תזונאי כמקצוע לחיים

• פותח הנושא odl
  • פורסם בתאריך

odl

New member
תזונאי כמקצוע לחיים

שלום, אני שוקל להצטרף שנה הבאה למסלול של מדעי התזונה. הנושא מעניין אותי מאוד, במיוחד בכל מה שנוגע לילדים וספורטאים. יש לי מספר שאלות שאני אמשח לקבל עליהן תשובות... מה צריך ללמוד כדי להיחשב כתזונאי ספורט או תזונאי ילדים? האם אפשר באמת להתפרנס מזה בכבוד? לאן אפשר להתקדם בתחום? אם יש כאן תזונאים, אני אשמח לשמוע בכמה מילים על העבודה היומיומית שלכם תודה מראש.

ddabc

New member
מקפיץ + שאלה נוספת

שוב שלום, רציתי לדעת עד כמה הייעוץ לקריירה יכול להיות מדויק? איך אפשר על סמך מבחן ושיחה של כמה דקות לדעת מה מתאים לבן אדם? מה אחוזי ההצלחה של המבחנים האלה? ועדיין מחכה לתשובה לגבי תזונאי... תודה.

יועץ

אם עדיין לא עניתי על שאלתך לגבי תזונאי, אנא שלח אותה שוב. וסליחה... לגבי יעוץ: במכון הדסה היעוץ כולל שלוש שיחות עם יועץ (ולא "כמה דקות" כפי שכתבת). למרות ההבדלים במתכונות יעוץ בין מכונים שונים, בכל זאת ברובם התהליך הוא רציני ומקצועי ואינו נמשך רק כמה דקות. מטרת היעוץ היא לסייע לאדם לקבל החלטה תעסוקתית באופן שיטתי ומושכל. זה נעשה ע"י בחינה של שיקולים שונים שרלבנטים להחלטה: זיהוי כשרים, נטיות מקצועיות, צרכים תעסוקתיים וכיו'ב וכן הכרות עם מגוון המקצועות ומסלולי הלימוד הקיימים בארץ. התהליך הוא מסע אישי ומאפשר לאדם לבחון הבטים שונים של עצמו. החלטות שמקבלים בחיים אינן ודאיות אולם הדרך הזו היא דרך טובה כדי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר שאדם מסוגל לה בשלב הזה של חייו.

מידע כללי

מדעי התזונה/דיאטנות. לומדים את זה במכללת תל חי, באונ' העברית, פקולטה לחקלאות, רחובות ובמכללת יהודה ושומרון אריאל (שם זה טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה ביהודה ושומרון לקראת תואר ראשון - B.SC. לאחר האישור הסופי המסלול יעבור תהליך בדיקה גם במל"ג י"ם.) לבוגר במדעי התזונה אפשרות ללמוד חצי שנה נוספת לתעודת דיאטן/תזונה קלינית. השכר תלוי במקום העבודה. במקומות ציבוריים הוא לא משהו אולם אם תפתח משהו פרטי או תעבוד בסקטור הפרטי תוכל להשתכר יותר.

למעלה