תוצאות בדיקת C.T

להפתעתך

New member
תוצאות בדיקת C.T

שלום רב, הופניתי לבדיקת C.T בעקבות חשד להיצרות תעלה ולהלן התוצאות: א. לפי הפלנר: מודגם יישור הלורדוזיס. ב. בחתכים האקסיאליים: בגובה L1-L2: הכל תקין (במילים שלי). בגובה L2-L3: כנ"ל. בגובה L3-L4: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בלט אנולוס כללי קל. בגובה L4-L5: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בלט אנולוס והתעבות הליגמנטה פלבה גורמים ללחץ קל על השק התקאלי. בגובה L5-S1: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה. בקע דיסק מרכזי הגורם ללחץ על השק התקאלי ועל השורש S1 מימין בתוך תעלת השדרה. זיז שטוח פורמינלי מימין הגורם להיצרות הפורמן באותו הצד. הייתי שמח לדעת מה זה אומר לגבי אפשרויות הטיפול (מהבנתי מדובר בעיקר בפריצת דיסק ובממצאים נוספים שאיני מבין ולא בהיצרות) . בנוסף, חשוב לי לציין שעברתי ניתוח נפרקטומי בעקבות הידרונפרוזיס בגיל 15 ויש לי כליה אחת. ממה שהבנתי פריצת דיסק עלולה ללחוץ על שלפוחית השתן ולפגוע בתפקוד הכליה, כמה דחוף לטפל בעניין? שבת שלום

תשובות

שלום, בסה"כ אין ממצאים קריטיים בבדיקה שצירפת אבל מה שקובע הוא הקליניקה. אם ההיצרות גורמת לכאבים שפוגמים משמעותית באיכות החיים ייתכן שניתוח יכול להועיל שכן הוכח שקיים לחץ ממקור מכאני. אני לא מכיר סיבוך של פריצת דיסק בו השלפוחית או הכליה מעורבים. כל עוד אין הפרעות נוירולוגיות למעשה לא קיימת דחיפות טיפולית. בברכה,

למעלה