תורת הטיפוסיולוגיה

freckled

New member
תורת הטיפוסיולוגיה

שלום לפורום. מקווה שתקבלו אותי בהנאה והנעה. רציתי להפנות ברשותכם שאלה לסוגי טיפוסים הנמצאים בפורום. בעיני פורום, צ'אט או כל דרך ממסר אחרת נותנת גב וחוסן לאדם להתבטא ולעיתים גם לאזור אומץ, להשתלח באחרים בידיעה שאף אחד לא יגיע אליי, אני יכול להגיד מה שאני רוצה".. בלשוננו יש את הכוח לחיים ויש את הכוח להרוג, מילים הרסניות למי שנמצא למטה לא יעלו אותו למעלה..(דברי חכמינו עזריאלי וגבריאלי ונתיבה בן יהודה הזקיינה המפשרת) שמתי לב לתופעה המקרינה מרירות מסוימת ומאין תחרות "מי יותר טוב בכתיבה" (שזו במה נפלאה ליצירתיות המדיה) לדוגמא: מישהו שהתבטא בצורה מאד לא בוגרת המראה שנאה על כל מסר שנכתב ע"י משתתף זה או אחר ולפתע פתאום, בעקבות כניסה של משתתף אקטיבי אחר הפך את עורו ונהייה תלית שכולה תכלת.(למשוך את האהדה כלפיו) מה לדעתכם גורם לאנשים להוציא כעסים, אהבות, פוזיטיביות ואגרסיביות כלפי אנשים שלמעשה אנונימיים לגמרי? אני פשוט מתקשה להבין מי הזיז ת'גבינה שלי: )

e-magine

New member
לגבי טיפוסולוגיה

זה דבר שהיה מאד אהוב עליי לפני כמה שנים. התעסקתי עם זה די הרבה, גם ב"טיפוסי גולשים", גם ב"טיפוסי מכורים לאינטרנט" וגם בטיפוסים של "אנשים שמועדים להתמכרות". כעיקרון, ניסיון לעשות מיון של טיפוסים הוא תמיד עדיף בעיניי על פני ניסיונם של אחרים למצוא איזשהו מאפיין כוללני לכולם. אני חושב שבשביל לקבל תשובות רציניות צריך לעשות ממש מחקר, להריץ שאלונים וכד'. כל תשובה שאציע היא מטבעה אמפירית. כפי שאמרנו הרבה פעמים, התקשורת בפורומים וגם בצ'אטים ומסרים מיידיים היא בעיקרה מילולית. אנחנו קוראים טקסטים ומגיבים אליהם. אני יודע שכאשר אני קורא טקסט בפורום, אני מושפע גם מהתוכן, גם מהסגנון וגם מהצורה. התוכן יכול להיות מעניין או משעמם, (עבורי) וגם יכול לגרום לאיזשהו רגש. סגנון הכתיבה גם הוא יכול להשפיע עליי כמובן, ואני לא מתכוון רק לסגנון הכתיבה שיכול להיות נניח עממי או מלוטש, אלא גם מנומס או לא מנומס, תוקפני, מטריס, פרובוקטיבי או מונוטוני. אלמנטים של צטרה גם יכולים להשפיע, כגון הדבקת 100000 אמוטיקונים, כתיבה בסלנג, שגיאות, אי שימוש בסימני פיסוק. העובדה שמישהו יעלה לפורום שאלה שבדיוק נשאלה לפני חצי שעה ומתנוססת מול עיני הכותב החדש עלולה להשפיע עליי וכך גם איח כיבוד כללים אחרים, כגון, העלאת שאלות טכניות או אחרות שלא קשורות לפורום, למרות שהדברים נעשו אולי בתום לב, עלולים להשפיע לרעה. אילה הדברים שפחות או יותר משפיעים עליי. אני מציע שתחפש קצת מאמרים על דינמיקה חברתית בפורומים, ואם תמצא אני גם אשמח לקרוא.

למעלה