תוצאות מבחן טובה

הדר30

New member
תוצאות מבחן טובה

עשיתי לבתי בת ה7 וחצי - מבחן טובה והטכנאית אמרה שזה מתחת לנורמה ולא פירטה יותר, שנחכה לפגישה אצל הנוירולוג
התוצאות: (ממה שהצלחתי לקרוא בדפים כי הכל שם סינית בשבילי) response time (half 1) -2.83 D prim (half 2) -2.49 variability -2.70 ADHD score -8.02 מישהו יכול להסביר לי מה משמעות הערכים?

הדר30

New member
../images/Emo105.gif מקפיצה כי זה חשוב ../images/Emo105.gif

זה חשוב - אפשר לקבל תגובה כלשהי???

zivadina

New member
אנחנו לא מומחים ב-TOVA

מספיק שיש רופא טוב שמפרש את האבחון. אני מעדיפה ללמוד על טיפולים שעוזרים, ולא על מספרים. את יכולה להסתכל בספריית הקישורים שלנו, שם יש הסבר מלא על TOVA. מזכירה לך שה-TOVA היא בערך רבע ממערך האבחון, ואסור להסתמך רק עליה.

הדר30

New member
לא חשבתי שאתם "מומחים בטובה"

ולא חשבתי שהתשובה שלכם היא תחליף לאבחון של רופא בסה"כ ביקשתי להבין מה משמעות הערכים שציינתי (גבוהים, נמוכים, מצביעים על בעיה לא מצביעים, חמוצים או מתוקים....) לקרוא הסברים על טובה כבר קראתי, עדיין לא הבנתי מה משמעות הערכים - חשבתי לקבל פה הסבר עם "טאץ" קצת אישי מאשר שוב לקרוא מאמר בנושא. ולרגע לא חשבתי להסתמך רק על המבחן (במיוחד אחרי שקראתי הרבה והבנתי שטובה היא לא הבדיקה הכי מהימנה שיש). סליחה מראש שאני מעלה את הענין - אבל בכל פעם שכתבתי כאן שאלה/עזרה/בקשה נענתי בתגובה "קרה" מופשטת ולא עניינית בכלל... אתם נותנים פה הרגשה של "מועדון סגור" וחוסר תמיכה לאנשים שהבעיה חדשה להם בחייהם.
מאכזב

טובה

טובה זה לא איבחון אלא מדד ממוחשב נוסף. אין תחליץ להערכה הקלינית של המאבחן. לכן טוב אמרה הטכנאית שלא נקטה דיעה, זה מקצועי מאוד ואחראי מאוד. לגבי שאלתך, זה אומר על גבול הנורמה, וסביר להניח שאם אין אינדקציה לפגיעה בערוצי קשב נוספים ימליצו לך לחכות קצת ולעקוב. אבל תחכי באמת לשיחה עם הרופא היות שלו אינקציה רחבה יותר ושכלול מידע ממספר ערוצי קשב גיל

הדר30

New member
גיל - תודה ../images/Emo140.gif

תודה על התשובה הפשוטה והעניינית.

יש יש 4

New member
נכון, גם אני ננזפתי קשות והואשמתי

בכך שאני מאבחנת את הבת שלי דרך האתר ולא דרך רופאים והמעניין הוא שע"י אותה מנהלת פורום.

יש יש 4

New member
סליחה ענקית zivadina לא נזפה בי :-

אני ממש מתנצלת שהאשמתי לשווא את zivadina כמי שהגיבה כלפי בקור וכו'. אכן היתה כזו תגובה בפורום שמאוד הכעיסה אותי אבל לא היא האשמה. סליחה ושוב סליחה

הדר30

New member
ככה בדיוק הרגשתי - שנוזפים בי ש...

