תורמי זרע בארה"ב-לא אנונימיים יותר

פרח7

New member
בעולם מושלם

את צודקת אבל יש לי תחושה, שבעולם האמיתי, רוב הילדים שנולדו מתרומת זרע *ו/או ביצית לתוך משפחה בעלת מבנה מסורתי, לא יודעים ולא ידעו שאבא/אמא שלהם אינו ההורה הביולוגי שלהם. *חושבת ש - "ו" אמנם בלתי אפשרי בארץ אבל אפשרי בחו"ל

tookmy

New member
הרוב לא משנה כאן

מה שמשנה הוא אותו מיעוט שכן יודע, מה החוק שחל לגביו. נראה לי שלגבי תרומת ביציות, יותר מאשר לגבי תרומת זרע, שאם יאפשרו לדעת את פרטי התורמת, וגם ככה לא פשוט למצוא תורמות טובות (כשגרתי בניו יורק תמיד היו מודעות בעיתונים שחיפשו תורמות) נראה לי שיהיה להם עוד הרבה יותר קשה למצוא. לא?

colourful

New member
דרחגב

תנחשו מה יקרה אם יהיה חוסר מטורף בתורמי זרע? יהיה תור ארוך עם סדרי עדיפויות, ותנחשו מי אחרון בתור? נו מי? נו מי? (וזה במקרה הטוב, במקרה היותר רע לסביות וחד הוריות לא יקבלו זרע, כמו שלא מאפשרים לאמץ)

שמנתולה

New member
לגבי החוסר,

אני חשבתי בכיוון קצת שונה, שאם אכן תבוטל האנונימיות ויווצר מחסור יכולים לקרות שני דברים, או שנשים יגנבו זרע או שתהיה יותר הורות משותפת, כי אם כבר אב ידוע אז לפחות אחד שידוע לאם ולא רק למערכת.

אבא גאה

New member
ומה דעתכן על גניבת זרע?

במקרה שהאם לא מגלה לעולם לנגנב שגנבה ממנו וגם לא דורשת ממנו דבר?

אבא גאה

New member
לך יהיה קשה באמת

לגנוב זרע.... אבל סטרייטית למשל שוכבת עם פלוני (ונאמר שפלוני חתיך) אומרת לו "אל תדאג דארלינג אני לוקחת גלולות" וכשהוא גומר בפנים היא רצה לקנות בדיקת הריון. (מה חשבת?) ו
לפיונה - תיבת המסרים שלי מחורפנת, אני מקבל מסרים אבל לא יכול לענות.....סיימתי ועכשיו לוקח את הקונטיינר ולגבי הלוטו, עד היום הוא אסר עלי למלא בתואנה שזה ביזבוז כסף, אבל אם הוא הבטיח לך מי אני שאשבור לו את המילה? מיד רץ לקנות לוטו...

באמת

מישהו הביא לי עציץ לתוך הבית, ואח"כ מתלונן שצמח שם פרח ושאני גנבתי ממנו משהו. מי שלא רוצה ילדים שידאג בעצמו לאמצעי מניעה! מי ששופך את זרעו בתוך רחם של אישה, לא יכול להאשים אותה בגניבת זרע! וחוץ מזה, אם תזכו בלוטו תהיה פה שמחה גדולה.

אבל אולי אנלוגיה אחרת?

למשל הפקת DNA מדגימות דם או שתן שנמסרו לקופת חולים? ושימוש בו לצרכים שונים... אולי אפילו לשיבוט? אם ידוע לך שהמעבדה של הקופה מפיקה DNA בהסכמה, וכך עושות כל המעבדות בארץ, וקופת החולים תצהיר שאין סיכוי שזה יקרה ללא הסכמתך, במי יהיה האשם אם ה DNA הופק בכוונה תחילה של הקופה?

זואיzoe

New member
ובדיוק בגלל זה

גבר לא יכול מבחינה חוקית לתבוע אשה על גניבת זרע. ההנחה היא שהוא היה אמור להיות אחראי למעשיו ולא לסמוך עליה שתשתמש באמצעי מניעה. למיטב ידיעתי, אין עילה לתביעה שכזו. פעם אני חושבת שזה כן היה אפשרי, היום כבר לא.

