תותים

ילד כתם

New member
תותים

היי מישהו יכול להגיד לי אם השיר תותים בגירסה של ערן מבוסס על לחן של שירים אחרים ואם כן איזה? ואם הוא לא מבוסס יש עולים לכם שירים עם לחן דומה אבל עם טקסטים פחות פרובקטיבים? תודה כתם

אור פרא

New member
הוא לא מבוסס על לחן אחר

ולגבי טקסטים פחות פרובוקטיביים, יש את השיר "שקט", גם הוא של ערן. לא יודע עד כמה הלחנים שלהם דומים, אבל לדעתי הם מאד מזכירים אחד את השני ב"אופי" שלהם... שניהם רגועים כאלה ופחות רוקיסטיים ביחס לשירים אחרים של ערן (אגב הטקסטים של שניהם נכתבו ע"י יונה וולך)

ילד כתם

New member
80's

תודה אני יודע שהלחן עצמו מקורי אבל נשמע כאילו הוא מעיין מחווה זדונית לשירי אהבה של 80's אני עורך סרט דוקומנטרי קצר לזוג חברים שנהרגו והשיר תותים עם כל המוזרות שבדבר נשמע כל כך מתאים אבל השורה עם הזין הופכת את זה לטיפה יותר מדיי פרובקטיבי לנושא. אני אאזין לשקט ובכל זאת אם עולה בדעתכם שיר דומה אשמח לשמוע שוב תודה רבה

אור פרא

New member
עכשיו כשפירטת

אני חושב ש"שקט" יכול להתאים מאד לסרט שלך, גם מבחינת הלחן וגם מבחינת הטקסט. "תותים" לעומת זאת אולי מתאים מבחינת הלחן אבל הטקסט נראה לי די תלוש ביחס לנושא הסרט שלך (לא רק "ישר על הזין שלי" אלא בכלל הנימה והסיטואציה של השיר שהן פרובוקטיביות). אני לא מתמצא בשירי אייטיז ולכן אין לי מושג אם ערן בחר בלחן הספציפי כמחווה אליהם. זה נשמע מעניין...

1Reebok

New member
אולי לא בגרסת ערן צור,

אבל בגרסה המקורית של להקת בלאגן, השיר בהחלט יכול להתאים. משום מה השיר (או חלק מהשיר) Brothers in Arms מזכיר לי קצת את השיר תותים. בהצלחה!

למעלה