תור לתה"ש

ליאל ד

New member
תור לתה"ש

היי בנות! יש לי תור לתה"ש שבוע הבא, אבל סוריאנו לא נמצא, ובמזכירות אמרו לי ש-99% שאני אכנס לזולטי. הבנתי מכן שהבדיקות שלו נורא כואבות, אולי כדאי לדחות את התור? אני כמעט בטוחה שהוא יעשה לי בדיקה כי זה הביקור הראשון שלי במרפאה ואני גם אחרי ניתוח (וממש לא בא לי שיכאיבו לי עוד פעם!!!
). תענו לי בבקשה אם זה נכון שהוא מכאיב, או שיש כאן בנות שהבדיקה שלו לא כאבה? תודה לכן! יום טוב לכולן!

זואילי

New member
ליאל, קחי בחשבון

שבד"כ פגישות ראשונות במרפאה, גם אם סוריאנו נמצא - הן בד"כ אצל הרופאים האחרים שם.

ליאל ד

New member
אז אולי כדאי באופן פרטי?

אני מתלבטת האם ללכת באופן פרטי לסוריאנו או ללכת לתל-השומר? הרי כשאני מגיעה לתה"ש אני לא יכולה לבקש להיכנס לרופא אחר, נכון? קראתי כאן דעות לכאן ולכאן, יש כאלה שלא אוהבות/יכולות ללכת באופן פרטי ויש כאלה שלהפך מעדיפות באופן פרטי... אני ממש לא יודעת מה לעשות...

זואילי

New member
פרטי או ציבורי ?

אם החלטת ללכת לסוריאנו ולא משנה היכן, אז בפרטי בטוח שהוא יקבל אותך, ואם זה רק לשם ביקורת פעם ב, אולי שווה לנצל את הביקורים השנתיים להתייעצות עם רופא מומחה שיש לך דרך הקופה.

ליאל ד

New member
לזואילי

זה לא שאני רוצה להגיע רק לסוריאנו - אני פשוט נורא לחוצה מהבדיקה של זולטי... האם היא באמת כואבת כמו שבנות כאן אמרו? ויש לי עוד שאלה, הרגע קיבלתי דו"ח ניתוח מפורט מרמב"ם - אבל הוא בכלל לא מפורט.. רשום שם איך נכנסו לבטן וכו', ורשום שניראו מוקדים והידבקויות - אבל לא רשום אם עשו משהו עם אותם מוקדים והידבקויות.. ואני נורא נילחצתי, אולי לא עשו איתם כלום?? והשאירו אותם כמו שהם?? אם אני זוכרת נכון אז אצלך השאירו מוקד. אבל יש מצב שלא נגעו באף מוקד והידבקות וטיפלו רק בציסטות??? הניתוח נמשך שעתיים וחצי... ואני לא יודעת איך להשיג רופאים מנתחים (ועוד לפני הביקור בתל-השומר...)..

זואילי

New member
ומה בעצם המנתח שלך הסביר לך לאחר הניתוח?

בשעתיים וחצי אפשר לעשות כל מיני דברים - הכל תלוי במומחיות של המנתח. האם את לא בביקורות אצל הרופא שניתח אותך?? האם בדו"ח הניתוח לא רשום מי השתתף בניתוח שלך? האם לא הסבירו לך בפגישה מה בדיוק עשו לך בבטן? אני קבעתי פגישה לפני ואחרי הניתוח עם כל שם שהופיע על התיק שלי ושידעתי שישתתף/השתתף בניתוח, ומלבד מה שהיה מפורט בדו"ח - הגעתי לאחר מכן גם לאותו רופא שאמנם לא ניתח אבל ייעץ לגבי אותו מוקד שלא טופל ושמעתי גם ממנו מה היה שם. יש פה כמה וכמה מקרים של בנות עם אנדו שמערב הרבה איברים והידבקויות, והמנתח בחר לטפל רק בציסטות. רק המנתח שלך יכול לענות לך על שאלתך.

