תזונה בהנקה

alfa blondy

New member
תזונה בהנקה

אני קוראת את הפורום שלכם בעניין רב, המשיכו כך ויישר כח !!!! חשבתי לעצמי שאולי תוכלו לעזור לי....אני מניקה את בני כבר חודשיים ומרגישה שאין לי מספיק חלב. מה גם שבעוד חודש אחזור לעבוד ורוצה כבר להרגיל אותו לחלב שאוב. התחלתי לשאוב וזה מפחית לי יותר את החלב. שאלתי: מה הצעותייך להגברת חלב וגם: איזו תזונה בריאה להנקה. הוא לא סובל מגזים ובבקשה - אל תפנו אותי לפורום הנקה.... תודה רבה רבה !!!!!!

שלום לאמא ולרך הנולד ../images/Emo95.gif

או קיי - לא מפנים אותך ל"פורום הנקה" למרות שקיימים אינספור פורומים כאלה ברחבי הרשת. מה שכן עשיתי עבורך, הוא שיטוט ואיסוף חומרים הקשורים להזנה בזמן הנקה, לדרכים להגברת ייצור החלב, לסיבות לירידה בכמות החלב, ולמיתוסים בכל נושא ההנקה: וכדי לא לפגוע בזכויות יוצרים אציין כי החומר נאסף מ: YNET MSN פורום הורות ערוץ 7 בתודה. והרי האוסף לפנייך: קודם לכל, צריך לציין שכמעט כל אישה שיולדת באופן ביולוגי, גופה יכול לייצר חלב המספיק לתאומים, ואפילו לשלישייה. שכן ההנקה מבוססת על עקרון ההיצע והביקוש. ההנקה תמריץ לעתים קרובות את ייצור החלב. הגורמים המעודדים את התינוק לינוק הם: 1. רעב. 2. צמא. 3. יצר המציצה. 4. חום גופה של האם. 5. חוסר ביטחון עצמי של התינוק. ככול שצרכים אלה של התינוק נענים דרך השד, כן ירבה החלב. ולהיפך, במידה שדרישות אלה יבואו על סיפוקן שלא דרך השד, כך תפחת כמות החלב שייווצר. יניקת השד מגבירה אפוא את תפוקת החלב, ומכאן שמתן תחליפים מלאכותיים לתינוק כבר בימים הראשונים לאחר הלידה (תופעה שכיחה ברבים מבתי היולדות) פוגע בתהליך יצירת החלב. כמו כן, אם נותנים לתינוק בקבוק מים או מי גלוקוז (ואף זה קורה לעתים קרובות בבתי היולדות), הדבר לא רק פוגע במידת יצירת החלב, אלא גם בצורה שהתינוק יינק, שהרי קל יותר לתינוק לינוק מבקבוק, ובדרך כלל, משייחשף התינוק בראשונה לשיטת הבקבוק, הוא יעדיף אותו על היניקה. הוא הדין לגבי מוצץ. אם השימוש במוצץ נעשה בצורה לא מבוקרת, הדבר עלול לפגוע בעוצמת הדחף של התינוק לינוק. השימוש במוצץ אינו מזיק, ואולם רק לאחר שהתינוק למד לינוק היטב. אמבם, לפעמים , קייימים מקרים של קשיים להפריש את החלב : חוסר החלב כזה , מבוסס על רקע של חוסר הפרשה באוקסיטוצין . הוא נובע לרוב ממתח נפשי אשר מעכב את הפרשתו החלב ומונעאת הפרשת החלב מבלוטות החלב לצינורות החלב . ניתן לפתור את הבעיה הזו ע''י הכנה מוקדמת של השד לפני ההנקה בעזרת : * עיסוי , * מקלחת חמה העוזרת להרפיית כללית ושחרור החלב , * נשימות עמוקות , עליך לדאוג לאכילה מאוזנת – אין זה הזמן לדיאטות רעב, ויש לזכור כי ההנקה צורכת כ- 500 קלוריות נוספות ביום, כך שעם תזונה מאוזנת ניתן לרדת במשקל ולחזור לגזרה במהירות. לאם המניקה חשובה שתיה מרובה, שתיית מים עדיפה. מאכלים שאינם "בריאים" לא יגרמו לשינוי החלב או יפגעו בתינוקך, אך עלולים להזיק לבריאותך שלך. אם תגלי כי מאכל מסוים גורם לך או לתינוקך לחוסר נוחות, מומלץ להימנע ממנו. יש להימנע מצריכה מוגברת של קפאין (נמצא בקפה, תה וקולה) ואלכוהול. בנוסף , יש להניק את התינוק בהתאם לצרכים שלו . יש לדעת שככל שמניקים יותר , נגרם גירוי להפרשת הורמון הפרולקטין אשר עולה בזמן ההנקה . גורם נוסף המשפיע על עלייתו החלב הוא , שעות שינה . בעצם , ככל שהאישה נחה וישנה מספיק שעות ביממה , מתקיימת יותר יצירה של פרולקטין חוסר חלב , נובע בדרך כלל על רקע של חוסר הפרשה באוקסיטוצין . הוא נובע לרוב ממתח נפשי אשר מעכב את הפרשתו החלב ומונע את הפרשת החלב מבלוטות החלב לצינורות החלב בסביבות גיל חודשיים יש כמה שינויים: - רוב התינוקות מייעלים את היניקה ויכולים לינוק רק דקות ספורות ולקבל את כל הארוחה שלהם. - הם יכולים להתחיל לרווח בין ההנקות. -לרוב האמא כבר לא מרגישה גודש וטפטופים כי ייצור החלב התאזן לפי צרכי התינוק. כשלא יודעים את השינויים האלו הרבה אמהות חושבות שאין להן מספיק חלב כי אין טיפטופים, התינוק בוכה אחרי דקות ספורות כי הוא סיים לינוק והאימא מפרשת את זה כחוסר בחלב ולכן היא דוחפת אותו חזרה להנקה והתינוק בוכה עוד יותר וכך הלאה... צמחים שנאמר עליהם כי הם מגבירים את תפוקת החלב: תה סרפד – מפחית דימום אחרי לידה ומגביר ייצור חלב אם. צמחים המעודדים ייצור חלב אם: גלגלה, אניס, חילבה, גדילן ואספסת (מוצר בשם: "רפאל רב חלב"). תה שומר – מעודד ייצור חלב ומפחית תופעות של גזים אצל תינוקות.

umish

New member
זאת אני בטעות קודם היה שמו של בן זוגי תודה!!!

noa3470

New member
למרות שאני לא מומחית - אני אמא מניקה (כבר שנה

ומה שהגביר לי מאד את החלב (ובעצם גם פתר את עניין הגזים של הקטנה שלי) זה- שתיית יומיומית(!) של חליטת זרעי שומר. כל ערב הרתחתי במשך 10 ד' כף זרעים על ליטר מים... (כמובן שאת יכולה גם קצת להמתיק) מקררת - ולמחרת שותה (את כל הליטר) לאורך כל היום. אני עשיתי את זה בשביל לטפל בגזים של התינוקת שלי (וזה עובד בגדול) אבל זה הגביר לי את החלב כפל כפליים!! בהצלחה

למעלה