תורמוס ההרים

Eco11

New member
תורמוס ההרים

איזו פריחה מדהימה, התורמוסים המקסימים הללו
התחילו לפרוח אצלי, יצאו 5 מתוך 10 . .. (לא ברורה הסיבה)
רציתי לדעת האם יש סיכוי שהם יזריעו את עצמם בגינה שלי?
האם ניתן לאסוף את הזרעים של התורמוס?
האם צריך לעשות להם טיפול מקדים לפני השתילה?
האם צמחים מזרעים אלו פורחים כבר באותה שנה?
תודה

מר טווס

New member
זרעי תורמוסים -

אם תיתן להם לחיות עד שלב ייצור הזרעים ופיזורם, הם ייצרו ויפזרו המון זרעים, שינבטו שנה הבאה.

אפשר גם (כך עדיף בעיני וכך אני עושה) - לאסוף את הזרעים, ובתחילת החורף הבא לטמון באדמה (בעומק 1 ס"מ בערך, לא צריך יותר) איפה שאתה רוצה שהם ינבטו.

לא צריך טיפול מקדים.

Limonium

New member
בהחלט ינבטו.

תורמוס הוא קטניה, ולכן משביח את הקרקע בה הוא גדל, כך שכל שנה יינבטו יותר צמחים. כמובן שזה גם תלוי בסוג הקרקע, אך לעניות דעתי הוא לא בררן במיוחד.
את הזרעים לדעתי לא כדאי לאסוף, הם מסתדרים מצויין כאשר הם נופלים ונובטים לבד בזמנם החופשי.

שים לב שמדובר בצמח מוגן, המשמש גם כצמח נוי. מותר לאסוף זרעים בגינות, אך אסור לאסוף בטבע.

אגב ובלי קשר, פרח אחרי האבקה משנה את צבעו.

drorim69

Active member
ענית לי על שאלה שטרם נשאלה - הצבע

פעם ראשונה שמתי לב שהפרחים הצעירים הם בצבע כחול אדום והופכים אח"כ לכחול לבן. חשבתי כבר שזו תגלית יחודית לחצר שלנו...

מר טווס

New member

Eco11

New member
תודה רבה על התשובות, אבל...

עדיין לא הצלחתי להבין, בין אם אני אוסף את הזרעים ובין אם אני זורע בסתיו הבא, האם הם ינבטו ויפרחו בחורף של אותה שנה?
ושאלה נוספת:
במידה והחלטתי לאסוף זרעים (כדי לסנכרן את הנביטה ע"י השקיה), איך אני יודע מתי הזרעים בשלים לאיסוף? האם להמתין שהתרמילים נפתחים מעצמם? האם לעשות אוסף של זרעים בשלבים שונים של הבשלה?
האם לייבש אותם או פשוט לאחסן אותם במקום מאוורר?
סליחה על החפירה...

Eco11

New member
רק עכשיו נפל האסימון...

מר טווס, ראיתי שרשמת נביטה באותה שנה - ומן הסתם יפרחו מספר שבועות/חודשים אחרי הנביטה (הרי מדובר בצמח חד שנתי).
סורי, קצת קשה קליטה, מה לעשות...

אפרתא א

New member
זרעי תורמוס מעדיפים להישאר בקרקע

ולא נפגעים או מושפעים מהשקיית קיץ.

אצלי, כל פעם שאספתי זרעים ופיזרתי בסתיו הנביטה היתה פחות מוצלחת מאשר בזרעים שהיו כל הקיץ על האדמה.

כדי לאלץ אותם לנבוט במועד רצוי, צריך להשרות אותם כמה שעות במים כמו שמשרים שעועית. אלה זרעים עם רצון חזק משל עצמם...

סודA

New member
ואם בכ"ז תחליט לאסוף אותם...

תעשה את זה כאשר התרמיל יבש לגמרי.
איך יודעים? פשוט מאוד, בניעור קל הזרעים מרשרשים בתוך התרמיל, ובלחיצה קלה בכף היד התרמיל נבקע בקלות לשניים.

avi5199

New member
לא צריך כלום התורמוס צמח בר

מזריע את עצמו ולא זקוק להשקיה.
אני אוסף חלק מהזרעים (רק ליתר בטחון) ולחלק נותן ליפול באופן טיבעי.
את אלה שאני אוסף אני מפזר אחרי הגשם הראשון.
אני אפילו לא טורח לטמון אותם הם גודלים גם ככה באופן טיבעי וללא השקיה.

Eco11

New member
יש לי גינה קטנה, והתורמוס (כשהוא פורח) מאד

דומיננטי. אני מעדיף להקצות לו מקום יעודי, ולזרוע שם כמות גדולה של זרעים, ליצירת גוש כחול ויפה בשילוב עם בני שיח הנראים במיטבם בקיץ ובסתיו.
אגב, יש לך ניסיון עם תורמוס בתנאים של צל חלקי?
מה לגבי צבעי הפריחה, האם הזרעים הנמכרים במשתלות הם תוצר של השבחה? או שבכל מקרה מדובר בזן הבר? האם הצאצאים נראים בדיוק כמו ההורים?

avi5199

New member
לא יודע בקשר למשתלות, אצלי זה זן בר

הזן הזה גודל אצלנו באופן טיבעי אני רק עוזר לו קצת להתפשט למקומות שבו אני רוצה אותו.
יש אצלי תורמוסים שגדלים באזור של צל חלקי ,אבל יש להם כל יום כמה שעות של שמש ישירה, לדעתי הם צריכים כמה שעות שמש.
מנסיוני כשזורעים אותם צפוף הם יותר קטנים ופחות יפים.
בזנים תרבותיים יש פרחים בצבעים אחרים, לזן האכיל (תורמוס מתוק) יש פרח לבן די עלוב, ראיתי פעם גם זן עם פרחים ורודים יפים.

למעלה