תזהרו מהאש!

Berethor

New member
תזהרו מהאש!

שלוש עשרה ערפדים נשרפו למוות בצפון, ועשרות אנשי זאב ביערות הכרמל..

MoonFairy

New member
../images/Emo6.gif אבלאבל...

זה הכי לא נושא לצחוק עליו
.... ... למרות שזה הכי מתבקש

Bartal j

New member
זה לא מצחיק!

ומה מתבקש כאן? אה אם זה היה קורה בתל אביב (לא שאני מאחלת חלילה) זה היה גם מצחיק?! בן דוד של חברה קרובה שלי נספה בשריפה, הוא חלק מ40 ההרוגים של האוטובוס! אנשים מוכשרים בדרך להיות קצינים שכל החיים לפניהם חלק הורים בעצמם לילדים! וקצין נצ"מ שעזר לי בשירות שלי במשטרה גם נשרף למוות! פאק המחריד הוא שאני עוד זוכרת את הפרצוף שלו מהשירות שלי! ולשמוע אחרי שלוש שנים שהוא נשרף ומת..איזה עולם הזוי ומפחיד אנחנו גרים בו! ועוד מפקדת תחנה מחיפה מסכנה כואב הלב היא נשרפה 85 אחוז מהגוף שלה כוויות ונלחמת על חייה במצב אנוש בבית חולים! איזו מכה זו! תסביר לי אז מה מצחיק באירוע בסדר גודל של פיגוע אה? מה גורם לצחוק על להבות ענק בגודל 4 מטר שאי אפשר להשתלט עליהן (ישראל מתחננת לעולם לסיוע!) ששורפות אנשים בעודם חיים ובעלי חיים חסרי ישע וגורמות גם נזק כלכלי אדיר שהן מכלות אלפי קילומטרים של שטח ירוק עד יפייפה, אולי אחד היפים בצפון! ובנוסף גורמת לאנשים לאבד את הבתים שלהם! ועוד אנשים בוזזים להם את הרכוש אחרי שפינו אות האנשים מהבתים! הלוואי והייתה סיבה לצחוק והכל היה בסדר אבל במקום לצחוק בחג הזה הלב נקרע! הוא רוצה לבכות ולצרוח על טמטום של אנשים שלא שמרו על האש לפני שהתקלחה ועל השאננות והאדישות של כוחות כיבוי שלא באו ישר למקום איך שהתקבלה הודעה על שריפה קטנה ליד יער ליד הכפר! וחיכו קרוב לשעתיים עד שהאש אחזה ביער והתלקחה לשריפת ענק! תמיד אחרים משלמים את המחיר בחיים שלהם על טמטום ואדישות!

darthziv

New member
המחדל הוא לא של שירותי הכיבוי

אלא של הממשלה ובעיקר של אלי ישי שאחראי על שירותי הכיבוי. כמות הכבאים בישראל נמוכה בצורה מחפירה יחסית לתקן העולמי, הם התריעו על כך הבעיות שהיו כבר מזמן. האם הם קיבלו תקציב לשכור כבאים נוספים? לא. כנ"ל לגבי הציוד. רק קיצצו להם את הכל עד שהם לא היו מסוגלים לעמוד בכזה אירוע. ולמה? כי עדיף למר ישי להעביר כספים לישיבות... אם למישהו באמת איכפת, שלעולם לא יצביע לש"ס או יהדות התורה. שידאג שאף אחד מהמכרים שלו לא יעשה את זה. בצורה כזו אולי יעבירו כספים מהישיבות חזרה לשירותי הכיבוי

Berethor

New member
מפתיע שאת מגלה כל כך הרבה אכפתיות

לא ציפיתי לזה ממך. בכל אופן זה לא צחוק מתוך זלזול או חוסר אכפתיות, תשימי לב שהבדיחה, שרק בדיעבד נשמעת כמו בדיחה, היא לא יותר מדיווח הרוגים, במקרה הזה ערפדים ואנשי זאב. חוץ מזה את ממקדת תזעם שלך למקומות הלא נכונים, לא אני ולא הכבאים אשמים בשרפה, כל העדיות מעידות על כך שערבים אחראים להצתות, וכנופיות חשאיות של ערבים ממשיכות להצית עוד מקומות, כי רואים שזה משתלם(ויודעים שהכבאים כבר עסוקים במקום אחר). אז זה לא רק אירוע בסדר גודל של פיגוע, זה אכן מתקפת טרור, ככל הנראה מערבים תושבי ישראל, שלהם הכי קל לשרוף את הארץ מבפנים. הנה לך נימה רצינית.

