תו חנייה

1234567ש

New member
תו חנייה

שלום היום קיבלתי מלשכת הבריאות בחיפה תשובה שלילית, לאחר 3 שנים, שלא זכאים לתו חנייה. ניסיתי למצוא ההסבר, אך לשווא ובטענה כי יצאו הגדרות חדשות ששוללות זכאות לילדי P.D.D האם מישהו נוסף נתקל בסוגייה זו? והאם זה נכון?

obh

New member
היה לך תו וביטלו, או

שקיבלת תשובה שלילית על בקשה ראשונה?

1234567ש

New member
התייחסות

אושר לנו תו 3 שנים קודם לכן. והיום שללו לנו את הבקשה כנראה יש לכך כמה סיבות: הרופא המחוזי הינו חדש. לשכת הבריאות בחיפה קשה מאוד. צויין P.D.D וצריך להגדיר אוטיזם או באמת השתנו הההגדרות לאוכלוסייה זו בדבר זכאות לתווי חנייה.

doroniz

New member
תו חניה ממשרד הרישוי

תו החניה והפטור מאגרת הרישוי השנתית מוענקים ע"י משרד התחבורה-רשות הרישוי. הפנייה ללשכת הבריאות המחוזית היא חד-פעמית, לפחות כך קרה וקורה במקרה שלנו. מאז שקיבלנו את אישור הזכאות לתו נכה מלשכת הבריאות המחוזית בחיפה הספקנו להחליף 4 רכבים וגם לעבור מחיפה לצפון. בכל אחת מההחלפות הועבר תו הנכה כולל הזכות לפטור מאגרת הרישוי השנתית (הטסט) במשרד הרישוי בחיפה או בכרמיאל ללא כל בעיה. אני אשמח לעזור בניסוח מכתבים ופניות לגורמים המתאימים. דורון.

lk123

New member
דורון, העניין לא בניסוח

יש שינוי מדיניות, ופשוט מערימים קשיים. התחילו בכך כמה מחוזות של משרד הבריאות לפני מספר שנים. נתנו אישורים זמניים, וכשפג תוקפם משרד הרישוי דרש לפנות למשרד הבריאות לחידוש. הם הערימו קשיים כל פעם מחדש, אבל לבסוף חידשו - זמנית שוב. וכיום המדיניות ברוב המחוזות היא להקשות ולבקש אישורים שונים ובסוף לא לאשר, בטוענה ש"תנועה בדרכים ללא רכב אינה מסכנת את בריאותך". למזלך אתה פנית ללשכת הבריאות בחיפה (שהיתה אחת החלוצות בהערמת קשיים), לפני שהתחילו הבעיות בתקופה שעדין האישור שניתן לא היה זמני.

מעשה

New member
מענה לתו חניה

בתאריך 10.4.06 נקבע ע"י הועדה של בטול לאומי שבבנו ימשיך להיות בעל 100% נכות, במלים פשוטות לא השתנה דבר מבחינת בטוח לאומי בדבר אחוזי הנכות של בננו. כמוך במשך 3 שנים קבלנו תו חניה + פטור מאגרת רישוי. שלחנו את הבקשה ללשכת הבריאות מחוז מרכז ברמלה וכעבור כחודש קבלנו תשובה שלילית בטענה שאין לבננו נכות המקשה עליו ללכת מהחניה לכל מקום אחר. אחרי יעוץ עם אלו"ט לא התיאשנו ושלחנו ערעור עם תוספות למיניהם שהבאנו מנוירולוג ושוב קבלנו מענה דומה. שוב לא התיאשנו והפעם אחרי שכנועים מרובים הצלחנו לשכנע את הנוירולוג לכתוב את הנוסח שהכתיבו לנו באלו"ט, אלא שאז היינו לחוצים כי היינו צריכים לעשות טסט לאוטו ולכן התקשרנו אליהם ישירות. הם אמרו לנו בצורה ברורה שחבל לנו על הזמן, כי מדובר כאן במדיניות מכוונת מטעמם ונכון להיום הם מאשרים פטור מאגרת רישוי + תו חניה לנכים עם בעיות גפיים בלבד!!!!! ונכים אחרים (לא רק אוטיזם pdd )לא מקבלים יותר אישורים. יצרנו קשר עם אלו"ט והם אשרו את הדבר. כמו כן הם הסבירו שעקב בעיות תקציביות אין באפשרותם להגיש תביעה משפטית נגדם. אז זהו המצב. לחדש את רשיון הרכב אין ברירה, אולי תוכלו ליצור קשר עם ארגונים כמו האגודה לזכויות האזרח, רופאים למען חולים או משהו כזה. אשריכם אם תצליחו! בהצלחה

