תושבות בסין

עדו25

New member
תושבות בסין

איך זה עובד? צריך את זה? או שהויזה הרגילה מספיקה? תודה על הפרטים..

Omiz

New member
כדי לעבוד

צריך וויזת עבודה ואישור עבודה, work permit...

עדו25

New member
ואת זה איך מקבלים

תודה! יש לי כיום ויזת עסקים, כניסות ושהיה ללא הגבלה לחצי שנה. איך מוציאים ויזת עבודה? ורשיון עבודה?

Omiz

New member
לזר בחברה עיסקית בסין

יש 4 אפשרויות שאני יודע עליהן: 1. להיות מועסק (או בעלים) בחברה בבעלות זרה 2. להיות מועסק במשרד ייצוג (representative office), כאן אתה מועסק כ-chief representative או resident representative. משרד שהוא הסניף של חברה הרשומה במדינה אחרת, הונג קונג לצורך העניין גם תופס 3. להיות מועסק או חבר ב-voint venture 4. להיות מועסק ע"י חברה סינית ברגע שאתה חבר באחת מהצורות האלו תוכל להגיש בקשה לוויזת עבודה... עד אז, לפי החוק, אסור לך לעבוד בסין, כלומר עם וויזת עסקים אתה רשאי לעשות עסקים אך לא לעבוד... אל תשאל אותי מה ההבדל. אחר כך אתה מקבל ויזת עבודה, רישיון עבודה וסוג של תעודת תושב כזאת, שמאפשרת לך לצאת ולהיכנס כאבת נפשך. סבבה?

עדו25

New member
נראה לי סבבה..

אני בוחר בוילון מספר 2... בדיוק ככה אני מתכנן, אני בתהליכי פתיחת REP OFFICE, וברגע שתהיה הנציגות רשומה אני מבין שזה יתאפשר.. אחלה. תודה

Omiz

New member
זכית !

ארחי שתרשום את המשרד, תוכל לרשום מספר זרים כעובדים של החברה, תלוי במדיניות של המחזות ובקשרים שלך... בהצלחה !

עדו25

New member
ועכשיו תסביר לי אברי..

למה אני צריך לרשום עובדים זרים ( לא סינים ) בחברה שלי?

Omiz

New member
אתה לא צריך

אבל נניח שיש לך חברה ישראלית שאתה רוצה שתגור איתך בסין, אתה יכול לסדר לה ויזת עבודה ואישור עבודה, לא סבבה? כרגע אתה לא צריך אבל טוב לדעת שיש את האופציה

קרלטון

New member
שאלה

ואם יש לך חברה ישראלית ואתה רוצה שתגור אתך בתאילנד (לא בסין), איזו מהתשובות הבאות תתאר את מצבך הפיזי-מנטאלי - קליני: 1. עיוור, חרש ותתרן 2. בור ועם הספר 3. אחרי ניתוח כריתת אונה (או שתיים) 4. מכניס סדרתי של סנדוויצ'ים למסעדות 5. כל התשובות נכונות ?

Omiz

New member
איזה הרמה להנחתה..! ../images/Emo123.gif

באתי כבר להתפוצץ פה על ההודעה והגיד כמה שאתה צודק, צודק, צודק, אבל בגלל שאתה כבר יודע את דעתי המלומדת, ולעניין כפי שעידו אמר אנחנו מתייחסים רק לתאילנד ולא לסין, ברצוני למנות מספר דברים חיוביים בסנדביצ'ים בתאילנד*: 1. כשאתה חוזר מיום עבודה וביטנך מלאה על תאילנדים לא מתאים שתחכה לך אחת בבית... 2. אם מישהו דופק בדלת ואתה אומר: "פתוווואאאאח" , לא נראה לי שחברה תאילנדית תבין 3. יש מצב לארח ולפגוש את ההורים והמשפחה של החברה, ואין מצב שהפגישה תהיה כרוחה בשחיטת תרנגולות, חזיר או רכיבה על באפלו. 4. מעבר לשיחות על אוכל, ואופרות סבון קוריאניות, יש עוד כמה נושאים שאפשר לדבר עם בחורות ישראליות 5. זוכר את המקרה עם הג'אבאטה שנטבלה בתה? יש לי זיכרון טוב...
6. גם להגיד: "שעה, שעה שאני מחפש ת'ים" לא יגיד כלום לתאילנדית יש יתרונות ויש חסרונות ואני בעיקרון תומך בדעתו המלומדת של אדוני, עכשיו רק נשאר לשמוע את דעתם של המלומדים האחרים בתאילנד, שכן אני מי אני? מה אני? מי אני? מה? מה.... יפה ?
* לצורך הכנת הכתבה לא הייתה לי מעולם חברה תאילנדית

