תזונה בגן -

תזונה בגן -

אצלינו נהוג שההורים משלמים והצוות בגן קונה את האוכל. האסיפת הורים בתחילת השנה הוחלט על ביטול מוחלט של ממתקים וחטיפים - מצד הצוות למעט יום שישי בו יחלקו חלה מתוקה ועוגה ובימי הולדת יחלקו עוגה וסוג אחד של חטיף או סוכריות לכל הילדים-ומצד ההורים - אין לשלוח שום חטיף או ממתק עם הילדים בבוקר.. (בשנה שעברה היה זוועה מבחינת התזונה בגן - כל יום חולקו שוקולדים, וופלים, טופי וכדומה- השנה החלטתי שעל זה אני לא מוותרת)בקיצור - הורים הסכימו איתי ולאחר בדיקה בחוזרי מנכ"ל (הגננת בדקה)נאמר לנו שמותר לתת עוגיה או פרי כארוחת ביניים בנוסף לארוחת הבוקר והיא - הגננת תתן שלושה ימים בשבוע עוגיה או משהו מתוק ובשאר הימים פרי. עד כאן הכל יפה - לשביעות רצון הגננת וההורים. אז למה, למה, למה - בבוקר הורים שולחים תפוצ'יפס עם הילדים?או פתי בר? חלק שולחים רק לילד הפרטי שלהם, חלק שולחים חבילות גדולות כדי שהילד יחלק, הגננת מתחילה לתת עוגיות מרוחות בשוקולד למריחה או ריבה - מה אפשר לעשות כדי להכניס קצת שכל בקודקודם של אנשים? הרגלי הבריאות והתזונה שלהם - ניפגמים, לאכול ב12 2 פתי בר עם שוקולד - מקלקל את ארוחת הצהריים ודוחה את הזמן בו הילד רוצה לאכול , לא מצחצחים שיניים מייד אחרי אכילת החטיפים - ניגרם נזק לשיניים, בקיצור- חוץ מפתק יפה וציבעוני שתליתי בגן - בשמי, וטלפונים שאני מקבלת מהורים שתומכים ברעיון - מה עוד אני יכולה לעשות כדי למנוע מההורים לשלוח ממתקים עם ילדיהם? ומה אני יכולה לעשות עם הגננת שמעדיפה למרוח שוקולד על ביסקוויט במקום לתת פרי חתוך?

כמה שזה מעצבן...

כשהילדים שלי היו בגנים הגננות (לא היתה אותה גננת לשניהם) אסרו על שליחת ממתקים וחטיפים לגן. הן גם הקפידו על כך. לא היתה קניית אוכל מטעם הצוות, אלא כל הורה שלח לילדו כריך. היה עניין עם ילד אחד בגן של בתי, שנהג להביא כל יום קוואסון עם שוקולד וגירה את כל הילדים. אפילו בזה הגגנת התערבה, וביקשה מההורים לשלוח אך ורק כריכים, אבל האמא של אותו ילד אמרה שרק את זה הוא מוכן לאכול. אני חושבת שאת כאם כבר לא יכולה לעשות יותר ממה שעשית מול ההורים. ההתנהלות שלך צריכה להיות מול הגננת. אני מקווה שיחזור לראשה השכל, ושתאסור על ממתקים וחטיפים בגן. אולי אפשר לבדוק אם למשרד החינוך יש מדיניות בעניין?

בחוזר מנכל כתוב במפורש שאפשר

בארוחת ביניים לתת פרי או עוגיה. באסיפת הורים הסכמנו שלא יהיו עוגיות וממתקים אבל לפי חוזר מנכל הגננת יכולה לתת עוגיה במקום פרי. מה אנחנו יכולים כהורים לעשות כדי למנוע עוגיות/ופלים?

לדרוש מהגננת

פשוט לדרוש. לא לבקש שילד שמביא לגן חטיף וכו' ילקח ממנו וינתן לו בסוף היום בצירוף פתק כי לאחר החלטה לא ניתן היה לחלק את החטיף וכו' ולכן יש להקפיד להמנע מלשלוח שוב האמא שתראה שהחטיף חזר לא תשלח שוב אני חושבת. אם זה מאוד חשוב לרוב ההורים על הגננת לישם זאת. תעמדי על שלך שוב ושוב בסוף זה יכנס לאנשהו

מנסיון ההורה שיקבל את הפתק ישלח שוב

אצלנו רק בפעם החמישית אמא של ילד מסויים הבינה את הענין והפסיקה לשלוח לא לפני שהילד שלה היה לוקח בסוף היום את החטיף הענק (חבילות שלמות היתה שולחת) במפח נפש עם בכי לא נורמלי שהגננת "הרעה" לדבריו לא רצתה לתת לו לחלק. את שלי הייתי שולחת עם שקית קטנה ובה מדגם מייצג עבורה בלבד לחסל עד שמגיעים לשער הגן ואם לא סיימה הגננת או הסייעת אפשרו לה לשבת בפינה קטנה בגן ולסיים בלי שהילדים יראו ויפריעו לה ואז היתה נכנסת לגן. הבעיה היתה שלא כל ההורים היו כמוני. לפעמים חטיף אצלנו שהיה נשאר הילדה אוטומטית הכניסה למגירה שלה בלי שילדים ראו.

בסוף זה עבד?! ../images/Emo13.gif

אם יש אמהות שצריכות שזה יקרה 5 פעמים אז זה יקרה 5 פעמים סהכ בסופו של דבר היא תבין שהילד סובל והילד לא צריך לסבול

הבעיה אחרת - למה הורים לא מבינים את זה בפעם

הראשונה. ולמה כשאומרים למישהו לא להביא למחרת הוא כן מביא וגם אחרי זה וגם אחרי זה. ולמה הגננת לא החלטית אם רואה שמישהו הביא מיידית לתת את זה להורה שזה הגיע איתו.

אצלנו אסור לשלוח עם הילדים אוכל לגן בבוקר

גם אצלנו יש יותר מידי מתוק בארוחת 4 ויותר מידי ממתקים וחטיפים. טרם הצלחנו לעשות נגד זה משהו

למעלה