תורשתי או לא

סלעית

New member
תורשתי או לא

שלום לאמא שלי גילו סכרת לפני כשנה + ואני מעוניינת בחומר על סכרת ועם זה תורשתי? תודה

היי, ברוכה הבאה!

יש מלא חומר במאמרים- (כול מיני כתבות, סיפורים אישיים...) אני מוסיפה קישורים ישירים למאמרים ולקישורים בפורום... בקשר לתורשה: סוכרת טייפ 1 (נעורים) היא לא תורשתית, וסוכרת טייפ 2 (מבוגרים) היא כן תורשתית. מקווה שעזרתי...

זה לא כל כך פשוט...

זה לא בדיוק גן אחד שקובע אם תתרחש סכרת או לא חוץ מזה ישנם גם גורמים סביבתים ולא רק תורשתים!

10shosh

New member
צר לי לאכזב אותך חן

הסיכוי לחלות בסכרת סוג 1 גם הוא תורשתי לך יש סיכוי של 20% להעביר זאת לילדיך ואילו לגבר סיכוי של 40% זה לפי המאמרים של ד"ר קנטור מתוך "סכרת לחיות עם להרגיש בלי" הכתבה הספציפית הזו מופיעה גם באתר של מ-טוק

10shosh

New member
אני לא יודעת אני מניחה שסטטסטי

אבל הכי טב לפנות לד"ר קנטר (באתר של דוקטורס) ולשאול אותו המידע לקוח מהספר שלו

לזר

New member
מיוחד לשוש ממני - חלב פרות ותינוקות

שוש, האינטרנט מלא עם חומר הקשור במחקרים לגבי צריכת חלב פרות והסיכון לתינוקות לפתח סוכרת, כאשר במשפחה יש חולה טייפ 1. האם קראת על כך? אני ממליץ לשוחח עם מומחה בנושא. פשוט, ניגשים לאתר חיפוש כמו yahoo וממלאים בשדה החיפוש את הביטוי Milk and Diabetes וקוראים. כל טוב

10shosh

New member
תודה לזר

אבל בתור בת לאב סוכרתי טייפ 1 קיבלתי אני הנקה מלאה - אבל כנראה זה לא ממש עזר
- גם בני מקבל הנקה מלאה חוץ מבבית החולים שם כמובן נתנו לו מטרנה.... אבל לפי גרסת ד"ר קנטר בסיכוי שלי להעביר לבני סכרת נמוך משל אבי להעביר לי ואני מקווה שבניגוד לגרסת החלב זה באמת נכון !!!

לזר

New member
לא תקבלי שום דבר גורף מהמאמרים

אשר יוכיחו לך מעבר לכל ספק לגבי הקשר בין תורשה וסוכרת. הכי טוב שבנוסף לקריאה בחומר הרב תיהיה מודעת לעצמך ועשי מדי שנה בדיקה יזומה על בסיס הטענה שיש קשר תורשתי. רק בריאות לך ומשפחתך

למעלה