תוצרת השבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
הלחם של צחי

הפעלתי פעם ראשונה את מכונת הלחם בהשהייה מהערב כך שבבקר יהיה לחם מוכן ואכן היה גם לחם וגם ריח. לחם לבן עם ביצים צחי להכנת 0.9 ק"ג: 1 כוס מים חמים 2 כפות חמאה מומסת 2 ביצים + מים להגיע לחצי כוס 4+1/2 כוסות קמח רגיל 1 כף סוכר 1 כף דבש 2.5 כפיות שמרים 1.5 כפית מלח יש להכניס את כל החומרים למכשיר כפי שהוסבר, ולהכין לפי הוראות המכשיר. אצלי AK5 כדי להגיע ל- 3 כוסות קמח הורדתי 1/3: 2/3 כוס מים חמים 1/3 1 כפות חמאה מומסת 1ביצה + מים להגיע לשליש כוס 3 כוסות קמח רגיל 2/3 כף סוכר 2/3 כף דבש 2/3 1 כפיות שמרים 1 כפית מלח תוכנית מס' 3 - לחם גדול וקריספי

ak5

New member
בייגלי הונגרי שהביאה נירה1

הבייגלי עם האגוזים מאד מאד מוצלח, הכנתי שני עם קקאו וסוכר ולטעמי פחות. הכנתי חצי כמות כלומר 2 בייגלי ועם שמרים יבשים במקום 50 שימרית 33 ג' יבשים בייגלי פרג ואגוזים (Diós/Mákos Bejgli) עפר ורדי המרכיבים (ל-4 רולדות): לבצק: 1 קילו קמח 200 גרם חמאה 3 חלמונים 2 חבילות סוכר וניל 5 כפות סוכר 1 חבילת שמרית 1 גביע אשל קליפת לימון מגוררת למילוי הפרג: 200 גרם פרג טחון 200 גרם אבקת סוכר מיץ מלימון אחד וקליפתו המגוררת 1/4 כוס חלב 50 גרם צימוקים, שהושרו במעט רום למילוי האגוזים: 200 גרם אגוזים טחונים 200 גרם סוכר ריבת משמשים אופן ההכנה: 1. שמים את כל חומרי הבצק בקערה גדולה ולשים לגוש אחיד דמויי פלסטלינה. במהלך הלישה, מוסיפים לפי הצורך מים פושרים 2. מניחים את הבצק במקום חמים ומתפיחים אותו במשך כשעה עד אשר הוא מכפיל את גודלו 3. חוצים את כדור הבצק ל-4 חלקים ומניחים להם לכמה דקות נוספות כדי שייתפחו עוד 4. בינתיים, מכינים את המילוי: ממיסים בסיר את הסוכר בחלב ומרתיחים. מוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד את שאר החומרים ליצירת עיסה סמיכה. מצננים 5. מרדדים כל אחד מגושי הבצק בנפרד. מושחים שניים מהם בעיסת הפרג. שניים מורחים בריבת משמשים ועליה מפזרים את האגוזים והסוכר. מגלגלים לצורת רולדה. מושחים את העוגות במעט ביצה ומניחים בתבנית משומנת 6. אופים בחום של 180 מעלות – ולא בטורבו! - עד אשר העוגות מזהיבות הארה: את הרולדות אפשר למלא גם בתערובת של סוכר וקקאו או סוכר וקינמון. או אז בטרם מפזרים את המילוי מושחים את יריעות הבצק בנדיבות בחמאה

ak5

New member
גביניות בהמלצת אילנית

הכנתי חצי כמות מעטפות גבינה רומניות משגעות. מקור התמונה:אילנית12 מקור:מספר חדש:"אוכל רומני מבית טוב" הקלדתי מעיתון "לאישה". ההכנה:מתחילים עם הבצק יום מראש. כמות בין 30- ל40 יח' חומרים לבצק: 1 ק"ג קמח 50 גרם שמרית 6 כפות סוכר 1 וחצי כוסות מים פושרים 3 ביצים 2 מרגרינה בטעם חמאה 1 כפית מלח קליפת לימון מגוררת. למילוי: 500 גרם גבינה לבנה כחושה "טוב טעם"או גבינת כנען 250 גרם גבינה לבנה 9 % 1 כף קמח 1 ביצה 1 כף תמצית ווניל שלוש רבעי כוס סוכר קליפת לימון מגוררת. להברשה: ביצה טרופה ריבת מישמש. ההכנה: 1 לשים את הבצק בערך רבע שעה,לבצק חלק ואחיד,עוטפים בנילון ניצמד ומאחסנים 24 שעות במקרר. 2 המלית,מערבבים הכול לעיסה חלקה. 3 מחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות,ומרפדים תבנית בנייר אפיה. 4 מוציאים את הבצק מהמקרר,מחלקים לשתי חלקים ומרדדים כול חלק על מישטח מקומח לעלה דק. (הבצק מנפח באפיה)חתוכים לריבועים,.מניחים במרכז כול ריבוע כף מהמלית,ומקפלים למעטפה.(חלק ניפתחו לי באפיה) 5 מניחים בתבנית מברישים בביצה טרופה ,אופים עד שהמאפה מוזהב (אני אילנית אפיתי בחום של 180 מעלות) 6מברישים בסוף בריבת מישמש.

