תוצאות בדיקת MRI

תוצאות בדיקת MRI

לדר' שלום! בבדיקת דם נתגלה שיש לי עודף הורמון גדילה. לאחר ביצוע בדיקת דם לדיכוי הורמון גדילה הדיכוי לא היה מוחלט והאנדוקרינולוג נתן לי MRI. להלן התוצאה:).SLIGHT FULLNESS OF THE PITUITARY GLAND TO THE LEFT OF MIDLINE DOSE NOT DEVIATE THE PITUITARY STALK OR ENCROACH ON THE SUPRASELLAR CISTERN. MICRO ADENOMA IS A POSSIBILITY. OTERWISE UNREMARKABLI EXAM. אני מבינה שיש חשד לאדנומה בהיפופיזה. מבקשת לדעת האם הבנתי נכון ואם כן מה הטיפול( התור שלי לאנדו' עוד הרבה זמן). מודה מראש על תשובתך.

איפה עשית את הבדיקה?

הבנת נכון. יש לך עודף הפרשה של הורמון גדילה, כמעט בכל המקרים זה נובע בגלל אדנומה בהיפופיזה. יש מקרים נדירים ביותר שהסיבה שונה. גודל האדנומות האלה מתשנה, הן יכולות להיות מאד קטנות, כמו במקרה שלך, או גדולות. בטוח שאין לך אדנומה גדולה, אי לכך מדובר כנראה במיקרואדנומה קטנה. אני לא יכולה עוד הרבה לומר על תהשובה הזו. תלוי מאד באיזו טכניקה נעשתה הבדיקה, אולי הפרוטוקול לא היה מספיק רגעיש כדי לגלות אדנומה של 2-3 מ"נמ. הטיפול בעיקרי באקרומלגיה הוא ניתוחי, יש גם תרופות שהרבה פעמים יש צורך לתת אותן אחרי הניתוח. יש גם אנשים שמשתמשים בהן לפני הניתוח, או אפילו במקום ניתוח. אם לא בטחוים בסוג האקרומגליה שלך. אפשר לתת לך תרופות גם אם לא מנתחים אותך מיד. ירידה במהורמון גדילה שמושגת כך מביאה לההטבה בסימפטומים בדומה לירידה בהורמון גדילה שבאה מניתוח.

למעלה