ליאל ד

New member
זואילי

לי היה ביקור של לפני הניתוח, ודיברו איתי רק על ציסטות - כי זה הדבר היחיד שראו. אחרי הניתוח הייתי בביקור אצל ראש המחלקה שלא ניתח אותי, אבל "קפץ" כמה פעמים לבדוק מה קורה במהלך הניתוח... כשהוא יצא, אז הוא אמר לאמא שחיכתה בחוץ שניקו .. (אז לא בטוח על מה הוא דיבר!). ולא שאלתי אותו לגבי המוקדים שנראו באגן וגם כמה הידבקויות קלות (כמו שרשמו בדו"ח הניתוח). ואני פשוט בהלם עכשיו... כי הניתוח היה לפני 3 חודשים, אז אם לא רשמו בדו"ח מה עשו - אז בטוח אף אחד לא זוכר מה עשו שם... אבל מה הנטייה בד"כ? בד"כ נוטים לנקות את המוקדים שרואים (כמובן כאלה שאפשר להגיע אליהם)??? תודה שאת עונה לי!!! אני ממש היסטרית (כרגיל!! בטח כבר שיגעתי את כולם כאן) ולגבי ביקור אצל זולטי - אז החלטתי שלא אתפנק, ואלך אליו - אם יכאב, אז אין מה לעשות, אתאפק וזהו...

ליאל

לצערי מוכר לי מאוד הנושא של דו"ח ניתוח שכלל לא מפורט. אי אפשר לדעת מה הנטייה בדר"כ, כל מנתח נוהג אחרת. וכמו שאמרת אין סיכוי שיזכרו עכשיו מה עשו בניתוח אם זה לא נרשם בדו"ח הניתוח.

ליאל ד

New member
דוח ניתוח

הנה עכשיו קיבלתי את המכתב (הוא פשוט הגיע לפקס של אמא), ויש שם תאור "מפורט" של טיפול בציסטות (כ-3 שורות), ועוד תיאור של 4 שורות על הכניסה ויציאה מהבטן!! אבל יש גם משפט קטן "שטיפות מרובות של חלל הבטן" - האם כאן יכולה להיות הכוונה לניקוי המוקדים והידבקויות? פשוט דו"ח הניתוח המפורט שחיכיתי לו יותר מחודש - הוא באורך של 9 שורות!!!!!! והוא חתום ע"י מנתח ראשי - שלא מופיע באתר של בית החולים!!!!
אני מרגישה שאני משתגעת - הרופא שניתח אותי לא קיים וגם הניתוח כאילו לא התקיים - כי לפי המכתב חוץ מלהרדים ולהעיר אותי לא עשו כלום!!!!!!!!!!!!!!
! נ.ב : ומשום מה בן זוגי זוכר שדיברנו עם אחד הרופאים המנתחים שאמר שניקו לי הכל.. אבל אני חושבת הייתי זוכרת משהו כזה?? יא.... אני באמת משתגעת!!!!!!!!!!!!!!!!

לדעתי הכוונה

במשפט "שטיפות מרובות של חלל הבטן" אינה ניקוי מוקדים והידבקויות, אלא פשוט שטיפה של חלל הבטן מדימום כתוצאה מהניתוח ואולי מחומרים אחרים שהוכנסו לבטן במהלך הניתוח וכדי למנוע זיהום. גם אצלי בדו"ח הניתוח נרשם אותו משפט. ולגבי שחרור הידבקויות זה נאמר מפורשות בדו"ח הניתוח (לפחות אצלי). אבל אם בני משפחתך זוכרים שנאמר להם שניקו את הכל אז אולי באמת ניקו את הכל. אצלי אמרו מפורשות שלא ניקו את הכל (אמרו ולא רשמו בדוח הניתוח) לכן כשהגעתי הביתה רשמתי את זה כדי שלא אשכח. גם אצלי דוח הניתוח הקצר והבלתי מפורט עורר בי כעס ועצבים על המנתח, וכשהייתי אצל סוריאנו בפעם הראשונה הוא ביקש ממני לברר עוד מידע שלא צויין בדו"ח הניתוח, וכשפניתי לבי"ח ולמנתח ושאלתי את מה שסוריאנו ביקש ממני לברר, חטפתי צעקות ומיותר לציין שלא קיבלתי כל תשובה.

lilah696

New member
גם אצלי השאירו מוקדים

היתמקדו רק בציסטות ואת המוקדים השאירו לי. לא משנה מי יבקוד אותך פעם ראשונה לדעתי.

