תורשה <-> סביבה

Wolverchenus

New member
עזוב את זה שלא ענית לנקודות שלי..

שיתוק מוחין זו גם לא הפרעה שמשפיעה על איזורי התפקודים הגבוהים במוח אלא רק על הדברים הפיזיולוגים הקשורים לתפקוד השרירים בגוף. הקיצר, התחמקת, ולא טוב.

לא מנומס מצידי- יאיר.. זה השם :)

הניק הוא ישן, לא הייתי בתפוז הרבה זמן ובתקופה האחרונה יצא לי להכנס שוב ולא היה לי כח לשנות את הניק.. אני כבר בצבא, ועדיין שבוז P:, אין יותר מידי מקום לשאול למה אני שבוז... פשוט בגלל שזה הצבא, ובצבא אנשים שבוזים, נקודה. לעניין הטלת הספק, אם תקראי שוב את מה שכתבתי תביני, שאני מסכים עם זה שאפשר להטיל ספק בכל דבר, אבל דווקא בגלל זה,צריך להתאפק מידי פעם על מנת שנוכל להתוכח בצורה נורמלית בלי שכל שניה נטיל ספק בכל דבר שהשני אומר. את לפני צבא עכשיו אם זכרוני מההודעה הקודמת שאין לי כח לקרוא אותה שוב אינו מטעה אותי נכון..?

SadClown

New member
מב"ר

מי אמר שמב"ר זה חינוך מיוחד? אני מב"ר
ואין לי בעיית התנהגות...

SadClown

New member
גם אתה מב"ר?

מוזר אתה נראה חכם :) חח סתם. אבל רציני, לא מתסכל אותך להיות מב"ר? לא מרגיש שיכול יותר מזה?

אז ככה...

אני יכול לנהל איתך שיחה ארוכה לגבי השהייה שלי בכיתת מב"ר. מבטיח שננהל אותה במפגש. כרגע השהייה שלי בכיתת מב"ר מספקת לי את האמצעים להגיע למטרה. כרגע אני שומר אותה לעצמי. מבטיח להרחיב במפגש המדובר...

SadClown

New member
אהה אין בעייה.

אשמח לשמוע:) אבל אחת הבעיות העיקריות שלי עם המב"ר זה שהם תקעו לי מגמת גיאוגרפיה. מה מעניין אותי גיאוגרפיה? בררר אני רוצה סיפרותתת או פסיכולוגיה סוציולוגיההה גררר איתם!

Moralida

New member
דעתי בנושא הגנטיקה

אני חושב שכל אחד יכול להצליח בקטע של הלימודים. כל אחד, אם הוא עובר חינוך מתאים, יכול להצליח במבחנים המטופשים שתוקעים לנו בבית ספר.

חלמית

New member
בקשר למב"רניקים!!

אל תקשיבו לאף-אחד! יש לי מלא חברים ממב"ר ותאמינו לי רואים איך הם מקבלים את השיעורים הכי טובים עם המורים הכי טובים והכל בכפית של כסף (עובדה שאצלנו ובטח גם אצלכם הם נכנסו למיכא"ל בלי הגרלה). השיטות לימוד שם מעולות ומזלכם שאתם שם אז אל תקשיבו למה שאומרים. אני אישית לא במב"ר כי רציתי פסיכולוגיה וסביבה אחרת זה דבר מעולה.

SadClown

New member
אמ...

כן. באמת שמתי לב שהמב"ר נכנסו בלי הגרלה. {את יודעת אולי למה?} וזה המזל שלי. אחת הסיבות שגורמות לי לחשוב שאולי מזל שאני במב"ר. אם לא זה אולי לא הייתי במיכא"ל. והייתי עכשיו כמו פעם...
אבל עדיין, אני מרגישה שיכולתי יותר... אם רק הייתי משקיעה בחטיבה

חלמית

New member
הנה הסיבה למה מב"ר נכנסו בלי הגרלה:

מב"ר הם (לפחות ברקורד) ילדים בעלי מוטיבציה לימודית גבוהה, שמתקשים (לא משנה מאיזה סיבה) לממש את הפוטנציאל שגלום בהם, ולכן מקבלים במהלך הלמידה כלים איך ללמוד נכון ומורים שמלמדים בשיטות מיוחדות. עכשיו תגידי לי שמיכא"ל זה לא בדיוק מתאים לילדים האלה? ובקשר לכך שאת מרגישה פספוס שלא השקעת בחטיבה -אין מה לחשוב על זה אפילו, זה עבר, זה נגמר, אין מה לעשות עם זה! מעכשיו משקיעים. ושוב אני אגיד לך -מב"ר היא כתה נפלאה, נצלי אותה.

SadClown

New member
אמממ...

אני לא יודעת אם אנחנו באמת מקבלים כלים ללימדה טובה יותר... אבל אנחנו מקבלים יותר שעות... אני אישית די טוב לי בכיתה בגלל שהולך לי טוב{פרט למתמטיקה} אבל פשוט אני רוצה מגמה אחרת, שאני יותר מתחברת אלייה. אבל לא נורא, נעבור את זה וכשנגיע לאוניברסיטה נלמד את מה שאני באמת רוצה:)

fireblue1

New member
גם אני נכנסתי בהגרלה...

אם לא הייתי נכנס בהגרלה אז הייתי נכנס בשיעור הראשון והיו מכניסים אותי{כי כמה לא באו} אז זה לא ממש היה משנה ההגרלה הזאת..

SadClown

New member
גם אני חשבתי שנכנסתי בהגרלה...

עד שראיתי שמשתי כיתות מ"בר שבשכבה שלי, כל מי שרצה להתקבל התקבל
אבל בשבילי זה טוב:) אבל אולי בבית ספר שלכם זה היה שונה.

היי זה נכון!!! גם אצלנו 80% מאלה

שישבו בפרוייקט מיכא"ל היו מב"רניקים!! זה גורם לי לחשוב שאולי לא באמת הייתה הגרלה, והיו להם מקומות משוריינים וההגרלה הייתה רק בין אלו שהם לא מב"רניקים!! היי, לא פייר... טוב נו, מזלי יצאתי בהגרלה..:)

סליידר

New member
אף אחד לא אמר

היא אמרה "תעבור למב"ר, בעצם תעבור לחינוך מיוחד..." היא לא אמרה שזה שווה

אבל יוסי... איך מסבירים למשל 2

תינוקות תאומות, לצורך המקרה 2 הדודות שלי שהן תאומות כבר מיום היוולדן היה ניתן לראות שהן שונות באופי, האחת הייתה צעקנית יותר ופעילה יותר, ערה יותר זמן, והשנייה יותר שקטה, יותר חייכנית, יותר עצלה.. הרי שתיהן גדלו באותה סביבה בבטן אימם, והושפעו בדיוק מאותם דברים וגורמים סביבתיים, איך ייתכן שתכונות האופי שלהן שונות כ"כ?

למעלה