תושב חוץ

ravitsc

New member
תושב חוץ

שלום, אני ובעלי גרים כבר כמעט שנתיים מחוץ לישראל (חיים באירופה). רצינו לדעת למי צריך להודיע לגבי הצהרה על תושבות חוץ (לביטוח לאומי, משרד הפנים, וכו?), ומהן הזכויות שלנו כתושבים חוזרים. אנחנו נחזור בעתיד לגור בארץ אך לא יודעים בעוד כמה שנים. האם צריך למלא איזשהו טופס על מנת להצהיר שאיננו גרים יותר בארץ? האם צריך להמשיך לשלם דמי בט"ל? אודה לעזרה

smaak

New member
כנסו לאתר של ביטוח לאומי

יש שם קטגוריה מיוחדת של שוהים בחו"ל. בעיקרון אני יודעת שאחרי שנתיים (יש כאן מי שאומר שלוש) הביטוח מפסיק את התושבות באופן אוטומטי, השאלה היא האם שילמתם באותה תקופה דמי ביטוח לאומי או לא, כי במידה ולא הודעתם שאתם עוזבים ולא שילמתם- הם ידרשו תשלום עבור הזמן הזה, ואם קיבלתם קיצבאות כמו קיצבת ילדים- תצטרכו להחזיר. כמו כן באתר יש מספר מיוחד למתקשרים מחו"ל- תוכלו להתקשר ולשאול אותם.

גוזליה

New member
הבעיה היחידה היא

שלוקח להם בממוצע 3/4 שעה לענות לטלפון הזה
- עסק לא זול כשלא מתקשרים מהארץ.
כך או כך, צודקת לחלוטין (ולענ"ד זה שלוש שנים, לפחות כך היה כשבדקתי לאחרונה).

smaak

New member
האמת היא

שדאגתי בכל מקרה לפני שעזבתי לייפות את כוחו של אחי לכל דבר ועניין שיהיה צריך לתת אליו תשומת לב בישראל, שלחתי אותו לסניף שלהם כשהם טענו שאני צריכה לשלם להם סכום כלשהו.

גוזליה

New member
הבעיה היא (עוד אחת../images/Emo3.gif)

שידם מאוד קלה על הדק "עיקול חשבון בנק"- וכך, על חוב של 500 ש"ח (שלא היה ידוע לי עליו כלל, ובדיעבד בכלל לא הייתי חייבת להם כי כן שילמתי בל"ל באותה תקופה) עיקלו לי את חשבון הבנק- לא ניתן להכניס כסף, לא ניתן להוציא כסף, אין אפשרות לשלם חשבונות או להפקיד משכורת- סיוט!!!! צריך להיות ממש עם האצבע על הדופק ולשים לב לכל נייר שמגיע מהם- הם ממציאים לפעמים חיובים שאלוהים יודע מאיפה צצו. וכן, גם אנחנו דאגנו לייפוי כוח, צילומים של פספורטים תעודות זהות ותעודת לידה של גוזל, וכל הניירת שאפשר רק לחשוב עליה....

GHFC

New member
אם מרכז חייך בחו"ל

שאחיך יוציא כניסות ויציאות לארץ יגש לביטוח לאומי יחתום שמרכז חייכם בחו"ל וידרוש החזר כספים על השנים שאתם בחו"ל, בצעקות. הם חייבים להחזיר על פי חוק אבל אומרים לא. את לא חייבת להודיע כלום אם את בחו"ל, רק כשאת חוזרת להציג ניירת. תאבדי זכויות קופת חולים אבל המדינה עושה מבצעים לתושבים חוזרים שהיא משלמת.

למעלה