תוצאות הסקר הקודם...

• פותח הנושא IdanR
  • פורסם בתאריך

IdanR

New member
תוצאות הסקר הקודם...

שאלת הסקר הקודם הייתה לגבי איזו פלטפורמה אתם מעדיפים כדי לתכנת. 63% מכלל המצביעים בחרו דווקא במערכת ההפעלה Windows, הלא היא הפופולרית ביותר, בינתיים.
בכל אופן, שאלתי היא... מדוע בחרתם בחלונות דווקא? האם זה בגלל הפופולריות, הנוחות, או מה? ולכל אלה שחולקים על דיעה זו, גם את דעתכם אני אשמח לשמוע.

voguemaster

New member
אני חושב

לדעתי פשוט רוב האנשים לא מפתחים דברים שדורשים יכולות של מערכות הפעלה אחרות. כשאני אומר יכולות, אני מתכוון כמובן לקלות פיתוח. בוא רק נגיד שאם אתה כותב שרת, עדיף לך לכתוב אותו תחת איזשהו UNIX, אלא אם כן הוא באמת מיועד לחלונות.. מצד שני, אפשר להבין שרוב האפליקציות הן אפליקציות בעלות ממשק גרפי, ולא קשורות לרשת באופן ישיר. מן ההיגיון שיפנו ל-WINDOWS, מהסיבה הפשוטה שהמממשק הגרפי שלה יותר מבוסס בתור תקן, ופחות כבד (אבל פחות מוצלח) מלדוגמא סביבות גרפיות כמו KDE ו-GNOME (לכל גירסאותיהם..). מה גם, שרוב סביבות הפיתוח שיש במערכות הפעלה לא של מיקרוסופט, פשוט לא מציעות מספיק למתכנתים. כמה טוב שיהיה ה-EDITOR שלך לא משנה, כמו כמה טובה ה-SDK שלך והסביבה התומכת. הייתי מחליף את ה-DOC של ה-JDK לדוגמא בפורמט של ה-SDK שב-VCPP בכל יום (ואני מעדיף לכתוב בג´אווה, תאמינו לי..). אני אפילו יגדיל ואגיד שאני מעדיף את הצורה המצחיקה שמיקרוסופט בחרה ליישם את כל ה-HELP שלה בגירסא 6 (שהיא ה-MSDN LIBRARY המפורסמת..) מאשר ה-DOC של ג´אווה, או ה-MAN PAGES של סיפריות ומחלקות מסוימות ב-C או CPP תחת לינוקס. אני מאמין ומקווה שיבוא שינוי לטובה ונוכל לפתח יותר עבור מערכות הפעלה אחרות כמו לינוקס. יש לי כמה רעיונות לדברים כאלו, אבל כל עוד סביבות הפיתוח לא יתבגרו טיפה (אני יודע על שתיים טובות תחת לינוקס..) אין מה לדבר.. אלי

למעלה