תורה מן השמיים

בבא נמא

New member
תורה מן השמיים

תורה ומדע, הלכה ומוסר --------------------- בלכתך ברגל ובנסיעתך ברכב, תוכל/י להאזין להרצאות בנושאים מגוונים, בטלפון 203103-057. כולל חדרי שיחות להכרויות. כל שעליך לעשות - לחייג 203103-057. עלות השיחה כמחיר שיחה לטלפון נייד. "דאגה בלב איש ישיחנה, ודבר טוב ישמחנה"

ofir_y

New member
שקרנים

המחיר המלא הוא מחיר שיחה לטלפון נייד+ שטיפת מוח עם פוטציאל לחיי בורות וחסרי משמעות.

notafish

New member
פיספסת הפעם../images/Emo19.gif

שים לב ללוגו למעלה בצד ימין, או שפשוט תתקשר ותאזין לפתיח...

SmartCat

New member
ברשותכם יש גם פלייר!

הפיצו בין חבריכם... ותזכו לראות שבישראל תקום מדינה חילונית, דמוקרטית וחופשית!

הייתי מפיץ, אבל אני לא חושב

שדרך העבודה הזאת נכונה. אנחנו לא צריכים לרדת לרמה כזאת, רק בגלל שהמיסיון היהודי יורד אליה. כי עלונים כאלה מציבים אותכם באותה שורה כמוהם, וחבל, כי המטרות שלכם חשובות.

notafish

New member
הכל ענין של שיווק../images/Emo19.gif

נכון, גם המיסיונרים היהודים מחלקים פליירים. אז מה? גם אינסטלטורים, פיצריות, רפדים, מתקני תריסים, חברות הובלה, טכנאי טלוויזיה ותלמידים שרוצים לעשות בייבי-סיטר. (רשימה חלקית) נכון שלא כדאי לרדת לרמה שלהם, אבל כאן לא מדובר ב"רמה". זה כמו להגיד שלא כדאי לדבר בעברית כי הם מדברים בשפה הזאת. לא כדאי לשקר, לא כדאי לאיים, לא כדאי להפחיד, לא כדאי לרמות - בהחלט. אבל פלייר? אתה באמת חושב שעדיף להישאר עם "מטרות חשובות" ואתר אינטרנט, מפגשים מאובטחים וחוגי בית לצפונבונים מאשר לנסות להגיע לקהל היעד האמיתי של דעת אמת? עם כל הכבוד, אני חולק על דעתך.

אני לא מדבר על זה.

אני מדבר על ההטעיה, כאילו מדובר בעלון חרדי, ועל חיקוי הסגנון. אינטסלטור בעלון שלו מציין עובדות, מיסיונר לא בהכרח. אפשר לעבוד בשיטה של ה.ל.ל. אפשר לשים עלונים פחות מטעים. לא צריך לחקות את המיסיון היהודי. אנחנו הרי כל כך מתנגדים למיסיון היהודי, אז מה ההבדל ביניהם לבין דעת אמת? נכון, דעת אמת מציינית עובדות, אבל במקרה הזה גם זה לא, הם לא מציינים מיהם ומהם (ותתפלאי, חרדים בבודדים דווקא צמאים למידע מהעולם האמיתי, את יודעת כמה חרדים חטפו עלונים של "שינוי"? ולא, לא כדי לקרוע אותם). לדעתי יש כאן איזה צביעות שגורמת לאנשים לתמוך בכל מה שדעת אמת עושים, רק כי הם חילונים. תהיו הוגנים.

אלי ו.

New member
אני ממש לא יודע, האם מחזירים בתשובה

מפיצים עלונים בסגנון "בואו למסיבת טכנו משגעת, פיצוץ כל הלילה בערב שישי" ובפועל ה"מסיבה" היא כנס חזרה בתשובה? אם לא, הטענה "אל תרדו לרמה שלהם" היא אפילו השמצה של מחזירים בתשובה.

אמנון יצחק לא הפיץ עלונים על

"ערב שכולו הומור ואטרקציה לעילוי נשמת חללי אסון המסוקים", בחוסר רגישות וטמטום פושע?

אלי ו.

New member
יש הבדל בין טמטום להטעיה

טמטום וחוסר רגישות זה לשאול בחורה מלאה אם זה בן או בת. הטעיה זה לדחוף כרית מתחת לחולצה בכדי שיתנו לך לעקוף בתור. אנחנו מדברים כרגע על הטעיה. בואו נסים נושא ואח"כ נתחיל אחר.

אמנון יצחק, למיטב ידיעתי

לא הזכיר במודעה שזה ערב החזרה בתשובה. הוא דיבר על "הומור ואטרקציה", אני לא בטוח אפילו אם שמו הופיע בהודעה. שלא לדבר על תעשיות "תורה מן השמיים" ו"גליה" הפסבדו-מדעיות והמופרכות.

אלי ו.