קרלטון

New member
הערות

1. למה לא? למחרת גם תביא אותה לעבודה שתבהיר להם בשפתם (ובעדינות/נימוס שרק הם מסוגלים אליה) מה אתה חושב עליהם. 2. לומדים... אחרי כמה פעמים היא תבין גם "פתואאאאאח", גם "כוס אמוק של הטקסי הזה" וגם "וואחד חומוס וואחד פול". 3. נקודה כאובה, צודק, תוסיף ערימת ביצי נמלים על אורז שמחכה לאורח הכבוד, אבל הצד החיובי הוא שאם שואלים אותך שאלה לא נוחה אתה יכול באלגנטיות להעמיד פנים שלא הבנת, מה שברוב המקרים יהיה נכון בכל מקרה. 4. הי, לא רק אוכל ואופרות סבון, גם בגדים וקניות.
יש צדק בדבריך, הבעייה עם הישראליות / אירופאיות / אמריקאיות זה לא שחסר על מה לדבר, אלא כמה מזה אתה מוכן לשמוע. 5. תוסיף צפרדע מיובשת בתנוחת סופרמן והרי לך חומר לסרט אימים.

Omiz

New member
תנוחת סופרמן?

הרגת אותי
ולא נראה לי שהתכוונת לכריסטופר ריב, עליו השלום, בימיו האחרונים... יו איך שכחתי קניות ובגדים? ואם בבחורות תאילנדיות עסקינן גם אצלך הן חולות על משחקי מחשב מטופשים של חלליות או מה שזה לא יהיה? שלא לדבר על זמרי פופ בני 12, ואני מדבר על בחורות שחצו כבר את גיל ה-30...
מה קורה עם הDOM YAM שלך, מוכן להעברה מבחינת הרשויות?

yaelisam

New member
נראה לי שהוא התכוון למשהו כמו זה:

אנחנו קראנו לו "משה". ואני מקווה שאף משה לא יעלב- פשוט חשבנו שזה נשמע מתאים וחמוד. (דרך אגב- זה לא משה המקורי- זה משה הסיני מהאי האינאן, משה המקורי בכלל תאילנדי מהאי קוסמוי)

yaelisam

New member
נראה לי שקראנו לו משה

לפני משה הקיפוד. באיזה שנה היה משה הקיפוד???

קרלטון

New member
משחקי מחשב זה Out

דובי קטן זה In.
נאא-ראק. (תשאל מה זה אומר בביקור הבא שלך). הרשויות...
אני מקלל אותם יום יום... עד שהצלחתי איכשהו להקדים את התור, לשלם אגרה של 840 ש"ח (!!!) ולקבל אישור עקרוני לבקשה, שבוע הבא ה-@#%%^# האלה יוצאים ל"פגרת פסח", וכואב להם לסגור את הטפסים ולהעביר הוראה לשגרירות בבנגקוק לפני כן, הרי הם לא יכולים לעבוד יותר משעה וחצי ביום לכל היותר (אחרת זאת התעללות והם מיד יוצאים לשביתה!). מקווה מאוד שנצליח להעביר את זה לפני הפסח, אם לא כל הסיפור נדחה לאמצע-סוף חודש הבא.

Omiz

New member
נאא-ראק

זה חמוד לא? הבחורה פה לא הבינה את הקטע עם הדובי, אולי בגלל שהגבלנו אותה רק דובי ולא נתנו לה לבחור חזיר, או קוף, או כלב...
נאא-ראק רץ פה חזר מאז השנה החדשה...

למעלה