זואילי

New member
ולגבי כאב בבדיקה

עד הניתוח, לא משנה מי בדק אותי זה כאב. כולל "מקלות" וגינליים ואף קיסמי פאפ למיניהם. היום, גם הגניקולוג הרגיל והלא חשוב שלי יכול לחפש בכוח איפה "פיספסו" לי... ולא כואב. מאוד אינדיבידואלי, כרגיל, והרבה תלוי בכמה אנחנו בלחץ מהסיטואציה.

ha1231

New member
המנתח שלך היה בטח ד"ר פילמר מרמב"ם

את יכולה להיפגש איתו בקליניקה שלו וקבל תשובה מפורטת על מהלך הניתוח. איך זה שלא הוסבר לך מהלך הניתוח לאחר הניתוח? האם המנתח לא בא אליך והסביר לך מה שהוא עשה? חשוב מאוד לקבל את התשובות על מהלך הניתוח.

ליאל ד

New member
היי

זה לא היה דר פילמר, זה היה דר' יורי פז ועוד רופא שאני לא זוכרת כרגע את שמו, ואחרי ניתוח רק נאמר לי שיש לי אנדומטריוזיס ושאצטרך להיות בדיכוי... וזהו... אני אנסה לברר מחר אצל דר' דויטש..

ha1231

New member
טוב אני יודעת שבדרך כלל ד"ר פילמר עושה את

הניתוחים האלה, הייתי אמורה לעבור אצלו גם ניתוח לפרוסקופיה ולבסוף עשיתי רק היסטרוסקופיה ואני הולכת אליו מידי פעם בפרטי כדי לבדוק מה קורה אצלי שם בפנים.

ליאל ד

New member
לחן

המנתח הראשי היה דר' גינסברג יובל (שלא מופיע באתר של ביה"ח
) ועוזר מנתח הוא דר' יורי פז. ואני נמצאת במעקב אצל דר' דויטש שהוא ראש המחלקה (גם כן באופן פרטי). למרות ששמעתי דברים טובים על דר' פילמר - והוא היה אצלי בישיבה טרום ניתוחית.

חלי80

New member
לא כזה כואב כמו שאת מתארת

אני עשיתי בדיקה אצל זולטי וזה אומנם לא היה נעים וקצת כואב ואני בחורה מאוד לחוצה אבל לא כמו שאת מתארת. אני הייתי ממליצה ללכת לא חבל על הכסף? שיהיה לך בהצלחה חלי

sivic10

New member
משהו קטן לגבי הכאב

לא נבדקתי אצל זלוטי אבל משהו קטן לגבי הכאב: קטן עליך! אנחנו סובלות מכאבים כל החודש אז מכאב של בדיקה חבל שתכנסי להיסטריה...

ליאל - אני הייתי אצל ד"ר זולטי..

הכל יחסי!!! אכן בדק אותי (כולל רקטום). לא יכולה לומר שלא כאב. אבל כאב זניח ביותר. בכל זאת בדיקה ולא לטיפה
ובכלל כל פעם שעושים לי U.S כיוון שאני לא יודעת להרפות
די כואב... חוץ מזה הוא התנצל בכל פעם שנגע (ממש הרבה התנצלויות) וטען שיודע שזה כואב ולכן שוב ביקש סליחה. (כאבי האנדו כואבים הרבה יותר
) הוא היה בסדר גמור, כמובן שאין לי אינדיקציה לגבי רופא אחר, כי כמוך, פעם ראשונה במרפאה. ...בהזמדנות גם אעדכן
(קצרה בזמן...)

ועוד משהו בקשר לזולטי

הוא היחיד מהרופאים איתם נפגשתי במרפאה בתה"ש שממש דיבר איתי ואמר לי את מה ששתי הרופאים האחרים שאיתם נפגשתי בתה"ש רק רשמו ולא טרחו לעדכן אותי. אומנם הוא לא בדק אותי כשהייתי אצלו (מתוך התחשבות בכאב שיהיה כרוך בבדיקה) אבל מי מבטיח לך שאם תפגשי עם סוריאנו או שטוקהיים הבדיקה שהם יעשו לך לא תכאב??? לי גם סוריאנו וגם שטוקהיים הכאיבו מאוד.

למעלה