תזוזת לוחות טקטונים

תזוזת לוחות טקטונים

לפעמים יש תהליכים שקורים מתחת לפני השטח. תהליכים איטיים כול כך עד שאתה חושב ששום דבר לא זז. אבל בעצם אתה טועה.. כי דברים באמת זזים.
שנתיים עברו מאז הפעם האחרונה שאמא שלי התייחסה באופן ישיר לכך שאני הומו. אז זה היה ביוזמתי.
הערב סוף סוף היא שאלה שאלות ביוזמתה..פעם ראשונה שהיא שאלה אותי האם יש לי חבר (ובעיקבות שעניתי לה שלא) האם אני יוצא לדייטים.
שתי שאלות קטנות, אבל בשביל אמא שלי זה המון..
לכן כול אלה שיש להם יציאה מהארון מסובכת מול ההורים שלהם. בבקשה אל תרימו ידיים.
יש דברים שלוקח להם זמן.

avitano

New member
אין ספק שזה לוקח זמן...

חשוב להבין שכאשר אנחנו יוצאים מהארון
אנחנו מכניסים את ההורים לארון משל עצמם

כל התהליך שעברנו בעצמנו, ההשלמה העצמית וההתלבטויות
זה מה שהם עוברים לאחר היציאה מהארון

לדעתי כן צריך לדעת להיות קשובים ולהבין שגם אם בהתחלה הם נרתעים
זה כמו שנרתענו אנו מעצמנו ברגע שהבנו מי אנחנו

אני שמח בשבילך שאמא שלך התקדמה עוד צעד בהשלמה עם הזהות המינית שלך :]

מה היתה לדעתך כוונתה?

אמך עברה כנראה תהליך ממושך במשך השנתיים הללו. כך זה קורה אצל רוב ההורים.

אם הם לא ידעו או חשו הרבה לפני שסיפרת (ולדעתי רוב ההורים חשים ויודעים) מאותו רגע חייהם משתנים ותהליך הלמידה וההסתגלות שלהם מתחיל. כמובן שהורה שנחשף לנושא מראש צריך לתת לילדו את הבטחון שהוא יכול להיות מי שהוא כבר מילדות על ידי התיחסות חיובית לנושא (כך היה במשפחתו של בעלי ביחס לאחים שלו הן משום שאנחנו היינו כבר זוג והן משום שלא היתה הפתעה גדולה כשאח נוסף יצא לימים מהארון).

כיום הורה נחשף לנושא בכל מדיה תקשורתית שהוא יפתח ורוב ההתיחסות היא חיובית מאוד.

אמנם אפשר לפרש את השאלות באופן שהיא בודקת אם אתה "עדיין הומו" אבל יתכן מאוד שזה דווקא ממקום שהיא רוצה שתהיה מאושר. אני מאוד מקווה שמדובר באחרון. האם שאלת אותה מאיזה כיוון היא באה או שנשארת המום והשיחה לא התפתחה (לי היתה תקופה שכזאת בהתחלה שלא יכולתי להרחיב).

מצער לשמוע, אבל חרם יכול להיות זמני

אז אל תשפוט את האבא עדיין. ייתכן שלאחר זמן מה הוא יחזור לעשתונותיו ויבין אותך טוב יותר.

למעלה