תזונה בהנקה

קרישראל

New member
מזל טוב

ראשית, שיהיה הרבה מזל טוב.. שנית, להבדיל מהכותבת דלעיל, אני לא בעד קיצוניות. וחושבת שזה נכון לשלב בקבוק עם תחליף חלב או חלב שאוב, מפעם לפעם, ולו גם בשביל להימנע מסרבנות בקבוק בעתיד וגם בשביל שתוכלי להיעזר באחרים. טוב שינה טובה מידי פעם מאשר עומס שמוטל רק על גביך. זו דעתי... לגבי שאלתך לעניין תזונה אני מפנה אותך לפורום של ורד לב לעניין. ושוב: ברוכה הבאה ושיהיה בשעה טובה

אפרת_ח

New member
אני חושבת שהכוונה הייתה

שהתמ"ל מזיק לתינוק ישירות יותר מכל מה שאת אוכלת ומגיע אליו בעקיפין... למה את חושבת ש"צריך" לתת תמ"ל? זה כיוון טוב להתחיל.

my eyali

New member
תזונה בהנקה

שלום אני אמא לילד שני, בן 5 שבועות. אני מניקה וגם שואבת ומוסיפה תמל כשצריך. אשמח לדעת מהמניקות הוותיקות טיפים לתזונה נכונה בהנקה. תודה.

ציפיק2

New member
תזונה

מה הסיבה לשילוב? האם בעיה בריאותית לך או לתינוק? אם יש בעיה שבגללו את שואבת ניתן להגדיל את כמות החלב על ידי שאיבות או הנקות לעיתים יותר קרובות קפסולות חילבה יגדילו את כמות החלב אם יש בעיה ששאיבה או הנקה תכופה לא יפתור בשלב הזה ניתן להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת כדי לתקן את מה שצריך.

קרישראל

New member
תזונה - המלצות

אני בתחילת ההנקה השתדלתי להימנע מלאכול מאכלים ממשפחת הכרוביים (כרובית, כרוב, ברוקולי) ומה שעושה לי אישית גזים ממשפחת הקטניות (עדשים בעיקר). אני יודעת מיועצת ההנקה , אסתר גרוניס, כי אין מחקר שמראה שהדברים שגורמים לנו גזים הם אלה שגורמים לעוויתות המעיים של הקטנטנים שלנו. אבל את יודעת, בכל זאת... אנייודעת שיש כאלה שנמנעים גם לאכול ממוצרי חלב פרה. הקפדתי לאכול דברים עשירים בויטמינים כגון: בטטה וגזר שעשירים בויטמין A, פירות יבשים כגון שזיפים ותמרים שמכילים ברזל, שקדים ואגוזים שעשירים בחלבון וברזל, אבוקדו, פירות שמשחימים (ואז מעידים על תכולת הברזל שלהם כגון: תפוחים), בשר, טונה, בקיצור, כל מה שנחשב בריא, תוך ראיה של שילוב וגיוון (חלבונים, פחמימות, סוכרים, שומנים). מרווה גורמת לייבוש החלב, אז...זהירות!

1טלטלים

New member
תזונה בהנקה

בוקר אור, אין ממש חוקים והמלצה היחידה שתקפה לא רק בתקופת ההנקה אלא בכלל לכל אורך החיים - לאכול נכון ומואזן,מכל אבות המזון,ארוחות מסודרות,שתיה לרוויה. אם יש חסרים של ברזל,ויטמינים חיוניים ניתן להשתמש בתוספות הויטמינים/מינרלים. מצרפת קישור למאמר בנושא ,ניתן לפנות לכותבת המאמר בפורום שלה (היא גם מדריכת הנקה )

למעלה