תוצאות של חלבון עוברי

cookie7283

New member
תוצאות של חלבון עוברי

היום אני בשבוע 18+2 ואתמול קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי:

AFP = 2.24 MoM* (נורמה 0.20-1.99)
HCG = 3.2 MoM* (נורמה 0.16-2.99) (בסקר שליש ראשון היה לי free BHCG = 6.2 MoM)
Estriol = 0.88 MoM (נורמה 0.16-4)

סיכון לת"ד בשילוב עם גיל ובדיקות 1/1400

בסיכום רשום:
HCG גבוה - סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים. מומלץ לבצע א.ס מכוון.
בערך AFP= 2-2.5 מומלץ לבצע א.ס מכוון.
לשקול מעקב הריון בסיכון גבוה.

יש לי כמה שאלות:
נראה לכן שלאור הנתונים האלה אני אקבל המלצה לבצע מי שפיר? (יש לי ייעוץ גנטי מחר)
או שהחשד הוא בעיקר מדברים שניתן לראות בא.ס\בעיות שילייה? עשינו סקירה ראשונה בשבוע 15+2 אצל ברונשטיין שנחשב לסוקר טוב והוא בדק היטב את עמוד השדרה ואמר שהכל תקין.
יש לי כבר תור לדיקור, ונראה לי שבכל זאת אעשה, מקסימום על חשבוני אם לא אקבל התחייבות. - יש למישהי נסיון עם מי שפיר בבית חולים רמב"מ? אני לא יודעת איזה רופא יבצע את הדיקור והתור הוא ליום ב'. .
יכול להיות שאני זקוקה למינון גבוה יותר של קלקסן? כרגע שוקלת 73 ולוקחת קלקסן 40 כמינון מניעתי, קראתי כאן לאחרונה בכמה שרשורים שזה מינון נמוך למשקלי, הבעיה היא שהרופאים בכלל לא המליצו לי על קלקסן ואישרו לי אותו בעיקר כדי להרגיע אותי (יש לי MTHFR הומוזיגוט אבל "לכאורה" אין היסטוריה של הפלות חוזרות עד כמה שזה אבסורדי לומר את זה)
תודה

בעקרון את זקוקה לסקירות מכוונות

אם כי סביר שהכל הכל הכל תקין, כי כבר נשלל מום פתוח במערכת העצבים.

לטעמי, יש יותר סיכוי שזה שלייתי מאשר כל דבר אחר.

אני מתנצלת, איני זוכרת בדיוק את ההיסטוריה, אבל לפי החתימה מבינה שהיא "לא נקייה". לאור זה, הממצאים והתמונה כעת בהחלט יתכן שעדיף מינון גובה יותר. אין מנוס: לכי למומחה בתחום.

cookie7283

New member
בעברי הריון כימי אחד והריון תאומות זהות

שהסתבך מאוד בגלל TTTS , SIUGR ומומי לב. ההריון הסתיים בשבוע 23+3.
לאחר מכן עשיתי בדיקות קרישיות ועם התוצאות (MTHFR הומוזיגוט) הלכתי לקופרמינץ. הוא אמר שאין הצדקה למתן קלקסן כי ההריון הכימי הוא חסר משמעות כאשר הוא בודד וההריון של התאומות סבל מסיבוכים אופייניים של הריון תאומים זהים ולכן אין לי הסטוריה של הפלות חוזרות בהקשר של קרישיות יתר. שאלתי אם אפשר בכל זאת לקחת קלקסן כמניעה והרגעה והוא אמר שאם זה מינון של 40 אז אין לו התנגדות (שקלתי אז 69 והייתי ממש ממש בהתחלה של ההריון הנוכחי). הרופא הרגיל שלי התנגד לקלקסן אבל התחננתי אליו שייתן לי והוא הסכים, אז אני לוקחת קלקסן 40 משבוע 6.
אני אשלח לקופרמינץ פקס עם התוצאות של החלבון העוברי ונראה אם הוא ימליץ לעלות את המינון.
אם יש פוטנציאל לבעייה שילייתית, יש משהו שאני יכולה לעשות חוץ ממעקב וקלקסן? לאכול\לא לאכול משהו מסויים, ויטמינים? לשכב עם הרגליים למעלה?

וגם מתלבטת מאוד לגבי מי השפיר... נראה מה יהיה בייעוץ הגנטי.

עכשיו כשאת מתארת, אני נזכרת

כדאי אכן להתייעץ שוב.

בעקרון, אין המון מה לעשות (שאני יודעת עליו, בכל אופן) כמובן, לא להעמיס על השליה, למשל, בפעילות אירובית.

עד כמה שזה ישמע מוזר, לטעמי דמיון מודרך כן מסייע, למשל.

עדכני מה ייעץ לך ומה החלטת לגבי הדיקור.

תמשיכו בטוב וזכרי שעדיין רוב הסיכויים שאף בעיה לא תצוץ!! (אני מכירה ילדה מדהימה מדהימה שבהריונה ערך הורמון שלייתי של 7 MOM!)

cookie7283

New member
עדכון מהרופאים

קופרמינץ המליץ לעלות את הקלקסן ל 60 ולעקוב אחרי השיליה.
ברונשטיין אמר שהסקירה היסודית שהוא ביצע שוללת מומים במערכת העצבים ואפשר להתעלם מתוצאות הביוכימיה בהקשר הזה.
היועץ הגנטי אמר שאין הצדקה לבצע מי שפיר ושצריך רק לעקוב אחרי השיליה. אמר שאין משמעות להורמון השילייתי הגבוה בסקר שליש ראשון בכלל.
אז קבעתי כבר תור לרופא מעקב הריון בסיכון כדי לבצע מעקב על השילייה ומה שנותר לי זה להחליט אם לבצע מי שפיר. קבעתי תור לד"ר דרוגן לעוד שבוע.. ממש ממש מתלבטת אבל נוטה כן לעשות כי כל הערכים החריגים האלה מטרידים אותי מאוד

נקווה שיהיה טוב

תודה על התגובות.

לגבי מי השפיר זו אכן התלבטות

כי כפי שאמרו לך, הממצא הזה, בנוכחות סקירה תקינה, אינו קשור לבעיה כרומוזומלית (ככל שניתן לנבא).

כאמור, סקירה מוקדמת תקינה שללה כבר מומים פתוחים במערכת העצבים. ליתר בטחון, כדאי לבצע סקירה נוספת (לפעמים יש פתח קטן מאוד ש"דולף". סביר מאוד שאין, אבל לוודא שוב.

ההחלטה על הקלקסן נראית הגיונית מאוד.

תמשיכו בטוב!!

למעלה