ak5

New member
עוף ואורז בקדירה בהמלצת אושקוש

מבוסס על המתכון אושקוש הביאה רק בסיר בישול איטי חשמלי ללילה שלם עוף בטאגין ע"פ אושקוש המצרכים: להכין ערב קודם: עוף שלם חתוך ל - 4 חלקים לצפות אותו בתערובת של התבלינים: מלח, כפית פלפל שחור, 2 כפיות כמון, 1 כפית פפריקה, חצי כפית כורכום. להוסיף 2-3 כפות גדושות של רוטב לעוף מוכן (לי היה בבית: רוטב דבש ושום) ולעסות את העוף. למחרת: לטגן 1-2 בצלים בינוניים קצוצים בתבנית הטאג'ין, להוסיף את חלקי העוף עם הרוטב, פירות יבשים, (אני הוספתי כמה פרוסות אננס ורבע כוס מסירופ האננס) ולהסיר מהגז. להוסיף את האורז (לפי הכמות הרצויה) בצדדים, במקום שבו יש יותר רוטב ולהוסיף מים - בהתאם לכמות האורז שהוספנו, לכסות במכסה הטאגין ולהכניס לתנור לבישול בחום בינוני (אני שמתי על הטורבו) למשך כשעתיים שלוש. מדי פעם פתחתי לבדוק אם יש מספיק נוזלים לבישול האורז, אם כי זה לא רצוי לפתוח בעת הבישול.

b a r b a i m a

New member
העוף נראה מעולה

הייתי לוקחת ביס מהאננס
כמה ליטר הסיר הזה?

b a r b a i m a

New member
תודה

שאלתי כי לי יש 8 ליטר והוא ענק ומיותר... (טוב כשיש אורחים לחמין)

ak5

New member
לביבות בטטה מצויינות של ניקי ב

במקום חמאה שמתי מרגרינה לביבות בטטה אפויות- ניקי ב מצרכים: 2 בטטות 1 תפוח אדמה בצל גדול קצוץ מטוגן 30 ג' חמאה ביצה 3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר פטרוזילה קצוצה כף אבקת מרק מל"פ אופן ההכנה: 1.להרתיח מים, להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה. לבשל עד שהם רכים. 2.למעוך את הירקות והחמאה, לערבב עם שאר המצרכים, לתבל. 3.לחמם תנור לחום בינוני, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה שהוברש בשמן. 4.ליצור לביבות, (ידיים מעט רטובות) לשטח. 5.להכניס לתנור, 30 דקות בתנור, 15 דקות כל צד או עד שמזהיב משחים מעט. 6.במקום לאפות אפשר לטגן.

ak5

New member
מרק גריסים בהשראת נירה1 וWAN

במקום גזר הוספתי קצת לקט כפרי של סנפרוסט ומעט פיטריות טריות 3/4 כוס גריסים ו- 2 כפות אבקת מרק עוף פרווה מרק גריסים מרק טעים-טעים – מומלץ בחום (נירה) 1/2 1 כוס גריסים 7 כוסות מים 3-4 מקלות סלרי לקוביות קטנות 2 גזרים מגורדים 2-3 עגבניות אדומות וקשות- לקוביות בצל גדול קצוץ. שמן לטיגון הבצל- 2-3 כפות 2- 3 שיני שום פרוסות אם יש אז פטריות טריות . מלח פלפל, אבקת מרק עוף אם רוצים. אם לא אז אפשר להמיר את זה במעט סוכר - חצי כפית. הכנה: לשטוף גריסים ולסנן. לטגן בצל עד ששקוף, להוסיף סלרי, לטגן קלות להוסיף גזר , שום, לטגן מעט, להוסיף פטריות, עגבניות להמשיך בטיגון אידוי, להוסיף תיבול, וגריסים. להוסיף מים לערבב . אם יש סיר לחץ לבשל בסיר לחץ. אם אין לבשל על אש קטנה אחרי שרתח. עד שמוכן. וזה המרק הכי אהוב על בנותיי . מקור: WAN

bigjack

New member
WOW איזה יופי של דברים

והלחם הצליח בפעם הראשונה
חייב לציין שהמתכון ממש לא שלי אני רק הוספתי בו את החמאה במקום שמן במקור. המתכונים האלו זהים כמעט בכל הספרים של אופי הלחם.

מיכל63

New member
AK נראה מעולה וטעים כמו תמיד....

איזה יופי יוצא הלחם אחרי שצחי מסביר ?????

ak5

New member
תודה לשוש, ניקי, מיכל, צחי, זאת אני

כשצחי מסביר הכל פשוט כמובן

למעלה