תותחנים

dorcsi

New member
תותחנים

יש לי פרופיל 97 ואמרו לי להוריד את הפרופיל כדי לא להגיע לסוללות....כדאי לי או לא?

RENI1

New member
איזה שטויות

כשאתה אומר "סוללות" אתה מתכוון לגדודים הרגילים? גם עם פרופיל 72 אתה יכול להגיע לשם..

RENI1

New member
ועוד משהו

אם אתה לא רוצה להגיע לגדודים הרגילים, עדיף לך לא להוריד את הפרופיל כדי שתוכל לגשת בתחילת הטירונות לגיבוש של היחידה המיוחדת של תותחנים (מיתר).

dorcsi

New member
לא יודע מה בא ומה לא

אבל מה שכן לא רוצה שילך לי הגב ולא ילכו לי האזניים מה לעשות???

samata

New member
מה לא מובן בזה שמרחו אותך?

אין קשר בין הפרופיל לאם תגיע לגדודים או לא (ע"ע "סוללות"). ההבדל היחידי הוא שעם פרופיל 82 ומעלה אתה יכול להתקבל ל'מיתר' דרך גיבוש, ואילו עם פרופיל 72 - לא. ולא, זה שאתה בתותחנים לא "מבטיח" שיילך לך הגב. אם תהיה טען בתומ"ת אז אולי יהיו לך בעיות גב, אבל יש עוד תפקידים בצוות של תומ"ת שהם לא הרמה של פגזים.

dorcsi

New member
איך אני יכול להבטיח שלא אגיע לשם?

למקומות שילך לי הגב או האזניים?...מה הגיוני שחיילים בחרו לעסוק בעבודת הפרך הזו? זה בכפיהה.

RENI1

New member
מישהו צריך לעשות

גם את העבודה הזאת,לא? וכמו שכבר אמרו לך, לא בהכרח שתצא עם כאבי גב ובעיות באוזניים. בתומ"ת יש מגוון תפקידים ולא כולם אחראים על הרמת פגזים. בעקרון החלוקה לתפקידים היא לפי המבחנים מהצו הראשון (עד לא מזמן החלוקה נעשתה לפי מבחנים שעברו החיילים בטרום טירונות אבל זה בוטל עד כמה שידוע לי). אתה יכול לבקש מהמפקדים שישבצו אותך בתפקיד מסויים. לא בטוח שתקבל אותו אבל שווב לנסות. לדוגמא ל-מ.ט (משנה טכני) בתומ"ת אין קשר להרמת פגזים. כמו כן, אתה יכול לבקש להיות מפעיל משגר מנתץ (MLRS).

למעלה