאוד - מנה עם חלבונים - בשר,דגים או שילוב של דגנים וקטניות. כמובן עוד פחמימות. פירות וירקות. כמובן שאני אכתוב עכשיו את משפט הקסם - אני כותב רק על סמך ידע אישי מצומצם מאוד ויש להתייעץ עם תזונאית (כולם רושמים את זה בסוף ההודעה) בהצלחה :)

למעלה