תורת השלבים

s i g a l d

New member
תורת השלבים

שלום לכולם אנחנו שוקלים בנייה בחלק האחורי של המגרש של ההורים שלי ואנחנו מבקשים לדעת מהי הפרוצדורה לביצוע- אדריכל, מודד, תשלומים לח"ח, עירייה. מישהו יכול להאיר את עינינו ולומר לנו מהם השלבים ומה עלותם פחות או יותר? תודה למשיבים נכונה.

שלב ראשון ...

תבדקו ברשות המקומית אם ניתן לבנות על מגרש ההורים יח"ד נוספת - חינם. אם כן, בקשו דף מידע תכנוני הכולל פירוט זכויות הבניה - 160-170 ש"ח.

liad arc

New member
תשובות

סיגל שלום, ראשית יש להוציא את תקנון הבניה מהעירייה/ מועצה שבה נמצא המגרש. כך תוכלו לדעת כמה, היכן ואיך אפשר יהיה לבנות. כדאי כבר בשלב זה לערב את האדריכל שייתן את המלצותיו. במידה ויש מצב לבנות, מוציאים תכנית מדידה (עד 1000$) של המגרש עליה מתחיל האדריכל (2500$ ומעלה) את התכנון. אח"כ מתצטרף המהנדס (700$ ומעלה) ובשלב הגשת הבקשה להיתר ישנם תשלומים שונים בהתאם למקום בו נמצא המגרש ולסוג הבעלות שיש עליו. כחלק מתהליך ההיתר יש להעביר תשלום לחברת החשמל בשלב התכניות לבניה יש לשכור גם יועץ קרקע, יועץ חשמל ויועץ אינסטלציה העלות של כל אלה משתנה ותלויה מאוד בבית אותו רוצים לבנות ובמיקומו.(300$ ומעלה) אפשר לשכור מפקח צמוד לתהליך הבניה (4000$ ומעלה תלוי בסוג הפיקוח) ובונים (700 $/מ"ר ומעלה) בהצלחה אדריכל יצחק שפירא [email protected]

liad arc

New member
תקנון - תב"ע

התקנון הוא הנספח הכתוב של תכנית הבינוי. שם מפורטים כל הפרטים לגבי אחוזי הבניה המותרים צורת הבניה והמיקום שלה במגרש. בחלק גדול מהמקומות מפיקים העתק של התקנון ללא תשלום, ובחלק מהמקומות גובים אגרה בגובה של כ150 ש"ח בהצלחה אדריכל יצחק שפירא [email protected]

זה נקרא "דף מידע" ...

ע"פ סע' 119א לחוק - מכינים את זה בשבילכם וזה כולל את המידע הספציפי למגרש שלכם ... ויש תשלום אגרה עבור זה.

s i g a l d

New member
עוד

שאלה - ברשותך. אנחנו מתגוררים בגדרה ואני יודעת שלפני מספר שנים היה מבצע של המינהל שכל מי שרצה לבנות בחלק השני של המגרש של הוריו ישלם רק 11 אחוז מערך הקרקע- ההורים שלי לא היו מודעים למבצע זה והפסדנו- עכשיו זה עומד על 31 אחוז , אם אינני טועה- עכשיו אנחנו לא יודעים מה לעשות: א- זה מאוד יקר. ב- כי אנו מניחים שהם שוב יפחיתו ל-11 אחוז. השאלה היא האם ההנחה שלנו מבוססת? אם כן מתי זה צפוי לקרות והאם ניתן בעזרת ועדת חריגים או בקשה מיוחדת להפחית את התשלום הזה? ועוד דבר קטן קטן- האם ניתן להתחכם וכאילו ליצור איזשהו חיבור בין הבית שן הוריי לבית העתידי על מנת שבמקום שיחשב כאילו זה שני בתים זה יהיה בית אחד מוגדל- השאלה אם נרוויח מכך משהו- הם מבחינת התשלום החד פעמי הזה והן מבחינת תשלומי הארנונה? חן חן לך

מה השטח הבנוי בבית הקיים?

נניח שתתחכמו וזה יהיה בית אחד מוגדל - לא תוכלו למכור כל יחידה בנפרד כי זה יהיה בית אחד ... השאלה אם זה מתאים לכם? ארנונה משלמים לפי שטח הבית תבנו פחות ... תשלמו פחות ...

liad arc

New member
עוד תשובות

לפי איך שאני רואה את הדברים המחירים אותם גובה המנהל רק הולכים וגדלים ולא בכיוון ההפוך. חיבור לבית קיים מהווה ייתרון רק במידה ויש הגבלה על מס' יחידות הדיור או שיש בעיה במיקום וא"א להתרחק מספיק מהבית הקיים. מעבר לכך לא נראה לי שישנם רווחים ומבחינה תכנונית זה מגביל את כיווני האוויר ואת הפרטיות בבתים. בהצלחה אדריכל יצחק שפירא [email protected]

למעלה