Bartal j

New member
אפילו אני לא מסוגלת להישאר אדישה כשאני

כשאני רואה נוף מוכר ויפה נשרף לאפר ושומעת שאדם טוב שיצא לי להכיר ועזר לי בתקופת השירות שלי שהוא נשרף חי ומנחמת חברה שבוכה כשהיא מגלה שבן דוד שלה נספה גם.. ז זה מפחיד עד כמה העולם שלנו אכן זמני ואיך דברים ומקומות שחשבת שתמיד יהיו שם נמחקים ברגע.. גם אותי זה הכניס לתדהמה. זה תמיד הופך מפחיד יותר כשהשמות של הנספים הופכים ליותר משם אלא גם לפנים שהכרת.. זה פאקינג מצמרר! סורי על ההתפרצות פשוט זה נבע מהלם על כל המאורעות, אני כבר מזמן הפסקתי לגלות אכפתיות ונהייתי אדישה לטמטום של אנשים, חבל לי שהטבע ואנשים מוכשרים משלמים את המחיר.. זה מקומם! אני לא יודעת מה בידיוק הולך שם מי מצית ולמה זה לא ברור ממש אבל הייתי שורפת בכיף את החלאות אשר מבעירים את האש בחזרה, את כולם הייתי זורקת כאוכל ללהבות שהם מציתים במקום המסכנים האלה המוכשרים קצינים לעתיד שהיה להם מה לתרום למדינה הזו שנשרפו חיים. הייתי נותנת לאסירים בטחוניים האלה, המחבלים להשרף במקום הסוהרים האלה, הבנתי שהנבלות שמחו לשמוע על הסוהרים שנשרפו, תת אדם שכמוהם, לו זה היה תלוי בי גם אותם הייתי משאירה להישרף, בלהבות.ככה היה אפשר להגיד פחות אחד יותר נחמד פחות שתיים כיף כפליים. נכון הממשלה אשמה ולא הכבאים, שחלקם נפצעו גם אבל עדיין היו צריכים לכבות את השריפה שהייתה אש קטנה בהתחלה ולא לחכות, אני לא מאשימה את הכבאים אלא את הדרג העליון זה שנותן את הפקודות ושלא עושה כלום.. כל השחיתות במדינה הזו כבר ייאשה אותי מזמן. חבל שעכשיו אחרי כל האסון הזה יהיה לנו ציוד כבאות הכי טוב בעולם נראה לי, בהחלט ישקיעו בו עכשיו רק חבל שאנשים מתעוררים מאוחר מידי רק שקורה אסון.

Bartal j

New member
הם ישלמו על המעשים שלהם חבל שהם לא נשרפו

ומתו במקום השוטרים והסוהרים

Wolf woman

New member
מעניין שכשאסונות קורים לבני אדם

כמעט ואף אחד לא צוחק, אבל כשזה בעיקר ליער, משום מה זה הופך את זה לבסדר.

MoonFairy

New member
שום דבר לא עושה את זה בסדר

אסון זה אסון, בין אם זה לחיי אדם, בין אם זה לבע"ח, בין אם זה לטבע, לרכוש... בין אם זה קורה בחיפה, בת"א, בשדרות, באילת, או באיי הגלפגוס אבל היי, תמיד יהיו האנשים שימציאו בדיחות שחורות אולי זאת דרך להתמודד אולי זה סתם חוסר אכפתיות אני לא מנסה להבין ודי משתדלת לא להגיב על דברים כאלה, את הדעה שלי אני שומרת לעצמי (וזה לרוב משתלם...)

Wolf woman

New member
אין לי שום בעיה עם בדיחות שחורות

אבל יש לי בעיה עם צביעות וחוסר צדק, וזה שכל העולם מרשה לעצמו לצחוק דווקא על הנושא הזה, אבל כשזה מגיע לנושאים אחרים, פתאום זה לא פוליטיקלי קורקט. זה נובע מאיך שאנשים מתייחסים לטבע.

Berethor

New member
יכול להיות

אגב לי דווקא כן אכפת מהטבע, ולי אין בעיה עם בדיחות שחורות משום סוג, כן גם על אנשים או ערפדים. כל עוד הבדיחה לא מזלזלת לחלוטין ומלוכלכת כמובן. אז כן אם אתה צוחק על משהו, זה לא אומר שלא אכפת לך ממנו, זה רק אומר שאתה שם הכל בפרופורציה ולא מגיב בסערת רגשות למצב מסויים. דוגמא טובה להומור שחור במקום הייתה אצל הספרטנים, כאשר הפרסים אמרו להם החצים שלנו יחסו את השמיים והתגובה הייתה, אז נלחם בצל.

MoonFairy

New member
יכול להיות

אני לא יכולה לענות לך אם זה נכון או לא אני יודעת דווקא שלהרבה מאוד אנשים מאוד כואב על השטחים העצומים מהכרמל שנהרסו, ואני לא מדברת דווקא על הבתים... בפרט אני, שאת רוב הילדות שלי הייתי מבלה בטיולים משפחתיים בכרמל (זה מה שקורה עם אבא חיפאי גאה חחח) ממש לא מוצאת את זה נושא שניתן לזלזל בו. ואולי אני סתם רגישה מדי, אבל כל יום ב3 ימים האחרונים כשאני שומעת שהשטחים הפגועים עלו מ10 אלף דונם, ל30 אלף, ל40 אלף וזה רק ממשיך... זה פשוט גורם לי לבכות

Berethor

New member
בדרך כלל זה דרך לתמודד

אם זה היה חוסר אכפתיות לא הייתי מזכיר את זה כאן.

MoonFairy

New member
אני יודעת

לא חשבתי שהתכוונת לזה ממקום של זילזול או חוסר אכפתיות אני חושבת שכמעט כולנו מתמודדים עם דברים בהומור

קרניjack

New member
אנהי לא מוצאת היגיון במה שכתבת

מה זה קשור ליער? מדובר כאן בשריפת ענק עם קורבנות וזאת הפואנטה, זה בכלל לא משנה איפה זה קרה...העניין שמדינה שלנו בדר"כ מה שקושר הרבה הרוגים יחדיו אלו יותר פיגועים ונפגעי פעיליות טרור מאשר "כוחות הטבע" כמו במקרה הזה...

למעלה