תותחנים

• פותח הנושא sliC
  • פורסם בתאריך

sliC

New member
תותחנים

שלום אני מתגייס עוכ כחודש וחצי לתותחנים, אמרו לי שזה ממש חרא אז רציתי לשאול אותכם אם זה אכן גרוע :| ועוד שאלה למבינים, בחיל התותחנים יש מן סיירת כזאת שנקראת מי"תר, האם אפשר להגיע אליה מגיוס כלל צהלי לתותחנים? ואם אפשר עוד פרטים כללים על התותחנים זה יהיה מעולה :)

17gal

New member
הלו הלו תותחנים זה לא חרא

כל משפחתי שהייתה בצבא בקרבי אמרו לי ללכת לתותחנים פשוט עכשיו זה לא ה"אופנה" ללכת לשם אז אומרים על זה דברים

RedGrass1

New member
מיתר

אם יש לך פרופיל 82-97 אתה יכול לעבור גיבוש כשאתה מתגייס לתותחנים ולהגיע למיתר. בהצלחה.

sliC

New member
הגיבוש

הזה הוא מגיע אחרי הטירונות? לפני? אחרי כמה זמן מהגיוס עצמו? ומה הוא דורש?

RedGrass1

New member
אמממ

אני מאמין שזה אחרי טרום טירונות מהשו כזה, כנראה קצת אחרי שאתה מתגייס, כמה ימים, שבוע. גיבוש פיזי... תחכה לתשובה יותר מוסמכת.

הגיבוש מתבצע בשבוע הראשון של השירות

המכונה גם "שבוע 0". החיילים הטריים יעברו בשלל תחנות, משקית ת"ש, רופא, קבן, וכו' וכו'..ובין היתר יתבצע גיבוש למורן,למעוניינים והמתאימים. הגיבוש הוא כמה שעות פיזיות, שלאחריהם יש מבחנים עיוניים וראיון עם פסיכולוג.

meetAmeet

New member
היי... אני רואה שאתה תותחן...

אני לאחר ששמעתי כמה חברים שלי דווקא די רוצה ללכת לתותחנים (בדיוק קיבלתי מנילה)... יש מצב שתוכל לספר לי קצת על השירות, מה אתה חושב על החייל ביחס לחילות לחי"ר/שיריון ולאן אתה ממליץ (או לאן היית הולך בעצמך) בתור בעל פרופיל 97? ומה אתה יכול לספר לי על MLRS ומיתר? מה עדיף?

תשאל את sliC שלחתי לו מסר ארוך עם

כל מה שאני חושב על המקום הזה... בגדול אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה מחפש, אם ג'ובניק או קרבי. ההמלצה שלי, תכריע בין השניים, כי תותחנים זה אומנם באמצע, אבל באמצע לצד רע.. MLRS זה מערך הרקטות, יותר ג'ובניקי טיפה מהגדודים הרגילים, כוללים גם את האיכון והמטאורולוגיה, כלומר חישוב דברים שקשורים לירי. מיתר זה הרבה פוזה, וגם אני מניח שטיפה יותר מעניין מלהיות סתם תותחן אבל בקטנה. אם אתה רוצה קרבי לך לחי"ר ונסה להגיע לסיירות, אם לא, אל תגיע לתותחנים. אם היה לי זמן הייתי מרחיב אבל אין לי, שלח מסר ואני יענה לך פעם הבאה שאני בבית, שזה לא בקרוב.

למעלה