זואיzoe

New member
אני חושבת

שנכון, אולי זה לא פייר כלפי ה"נגנב", ואולי מה שהוא לא ידע לעולם לא יזיק לו, אבל אני חושבת במקרה כזה רק על הילד. אמא שיודעת בוודאות מיהו האבא של הילד ותסתיר זאת ממנו כל חייו. נראה לי בלתי אפשרי לחיות בשקר כזה. לא הייתי רוצה להביא ילד לעולם בידיעה ברורה שעוד לפני שהוא נולד, החיים שלנו יהיו חיי שקר. נשמע לי מזעזע. יביא המון תסכולים לילד. אם הוא נולד מתרומה אנונימית, האם לא יודעת ולכן גם הוא לא. אבל ילד שיודע שאמא מסתירה, מעלימה,מגמגמת,ממציאה.... נורא!! אמון הוא הדבר הבסיסי ביותר שצריך להיות בין הורה לילד, ועל איזה יסודות בדיוק אמון כזה יבנה אם היסודות רעועים מלכתחילה??

אבא גאה

New member
מי אמר יודעת?

יש לי ידידה סטרייטית (רק אחת, אני נשבע) שטיילה לה בלונדון והשתרללה לה (לה לה לה לה לה לה לה) {מה שסביר להניח היתה עושה בכל מקרה כי גברים עם מבטא אנגלי עושים לה את זה} ונכנסה לה להריון לה.... מי יודעת מי היה האבא? אף אחת.....גם לא היא.

ניראות

New member
אין דבר כזה גניבת זרע

גבר שלא רוצה להיות הורה שידאג לכך, וכך גם לגבי אישה - אין כזה דבר נכנסתי להריון לא רצוי, לא רוצה תדאגי...

אבא גאה

New member
מסכים עם העיקרון

אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה ש"רימו אותו".... אם היא אמרה לו "אל תדאג, אני לוקחת גלולות" או " אל תדאג הוציאו לי את הרחם"....

גם אשה בלי רחם...

יכולה להדביק אותך באיידס או חס ושלום הרפס גניטאלי. מה אכפת לך הגלולות? שים קונדום אם אתה באמת רוצה לשמור את הזרע שלך לעצמך !

אבא גאה

New member
מסכים לחלוטין...

ועדיין, אם אני חולה איידס ומסתובב ומבטיח לכל הנשים איתם אני שוכב שהרגע נבדקתי ולא מצאו לי כלום (חוץ מפרוטאין בשתן, נגיד) אז זה בסדר? כי היא צריכה לדאוג שיהיה קונדום? אני בטוח שיוכלו לתבוע אותי על נסיון לרצח! ולהדגיש - אני לא אומר שצריך לגונן על בעל הזרע אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש כאן צד נוסף, מישהי שבמודע ובכוונה הטעתה את הבחור לחשוב שאין סיכוי להיכנס להריון....

זה נכון... אבל :

במלחמה ובאהבה הכל מותר.. לא? ובהחלט אני חושבת שאם מישהי נשבעה שהיא מוגנת ונכנסה להריון - לא מגיע לה לקבל מהמזריע - כלום. אבל - איך תוכיח? אולי צריך טופס מיוחד? "זכרון-גברים" כזה?

אבא גאה

New member
מה פתאום הכל מותר?

ובטח ובטח שלא במלחמה ובאהבה.... עוד לא צריך להוכיח, קודם כל צריך להסכים שיש כאן משהו לא בסדר שבו אשמה גם האשה....או אשמה יותר... הוא אידיוט כי אף אחד אחר לא אמור לשמור על האינטרסים שלו ומה הוא מאמין לכל אחת שאומרת לו .....אבל היא ממש לא בסדר... ועדיין איני חושב שיש לו זכות להעלם מהחיים שלה ושל הילד ולה יש את הזכות לתבוע את האבהות ממנו גם אם יצאה במרמה... אני רק מנסה לדמיין את הילד הזה שיידע שהוא נוצר במרמה שאמא שיקרה לאבא , נדבר אח"כ על חרדות של "רוצים אותי / אוהבים אותי".... אני הייתי מאוד כועס על אמא שלי.

למעלה