אני מחפשת פה פתרונות וזה ממש לא ככה כל הענין הזה של "בעית ריכוז" אצל בתי "נפלה" עלינו (כי בתי נחשבת לילדה שקטה ועדינה) והכל כל כך מבולבל לנו בראש, בסה"כ ביקשתי/שאלתי כאן בפורום כבר כמה פעמים על מנת לעשות קצת "סדר בראש" והתגובות המתנשאות האלה - כאילו אצל כולם הבעיה הזו מובנת מאליה לא לענין בכלל. מאכזב - אבל אני בטוחה שזה לא כולל את כולם פה

zivadina

New member
מתנצלת. בכלל לא התכוונתי לנזוף

שלום הדר. אני אף פעם לא נוזפת באדם שמבקש מידע, כי אני חושבת שתפקידי הראשי הוא להעביר מידע. רציתי להגיד לך שני דברים: א. TOVA זה אחד הנושאים שלא השתדלתי ללמוד ב. זה לא כל כך חשוב להבין ב-TOVA. מספיק לקבל מידע מן הרופא. לא זכור לי שנזפנו פה במישהו שמבקש מידע. הפורום הזה הוא הכי גדול ברשת בתחום ADHD דווקא כי אנחנו משתדלים מאוד לענות לכל אחד ואחת תוך זמן קצר, ולא להשאיר אף אחד ללא תגובה או ללא מידע שיעזור לו. אני מודה שלפעמים זה מעייף לענות שוב ושוב על אותה השאלה. (אני עושה את זה כבר 3 שנים בהתנדבות...). תוכלי לראות שבדיוק לפנייך שאלו על TOVA ונתתי קישור לתשובה מלאה שענה כאן ד"ר אדר. כלומר, את בעצם נכנסת ושאלת שאלה שנשאלה מעט לפנייך, ולא שמת לב למה שקורה בפורום. תביני שגם מנהלי פורום סובלים מ"עייפות החומר". אני חוזרת ומתנצלת אם שמעת בדבריי נזיפה. זאת ממש לא הייתה כוונתי. הייתי רוצה לראותך משתלבת בדיונים כאן, שואלת וגם עונה. בברכה זיוה דינה

הדר30

New member
תודה על ההתנצלות ../images/Emo140.gif נשכח מהכל ../images/Emo13.gif

ודרך אגב - כן נכנסתי לקישור בשאלה שהיתה לפני של ד"ר אדר - לא הבנתי ממנה כלום

liron231

New member
תוצאות מבחן טובה

חכי לפגישה אצל ניורולוג, עם זאת, מעטים הניורולוגים, אשר באמת מבינים "תוצאות" פגישת טובה, רובם מסתכלים אם יש שיפור והתוצאה לאחר מתן ריטלין היא גבוהה יותר, ואז אומרים "הפרעת קשב/ ADHD/ וכו'". בהגדרה, תוצאה של מינוס 1.88 ומטה, יכולה לרמז על קיומה של הפרעת קשב (כך גם כתוב בטופס הפלט הממוחשב). מכאן, האבחון עובר לניורולוג/ אנשים המתמחים בנושא. לגבי הנתונים האחרים, אלו הם נתונים סטטיסטיים (שונות, התפלגות), שאינך צריכה/ יכולה להתייחס אליהם בלי רקע מתאים. בשפה פשוטה - יש סיכוי טוב שהבת שלך היפראקטיבית/ בעלת הפרעת קשב וריכוז (בגלל הציון הנמוך ב-TOVA), אך זה לא אומר כלום, מבלי לראות גם את התוצאות לאחר מתן ריטלין, וגם זה לא אומר כלום, מבלי להמשיך הלאה את האבחון. אי אפשר לעשות אבחון על תוצאות מבחן TOVA בלבד (למרות שניורולוגים רבים עושים זאת).

הדר30

New member
תודה על התשובה - אבל...

הבת שלי עשתה את הבדיקה בלי ריטלין בכלל ככה שאני לא יודעת מה היו יכולים להיות התוצאות עם ריטלין. בתי לא היפראקטיבית - כפי שכתבתי היא ילדה מאוד עדינה ושקטה - אנחנו מנסים לאבחון בעית ריכוז. יש לנו תור לד"ר ג'פרי בבי"ח שערי צדק בי-ם - מישהו מכם אולי מכיר את הרופא ויכול להמליץ? תודה

למעלה