תוקפנות כלפי כלבים

yogev333

New member
תוקפנות כלפי כלבים

יש לי גק ראסל בשם מיילו בן עוד מעט חצי שנה לא מסורס עדיין ,אצלי כמעט חודש .
מיילו מורגל לשחק עם כלבים אחרים מהיום הראשון אצלנו והאמת שהוא הגיב בצורה מדהימה עם כל הכלבים עד לפני כמה ימים שהוא החל מדי פעם בלי סיבה שנראית לי לעין לפחות להתנהג לפעמים בתוקפנות כלפי כלבים אחרים.
התוקפנות מופיעה בצורה של נשיכה ונהמות עצבניות אין שום ספק שמדובר בתקיפה ולא משחק.
אני לא כל כך מבין ממה זה נובע והאמת גם לא כל כך איך להתמודד עם זה וללמד אותו לא לעשות את זה
אשמח ללמוד מהניסיון שלכם ולהבין האם לכעוס עליו ?לרתק אותו לרצפה שירגע ?לצעוק עליו? לתת לכלב שהוא תוקף להגיב לו ? בקיצור אשמח לכל עזרה
תודה :)
חשוב לציין שמיילו כלב רגוע מאוד באופן כללי ומאוד ידידותי גם לכלבים וגם לאנשים וילדים

KallaGLP

New member
השאלה איזה סוג של חיברות הוא עבר בהיותו גור קטן.

באיזה גיל הופרד מאמא שלו וכמה נחשף לכלבים עד שהגיע אליכם. אלה שאלות רקע חשובות.
על פי המידע שכן מסרת - הוא הגיע אליכם רק לפני חודש, והתנהגות של כלב בחודש הראשון במקום חדש, במהלך ההסתגלות, אינה בהכרח אינדיקציה מדויקת להתנהגות שלו בהמשך, אחרי שהוא רוכש ביטחון ומתחיל להתנהג בצורה טבעית ומשוחררת יותר. כמו כן, מדובר בגור, שההתנהגות שלו עדיין לא התייצבה ויכולה עוד להשתנות בהתאם לשלבי ההתבגרות ולחינוך שהוא מקבל.
ראשית, לא לקחת סיכונים. יש כמובן להפריד בינו לבין הכלב המותקף ולהרחיק אותו מהמקום בצורה תקיפה וחד משמעית (אך מבלי אלימות, חלילה).
פרט לכך, האם הוא עובר אילוף כלשהו? כלב בגילו חשוב מאוד לאלף ולחנך. אם אין לך ניסיון עם כלב תוקפן, מומלץ לפנות למאלף לפחות להתייעצות ראשונית.

yogev333

New member
תשובות

לא יכול לענות לך לגבי הרקע כי אני לא יודע כל כך מה היה לפני.
לגבי אילוף אני האחראי על האילוף והחינוך שלו ומנסה לעשות זאת הכי טוב שאני יכול על פי המון מחקר באינטרנט.
לגבי מאלף כרגע זה לא בא בחשבון מבחינה תקציבית ואני גם לא חושב שזו תשובה הולמת
הרי על כל דבר אפשר לצאת מידי חובה עם תשובה של לך למאלף.
אשמח לעצות וטיפים על מנת לדעת להתמודד עם הסיטואציה בעצמי ואני מחפש ללמוד מניסיון אחרים
אבל תודה רבה על התשובה בכל זאת

KallaGLP

New member
זו לא יציאה ידי חובה, אלא ההמלצה הכנה ביותר שאני יכולה לתת.

מאלף הוא איש מקצוע בתחום המציע פתרון במצב שבו אדם מהישוב שאין לו ניסיון אינו יכול להסתדר לבד.
גם אני וגם רבים אחרים בפורום נעזרו במאלף עם הכלבים שלהם.
לדעתי יש תחומים שבהם אפשר לעשות ניסויים לבד, אך בתחומים אקוטיים כגון תוקפנות, נשכנות ועוד, לא משחקים ולא לוקחים סיכון.
מה גם שכדי לתת עצה ששווה משהו בתחום כל כך חשוב ורציני, כדאי להכיר את הכלב ולראות את הדינמיקה שלו עם כלבים אחרים ואיתך בזמן אמת, וזה לא משהו שניתן לעשות דרך האינטרנט.
זה היה הסבר מדוע הצעתי מאלף (שוב, לא כדי לצאת ידי חובה, אלא כי אני מאמינה שיש תחומים שבהם זה אכן הפתרון הנכון ביותר). עניין אחר הוא שזכותך כמובן לקבל או לא לקבל כל עצה שהיא, כולל שלי, לפי ראות עיניך.
הדבר הנוסף היחיד שאני יכולה להציע מעבר למה שכבר כתבתי הוא לנסות להפנות את שאלתך גם לפורום אילוף כלבים כאן בתפוז, שהוא יותר מוכוון ספציפית לאילוף ומנוהל על ידי מאלף מקצועי.

marx04

New member

שירן ל11

New member
אגב, הרבה פעמים מספיק לקחת 2 שיעורים עם מאלף

המאלף מעריך את את הסיטואציה ומלמד שיטה לעבודה עם הכלב, אחרי שבוע בא למעקב ואולי לבדוק אם צריך להכניס קצת שינויים, אבל סך הכל אתם עובדים על הכלב בעצמכם, ואתם לא אמורים להיגרר להוצאות עצומות.
אני לא רוצה להיכנס לכם לכיס כמובן, אבל אם שיעור או שניים כן באים בחשבון, יכול להיות שזה לגמרי מספיק לצורך ספציפי.
אפשר להתייעץ בפורום אילוף כלבים בתפוז.

למעלה