lk123

New member
ערעור על תו חניה

לפני מספר ימים הועלתה כאן הצעה לפנות בעניין תווי חניה לנציב תלןנות הציבור במשרד מבקר המדינה באתר: http://www.mevaker.gov.il/serve/site/ombuds_complaint.asp לא ברור שזה יעזור, אבל שווה לנסות, וכדאי שיקבלו כמה שיותר תלונות כדי שיבינו שהבעיה אמיתית.

מעשה

New member
תלונה לנציב תלונות הציבור

כהצעתך שלחתי תלונה לנציב תלונות הציבור והלואי שזה יעזור יישר כח

דן להב

New member
אין בעיה תקציבית להגיש תביעה

כרגיל מנסים את הדרך השקטה ,הדיפלומטית, תחילה. לא ניתן לבוא לדיון בבית משפט לפני שניסינו את דרך ההידברות. הנושא של תו החניה עלה לדיון והוא מטופל, בינתיים ללא התערבות משפטית אבל כפי שזה ניראה כרגע לא יעבור זמן רב עד לפניה לשופט. עד שהם לא ישנו את הקריטריונים אנחנו רוצים לקבל את שמגיע לנו בזכות. ואנחנו נהיה שם כשהם ירצו לשנות את הקריטיריונים. דני

vered73

New member
מאד מוזר לי היות וחולי סרטן כן זכאי

זכאםי, וגם הם 100% נכים והקושי שלהם גם הוא משתנה (כפי שהקושי של הילדים שלנו משתנה על פי רמת שיתוף הפעולה שלהם. כשהם מנותקים הם רצים לכביש (וילד ששוקל 50 קילו קשה מאד לעצור. ו50 זה עוד ילד צעיר) וכשהם מחוברים אלינו יותר הם לפעמים מחכים ליד האוטו. אצל חולי סרטן, גם אם הם לא בטיפולים אונקולוגים, הם זכאים, לא משום שתנועתם מהווה סכנה אלא משום הקושי הכרוך במאמץ ההליכה (מעל 90% מחולי הסרטן המטופלים בטיפול רפואי כזה או אחר מתלוננים על עייפות רבה). לכל אחד הקושי שלו.

לי עד

New member
האם יש מישהו שאישרו לו

לאחרונה? או שחידשו לו את תו הנכה והפטור מתשלום אגרת רישוי ?

lk123

New member
אם אפשר לשאול...

לאיזו לשכה מחוזית של משרד הבריאות אתם שייכים?

RUTHIE1

New member
כן,לנו - החלפנו לאחרונה רכב

ודורון סידר את העניין במשרד הרישוי בכרמיאל. יש לנו פטור מאגרה לרכב אחד ו-2 תוי חניה (אחד לכל רכב).

lk123

New member
לא הייתם צריכים את לשכת הבריאות

לא נדרשתם לאישור מחודש מלשכת הבריאות לכן לא היתה לכם בעיה להעביר את האישור לרכב החדש. כל זמן שקיבלתם אישור קבוע ממשרד הבריאות, משרד הרישוי ימשיך לאשר את התו. הבעיה היא במשרד הבריאות. והשאלה: האם מישהו קיבל אישור ממשרד הבריאות בתקופה האחרונה?

oscars

New member
תו חניה

מה שאני יודע, זה שמי שכבר יש לו תו, רשום בקובץ נכים ולא צריך לפנות לשום מקום כשהוא מחליף רכב. צריך לבוא עם התו המקורי למשרד הרישוי ולבקש לשייך את התו לרכב החדש. לנו יש שני כלי רכב וקבלנו תו אחד בו רשומים שניהם, אבל רק רכב אחד נהנה מפטור מאגרת רישוי. כל פעם שאני מחליף רכב- אני ניגש למשרד הרישוי עם התו ומחליפים לי לתו חדש. בפעם האחרונה זה קרה ביולי.

למעלה