תזונה בגיל 13 חדשים

תזונה בגיל 13 חדשים

נכדתי בת ה-13 חדשים שוקלת 7.5 ק"ג בקושי. אוכלת לא טוב לדעתי (אסור לי להתערב, אני רק הסבתא), רק מטרנה (שגם אותה היא דוחה מהר) ואוהבת רק מתוק - מעדנים כמו גמדים ומעדני סויה (אלפרו). לא מוכנה לטעום ירקות מעוכים עם או בלי עוף בתוכם. הוריה טוענים שהרופאה אומרת שעד גיל שנתיים היא יכולה להסתפק בפורמולה. האם יש לי סיבה לדאוג, ואיך מצליחים לשכנע תינוק בגיל הזה לאכול מה שהוא לא רוצה?

מחשבות

New member
יש בהחלט סיבה לדאוג. האוכל שלה ממש

לא מגוון, עודף המתוק פוגע במערכת החיסונית שלה וחוסר הגיוון באוכל ימנע ממנה לפתח טעמים חדשים ואהבה לשונה. את כמובן לא יכולה לומר דבר, רק לשבת מהצד, לחרוק שיניים ולהתפוצץ. אני כל כך מבין אותך ויודע שאי אפשר לעשות דבר. אני מבין שרופאים, שהבנתם בתזונה שואפת לאפס, יכולים לחשוב שעד גיל שנתיים אפשר להסתפק בפורמולה. הוא בטח גם חושב שאת הנזקים יהיה אפשר לפתור בתרופות.

h 3

New member
שני דברים -

אני ממש לא סמכות רפאוית או משהו, רק אמא... הבן שלי, מסיבות רפואיות, אבל כמעט עד גיל שנה אך ורק תחליף חלב... באופן עקרוני, בפורמולה יש מה שתינוק צריך, ויש ילדים שהמוכנות שלהם לאוכל מוצק מגיעה בגיל קצת יותר מאוחר. אכן 7.5 קילו הוא משקל נמוך, אבל לא נורא. מה שכן הייתי מציעה - היא ילדה בכורה? היא בבית עם אמא או במסגרת? הרבה פעמים ילדים בגיל הזה אוכלים טוב יותר בחברה... אולי להושיב אותה אתכם לשולחן ולהניח לידה ברדך אגב משהו שהיא יכולה לאכול... אולי יחד עם ילד באותו גיל - כפית לכל אחד... ואם כל זה לא עוזר - פשוט לחכות... בסופו של דבר זה יגיע ואם היא תרגיש (והם מרגישים) שמעורב בזה מימד של לחץ מצד ההורים או מבוגרים אחרים - זה יגרום לה לעשות דווקא ויהיה קשה יותר... ודבר אחרון - אני חושבת שבמקרה הזה, ואם אין רגישות לחלב, עדיפים מעדני חלב ולאו דווקא מעדני סויה... ושוב, מזכירה שאני לא סמכות רפואית, רק אמא שמתוקף היותה אמא לילד עם בעיה רפואית במעיים, מתעסקת די הרבה בענייני התזונה שלו...

לגבי מעדני חלב

מומלץ ורצוי להתייחס אליהם כאל ממתק או קינוח, מכיוון שלרוב מכילים סוכרים לרוב, והערך התזונתי שלהם לא משהו ממליצה להעדיף יוגורט טבעי , גם מכיל חיידקים ידידותיים המחזקים את מערכת העיכול וגם ללא תוספת סוכר מיותרת אפשר לרסק לתוך היוגורט פרי כל שהו ויצרת "פרילי" טבעי בריא וללא סוכרים מזוקקים.

גילור

New member
להמשיך להציע. להמשיך לנסות. לא

בכוח כמובן אבל בהחלט להמשיך להציע. בסוף יש סיכוי סביר שהיא תתרצה.

תזונה...

מה שהכי חשוב עם ילדים בגיל הזה זה לא ליצור עניין סביב האוכל ונושא התזונה... הם מיד קולטים את זה שיש כאן "אישיו" ומשתמשים בזה לשליטה... כך נוצרות "הפרעות אכילה" כבר מגיל כה צעיר וחבל. הכי טוב זה להושיב את הילד/ה ליד השולחן עם כולם, בגיל 13 חודשים היא כבר יכולה לאכול הכל כמעט ולכן מה שמגישים לשולחן, מניחים לה בצלחת ונותנים לה לאכול לבד, להתעסק עם האוכל, להתלכלך, ללכלך, ולאט לטעום טעמים חדשים, בדרך אגב. מומלץ לא להכריח לאכול ולא לדאוג, שכן ילד רעב מבקש לאכול, לכן אם לא אכלה כלום, היא ודאי תהיה רעבה בהמשך ואז אפשר לתת לה שוב "לשחק" עם האוכל. לתת לה להנות מהחוויה שבאכילה, שהחוויה תהיה חיובית, צבעונית ומגרה. חשוב מאוד לסמוך עליה שאכלה כפי יכולתה ורצונה על מנת לפתח אצלה את המנגנון הטבעי ילדים שונים, בעלי מנגנון רעב ושובע שונה ולכן אין מה לדאוג אם לדעתכם אכלה מעט מדיי לא חייבים לרסק או לטחון לה את המזון, היא כבר מספיק גדולה למצוץ גזר מבושל ובטטה מבושלת ולא להיחנק מזה ייתכן והמזון המרוסק והטחון יחדיו פחות טעים לה, ויש לתת לה לטעום את הדברים לחוד. לגבי עוף- ניתן להכין לה קציצות ברוטב עגבניות ולתת לה לאכול קציצה, היא בטוח תהנה מכך. הכי חשוב: לא לנסות לשכנע תינוק לאכול משהו שהוא לא רוצה!! לא להיכנס למלחמה סביב האוכל חשוב שהחוויה תהיה מהנה!!

תודה על כל התגובות והעצות

כמובן שמושיבים אותה עם כולם ושמים לפניה דוגמיות ממאכלים שונים ומגוונים, והיא מאוד נהנית לזרוק אותם על הרצפה. לא בא לה אפילו לנסות. יתכן שבאמת צריכים ממש להרעיב אותה, אבל אני כאמור רק הסבתא ואינני נוכחת (תודה לאל) בכל הארוחות. הילדה היתה השנה במעון ולפי דברי המטפלות בדרך כלל אכלה את ארוחת הירקות (עוף ובשר לא נתנו שם), אבל האמת שאני סקפטית למדי, קשה לי להאמין שאכלה שם מה שלא רצתה לאכול בבית אצל אמא.

תתפלאי לגלות

שילדים אוכלים דברים שונים בגן/אצל חברים, שבבית הם לא מעיזים לגעת ... זה חלק ממשחקי הכוחות מול ההורה לכן חשוב מאוד לא לתת את ההרגשה שאוכל הוא כלי נשק... כתזונאית נטורופטית אך קודם כל כאמא ל-3 זו הצעתי.

מצטרפת לכל העצות וגם ממליצה לשקול

התיעצות בפורום הפרעות אכילה ואולי במרפאת הפרעות אכילה לגיל הרך

שוב תודה

הקטנה מתחילה את חוק למודיה בעוד שבועיים בגן חדש, והבן שלי (שלא יודע שהתיעצתי כאן) אומר שהוא מקוה ששם יחול איזה שינוי לטובה בענין האוכל, כך שאני מנסה להפחית דאגות ולהרגע מעט בזמן הקרוב. אשתף אתכם בהמשך.

למעלה