תות שדה

תות שדה

שלום, לפני כחודשיים עשיתי ערוגה ביתית לתות שדה. יש לי שתי שאלות בעניין, ואשמח לשמוע את תשובותיכם.
1. לתחושתי - רק תחושה כי אני חובב גמור - קצב הגידול של שתילי התות הינו איטי מדיי (שתלתי אותם במרווחים גדולים מתוך ציפייה שיתפשטו וישתרעו על כל שטח הערוגה [כ-1.5 X מ' 1.5 מ'], אך הם כמעט ולא גדלו). השאלה היא האם אני מפספס משהו בטיפול בערוגה?
למעשה, אני מה שאני עושה הוא רק ביצוע עישוב.
2. גם מעט התותים שהתפתחו, נבקעו ונרקבו (ראו נא תמונות מצורפות). האם ניתן לעשות משהו כדי למנוע תופעה זאת?
תודה למשיבים.

מיכי 10

Member
עד שיגיעו המומחים...

גם אני חובבת, שאפילו אין לה גינה.
אבל לדעתי כדאי מאד שתקלטר את האדמה סביב התותים, בעזרת כלי עם שיניים. זאת כדי לאוורר את האדמה עבורם. ותעשה זאת בזהירות רבה, כדי לא לפגוע להם בשורשים.

אני זוכרת שאמא שלי גידלה תותים בגינה, גם כן על שטח קטן כזה, והם היו מתוקים וטעימים מאד. היא נתנה להם קומפוסט, שהכינה בעצמה. אני לא זוכרת בדיוק איך, אבל נדמה לי שעירבבה זבל עופות מהלול הקטנטן שהיה לנו אז, עם קליפות של פירות וירקות ואולי גם מעט מים ואדמה, שהשהתה למשך כמה ימים בתוך פח בגינה. ואת הקומפוסט הטמינה באדמה, עוד לפני שתילת הצמחים.

מ ש ה 53

Well-known member
אכן חשוב לאוורר ולטייב את הקרקע. ואם לא בקומפוסט, אז לפחות
בדשן 20-20 או בדשן בשחרור איטי.

תות שדה.

תודה רבה לשניכם.
ובאשר להיבקעות ולריקבון הפושֹים בתותים? האם יש צורך להדלותם בדרך מן הדרכים, או שאין בעיה בגדילת התותים ממש על הקרקע, ואך מקרה היה זה שהפירות הראשונים נרקבו?

מ ש ה 53

Well-known member
2 הערות. יתכן שהתותים לא אוהבים את הלחות של הקרקע והמגע
מזיק להם. ויתכן גם שמגיעות חשופיות שפוגעות בהם. נגד חשופיות אפשר להניח חוט חשמל מנחושת חשוף (ללא בידוד) מסביב לשתילים. המגע עם הנחושת
מפריע לחשופיות להמשיך ולחיות.

BestBiker

New member
נחושת

משה, לא הכרתי, אנסה, רעיון מעניין.
אני מגדל תותים אך עד כה התחלקתי בהם עם החשופיות וחלזונות.
התותים גדלים בתקופה זו לאט ועם בוא מזג אויר חמים יותר יוציאו שלוחות עם ציציות צמחי תות בקצוותיהם שיעמיקו שורשיהם בקרקע.
לשאלת "חוכך בדעתו", ניתן להוסיף עוד שתילים על שטח זה ורצוי לשתול על תלוליות מוגבהות ומקולטרות.

תודה. 1. אקלטר. 2. מהם המרווחים המומלצים בין השתילים.

3. מהי הסיבה לשתילה על תלוליות מוגבהות? הרי השתילים שתולים כבר עכשיו בערוגה תחומה בקרשי ומוגבהת מסביבתה?

מיכי 10

Member
3. נראה לי שכוונתו, שאם התותים יהיו שתולים על תלוליות

מוגבהות, יהיה לענפים הנושאים את התותים קצת גובה. הם אומנם יצמחו וישתפלו אל האדמה, אבל התותים יהיו קצת יותר תלוים עליהם, ופחות מונחים ישירות על האדמה.

תודה. 1. לעניין דבריך: "יתכן שהתותים לא אוהבים את הלחות של

הקרקע והמגע מזיק להם". אם אכן זו הבעיה, מהי הדרך להתגבר עליה?

2. לעניין החשופיות אפעל כעצתך.

drorim69

Active member
הי, התות נראה טוב

בגידול מסחרי מניחים שכבת נילון ע"ג הקרקע, שותלים את השתיל דרך חור ביריעה וזה מונע מגע ישיר של הצמח והשלוחות בקרקע, גם לטובת נקיון של הפרי וגם להפחתת מחלות שנובעות מלחות.
בגידול מסחרי מכסים את הערוגות בנילון לחימום בצהריים ובבוקר פותחים לאוורור כך שלשטח שלך יש חסרון התפתחותי טבעי בגלל מזג האוויר. עכשיו, כשיתחמם - הצמחים אצלך יתפתחו יותר מהר.
התלוליות - חשובות כי צמחי התות רגישים ללחות, פטריות ורקבונות באזור צואר השורש והתלולית מאפשרת לצמח לגדול בצורה "פתוחה" ומאווררת יותר.

תות שדה

"יישמתי"
(באיחור) את ההמלצה לפרישת יריעה מסביב לשתילי התות למניעת רקבון הפירות.
אם יהיה משהו מעניין כתוצאה מכך, אעדכן.

למעלה