cookie7283
New member
תוצאות של חלבון עוברי
היום אני בשבוע 18+2 ואתמול קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי:
AFP = 2.24 MoM* (נורמה 0.20-1.99)
HCG = 3.2 MoM* (נורמה 0.16-2.99) (בסקר שליש ראשון היה לי free BHCG = 6.2 MoM)
Estriol = 0.88 MoM (נורמה 0.16-4)
סיכון לת"ד בשילוב עם גיל ובדיקות 1/1400
בסיכום רשום:
HCG גבוה - סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים. מומלץ לבצע א.ס מכוון.
בערך AFP= 2-2.5 מומלץ לבצע א.ס מכוון.
לשקול מעקב הריון בסיכון גבוה.
יש לי כמה שאלות:
נראה לכן שלאור הנתונים האלה אני אקבל המלצה לבצע מי שפיר? (יש לי ייעוץ גנטי מחר)
או שהחשד הוא בעיקר מדברים שניתן לראות בא.ס\בעיות שילייה? עשינו סקירה ראשונה בשבוע 15+2 אצל ברונשטיין שנחשב לסוקר טוב והוא בדק היטב את עמוד השדרה ואמר שהכל תקין.
יש לי כבר תור לדיקור, ונראה לי שבכל זאת אעשה, מקסימום על חשבוני אם לא אקבל התחייבות. - יש למישהי נסיון עם מי שפיר בבית חולים רמב"מ? אני לא יודעת איזה רופא יבצע את הדיקור והתור הוא ליום ב'. .
יכול להיות שאני זקוקה למינון גבוה יותר של קלקסן? כרגע שוקלת 73 ולוקחת קלקסן 40 כמינון מניעתי, קראתי כאן לאחרונה בכמה שרשורים שזה מינון נמוך למשקלי, הבעיה היא שהרופאים בכלל לא המליצו לי על קלקסן ואישרו לי אותו בעיקר כדי להרגיע אותי (יש לי MTHFR הומוזיגוט אבל "לכאורה" אין היסטוריה של הפלות חוזרות עד כמה שזה אבסורדי לומר את זה)
תודה
היום אני בשבוע 18+2 ואתמול קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי:
AFP = 2.24 MoM* (נורמה 0.20-1.99)
HCG = 3.2 MoM* (נורמה 0.16-2.99) (בסקר שליש ראשון היה לי free BHCG = 6.2 MoM)
Estriol = 0.88 MoM (נורמה 0.16-4)
סיכון לת"ד בשילוב עם גיל ובדיקות 1/1400
בסיכום רשום:
HCG גבוה - סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים. מומלץ לבצע א.ס מכוון.
בערך AFP= 2-2.5 מומלץ לבצע א.ס מכוון.
לשקול מעקב הריון בסיכון גבוה.
יש לי כמה שאלות:
נראה לכן שלאור הנתונים האלה אני אקבל המלצה לבצע מי שפיר? (יש לי ייעוץ גנטי מחר)
או שהחשד הוא בעיקר מדברים שניתן לראות בא.ס\בעיות שילייה? עשינו סקירה ראשונה בשבוע 15+2 אצל ברונשטיין שנחשב לסוקר טוב והוא בדק היטב את עמוד השדרה ואמר שהכל תקין.
יש לי כבר תור לדיקור, ונראה לי שבכל זאת אעשה, מקסימום על חשבוני אם לא אקבל התחייבות. - יש למישהי נסיון עם מי שפיר בבית חולים רמב"מ? אני לא יודעת איזה רופא יבצע את הדיקור והתור הוא ליום ב'. .
יכול להיות שאני זקוקה למינון גבוה יותר של קלקסן? כרגע שוקלת 73 ולוקחת קלקסן 40 כמינון מניעתי, קראתי כאן לאחרונה בכמה שרשורים שזה מינון נמוך למשקלי, הבעיה היא שהרופאים בכלל לא המליצו לי על קלקסן ואישרו לי אותו בעיקר כדי להרגיע אותי (יש לי MTHFR הומוזיגוט אבל "לכאורה" אין היסטוריה של הפלות חוזרות עד כמה שזה אבסורדי לומר את זה)
תודה