New member
סליחה, אבל לא ממש

אם הבנתי נכון, מדובר במחב"ת מן הסתם חוזר בתשובה בעצמו שמשתמש במוזיקה קצבית בהרצאות שלו. לא קראתי שהוא מזמין חבר´ה להרצאות במסוה של מסיבה, בלי להזכיר שמדובר ביהדות. הכתבה מאוד לא ברורה בנושא ההטעיה. לדוגמא, האם במודעה יש בס"ד למעלה? השמטה של בס"ד בעיני, תהיה ניסיון מכוון לרמאות. אשמח אם למישהו יש כרזה שלו. דרך אגב, אם באמת מדובר בניסיון הטעיה, בעיני מדובר מדבר מגעיל. ממש כמו ההטעיה של "דעת אמת".

PolarBear

New member
בקשר לבס"ד למעלה

קודם כל- האם זה הקריטריון בעינך? מדבריך אני מבין שכל חילוני צריך דבר ראשון לחפש בכל מודעה את סימן הבס"ד למעלה. אם הוא איננו- אז זה בסדר, ואם הוא ישנו- חס וחלילה, כף רגלינו לא תדרוך שם! לא נסחפת קצת? אני בטוח שהרבה חילונים ילכו לאיזו מסיבה, הרצאה, או כל דבר אחר גם אם במודעה כתוב למעלה בס"ד! אבל אם כבר דברת על זה, אז הרשה לי להשתמש שוב בכותרת להודעתי הקודמת: מחבת"ים עשו בדיוק את זה! בת"א ובחיפה (ובודאי יש גם בערים אחרות) ראיתי הרבה מודעות "תמימות" לכאורה על לוחות מודעות. נדמה לי שחלקן שייכות לאירגון תחיל"ה, אבל אני לא בטוח. המודעות הללו קוראות לציבור להשתתף בחינם בהרצאות שונות- טיפול בבעיות בזוגיות, גיל ההתבגרות, התגברות על דיכאון, וכ´ וכ´. על המודעות אין שום זכר לבס"ד, או תואר רבי למרצה, או כל דבר אחר כזה. אבל התמימים שמתפתים להגיע להרצאה מגלים להפתעתם שזה בסה"כ הרצאה להחזרה בתשובה במסווה! אין גבול למידת השפלות שהמחב"תים מסוגלים לרדת! ולצערי הרב, הם מצליחים.

אלי ו.

New member
אם כך גם זו נבילה

אין דעתי נוחה מגניבת דעת של כל צד בויכוח המאוס הזה.

PolarBear

New member
יפה. אם כך-

יום אחד עוד תצטרף לעמותת "חופש"... הרי זה אחד הדברים החשובים ביותר ש"חופש" נלחמת נגדם- גניבת הדעת. שיטות ההונאה והרמיה של המחב"תים. יו"ר העמותה, דן מלר, התחיל את כל העיניין הזה אחרי שמחב"תים הצליחו להחזיר בתשובה את בנו. הוא התחיל לחקור את כל התעשייה הזאת של החזרה בתשובה, השתתף בסמינרים וכ´, ואז הוא גילה עד כמה מנוולים המחב"תים יכולים להיות. הדברים שכתבתי ב-2 הודעותי הקודמות הם באמת שום דבר. המחב"תים עושים דברים הרבה יותר חמורים. כדאי אולי שתקרא ספרים שכתבו דן וצופיה מלר על כך.

notafish

New member
ובכל זאת, אין כאן הטעיה../images/Emo19.gif

כשאני מנסה להיזכר בעלונים של חב"ד ושל עוד איזה גורו חרדי ששמו לי בתיבת בזמן האחרון, קשה לי לראות דמיון. אני מודה, אבל, שאני לא גר בבני-ברק, אז אולי אני לא מקבל עלונים בסגנון שהעלון הזה אמור לחקות. ובכל זאת: - בעלון אין "בסד": אני מניח שכל ירא שמיים היה רואה זאת מיד - בעלון כתוב למעלה בצד ימין "דעת אמת". - בעלון כתוב בדיוק על מה מדובר בטלפון. - נכון שהניסוח מחושב כדי שחרדי אולי לא יזרוק את העלון ישר לפח, אבל קשה לי לראות בזה הטעיה. - בניגוד לה.ל.ל., ששמו לעצמם כלל יסוד לא להדיח אנשים לחזור בשאלה, דעת אמת במפורש רוצים לחולל שינוי בתפיסת העולם החרדית. מטרות שונות גוזרות אמצעים שונים. הייתי מאוד סקרן לדעת איך המבצע הזה יצליח...

SmartCat

New member
התעסקות אובססבית בפלייר ../images/Emo10.gif

היי, מה זה משנה איך נראה הפלייר כרגע? מה דעתכם על ההרצאות? זה מה שמעניין מכיוון שהשירות הזה מיועד לחרדים ודתים ולהם חשוב הההרצאה יותר מאשר כיצד הפלייר מעוצב.... לפחות ככה אני חושב

למעלה