תוצאות ליגה מספר 5

סימולציה של התחרות

המשימה: תבור -> צומת אלומות -> צומת אשדות יעקוב -> ש"נ מבוא חמה סה"כ 32.5 ק"מ תאור קצר: כולם באים מבואסים לתבור ונורא רוצים לעבור ליבניאל (זה כיף גדול להיות מנהל ליגה ביום כזה, כולם מתקשרים להגיד בוקר טוב...) מספר אנשים יותר החלטיים נוסעים ליבניאל ומבצעים שם תחרות צלילות. אחרי לא מעט סבלנות "פותחים חלון" בשעה אחת. רוב האנשים שממריאים בין 13:15 ל 14:10 מוציאים טיסה נחמדה מאד. צור שיוצא ראשון הרבה לפני כולם ובוחר במסלול קצת צפוני מגיע לאלומות. כל יתר החברה מגיעים מעל כפר תבור לגבהים שבין 1400 ל1800 מטר ובאיזור יבניאל בין 1500 ל 1900 (הטרמיקה האחרונה) ומשם גולשים לאלומות -> לאשדות יעקוב ולאן שכל אחד מצליח להגיע. אילן המריא
אילן כרגיל מגיע אחרי כולם ושם לנו בראש. הוא רק שכח להביא דרכון ואני אזכיר לו בפעם הבאה שאמנם אנחנו בשלום עם ירדן אבל צריך דרכון כשעוברים את הגבול ! סה"כ יום לא רע, 9 מתחרים עשו בין 20 ל26 ק"מ ורק חבל שהרבה חברה היו יותר מדי ספקנים ולכן 8 בכלל לא המריאו והפסידו טיסה נחמדה.

האתר למטה כרגע ../images/Emo31.gif ../images/Emo10.gif

האתר שאליו העלתי את הסימולציה למטה כרגע אז לא להתייאש הלינק בסדר ורק צריך סבלנות עד שהאתר יעלה חזרה. (בקרוב הלינקים יהיו לאתר האגודה אז אני מקווה שיהיו פחות בעיות)

מיכל מור הלוחמת בדרכים... ../images/Emo66.gif

אני מתנצל מעומק ליבי ששכחתי לתת קרדיט למיכל מור שיצאה לפני כולם, הראתה גבורה אמיתית וכושר לחימה והשרדות מרשימים בכל קנה-מידה ! תודה מיכל ורק שתמשיכי לבוא איתנו וללמד אותנו (ואולי גם פעם תתחרי).

הטרמיקה האחרונה והדרך הקצרה.

ידוע כמעט תמיד שעמק הירדן (בעיקר ברוח צפון מערבית) אינו מפיק טרמיקות טובות. עקב כך יש להתייחס לטרמיקה של אלומות (או יבניאל) כטרמיקה האחרונה של היום (נסו לפשפש בזיכרונכם לגבי המסלול תבור מבוא חמה, מתי לאחרונה פגשתם טרמיקה בעמק בימים חמים וללא שמש). מכיוון שזאת הטרמיקה האחרונה (לפני הרמה) רצוי להשתמש ב GPS על מנת לטוס בקו הישר ביותר בין נקודות הפניה (אלומות - אשדות), נראה שאוסנת, אילן ואדם עשו זאת (אוסי עשתה זאת מושלם). האחרים לעומת זאת איבדו גובה יקר בטיסה דרך העמק. לאחר אשדות היה זה אילן שבחר בקו הגרוע ביותר (ועדיין טס הכי רחוק) ובזבז את הגובה במסלול טיסה ארוך ומיותר מזרחה, נסו לדמיין לאן היה מגיע אילן בטיסה ישירה לאורך קו המשימה. השימוש ב GPS עוזר לנו בהרבה דברים ומקל מאוד על לקיחת החלטות בזמן טיסה. במידה ויש טרמיקה נראת לעין, רכס, הר או כל טריגר אחר, שווה וכדאי לעזוב את מסלול המשימה לצבור גובה ואז להמשיך לנקודת הפניה (מצורפת דוגמא של הליגה משנה שעברה). במקרה כמו שמוצג לפנינו הדרך הקצרה ביותר הייתה הדרך הנכונה ביותר (לדעתי האישית בלבד לאחר צפיה בסימולציה). הלינק לא תמיד עובד (גרש אתה יכול לצרף לינק נוסף?) איתי לנואל

צרפתי לינק מעודכן לתחרות מ 2003

התחרות מ 2003 היא לא דוגמה טובה כי אז היו טרמיקות בכל העמק (והגליל) אתה צודק ב 100% בקשר למסלול הקצר אל אשדות יעקוב. בקשר לאילן, אני דוקא חושב שזה שהוא לא בחר את המסלול הקצר היה משיקול מאד חכם בתחרות ואולי בכלל בטיסת XC. אילן ניסה להגיע לרכס של מבוא חמה בתקוה לתפוס שם עילוי רכס וכך להצליח לגמור את המשימה. באופן כללי הרבה יותר נכון לנסות לעשות את כל המשימה אולי במחיר של כמה ק"מ פחות אם לא מצליחים מאשר לנסות להרוויח עוד ק"מ ולמעשה לוותר על המשימה.

מסלול 3D של אילן יש לך?

למיטב הבנתי לא הייתה לאילן שום טרמיקה מאלומות. לפי המסלול הוא בכלל רצה לעשות רכס בירדן בדרך למבוא חמה (מה שעשו בעבר חברי ליגת הגלשנים באמצע שנות התשעים). אולי אילן יענה למה הוא לא טס ישר לרכס של מבוא חמה, נראה לי שבכל מקרה לא היה לכם גובה להגיע לשם (אפילו אילן לא חצה את כביש צמח חמת גדר). בתחרות בלינק המצורף רציתי שיראו שהיה עדיף לטוס לרכס ולסיים את המשימה מאשר לטוס בקווים הקצרים (הפוך מליגה 5). תודה על הלינק, בתקווה שאנו עוזרים לאחרים ללמוד מזה. איתי לנואל.

הכוונה שלי הייתה לתחרות בלינק הזה

ולא לתחרות מיוני 2003. סליחה
שימו לב לקטע מאלומות לכפר חרוב.

OK דוגמה מצוינת, הנה לינק מעודכן...

איתי, אתה צודק, זו באמת דוגמה מצוינת, כל מי שניסה לטוס ישירות לכפר חרוב נפל בדרך ומי שטס לרכס הצליח לסיים את המשימה. מצורף לינק מעודכן לחלק האחרון של התחרות.

למעלה