תוצאות בדיקות ושאלה

p a r o s

New member
תוצאות בדיקות ושאלה

שלום ! אלו תוצאות הבדיקות שערכתי בבלוטת התריס: נאדולי כ 2.5 ס"מ בבלוטת התריס משמאל FNA הדגים תוכן קולואידלי ללא עדות לממאירות TT3:190 FT4: 1.42 TSH:0.02 אין עדות לנוגדנים שאלתי: חוץ ממעקב באולטרסאונד, האם יש צורך בטיפול תרופתי למצב היפר נמוך כפי שמראות התוצאות?

מעקב יספיק

שלום לך, אני שמחה שזו התוצאה. אין צורך בכל טיפול בשלב זה אבל יש צורך במעקב דווקא של תפקודי התריס. יש לך נטיה לפעילות יתר ולכן יש לעקוב אחרי התפקוד כי קים סיכוי שזה יתקדם לפעילות יתר של ממש ביום מן הימים.

p a r o s

New member
שאלה נוספת בקשר לתוצאות בדיקה

תודה על התשובה המהירה-ושאלה נוספת האם במסגרת"נטייתי לפעילות מוגברת" כפי שהסברת,חלים עלי כבר עכשיו סימפטומים של פעילות יתר (עצבנות עייפות וכולי)????תודה.

תשובה לשאלה נוספת

שלום לך, אני מניחה שמה שיש לך או מפתחת הוא דבר שנקרא toxic adenoma. האם עשו לך מיפוי של הבלוטה? לרוב עם תוצאות כמו שלך, את לא אמורה להרגיש סימפטומים של פעילות יתר. אבל אני לא יכולה לשלול זאת לחלוטין. אם כך את חשה, ואם את בטוחה שאלה תופעות חדשות, יתכן כי יש מקום להערב, כמובן בתנאי שהנתונים מאפשרים זאת. צריך לראות אם הקשר הזה קולט טוב ומדכא את שאר הבלוטה. אם כן , יתכן כי הוא כבר מספיק פעיל כדי להרוס אותו עם יוד רדיואקטיבי. אני מהמרת שזה עדיין לא בשל. אם את סובלת מדפיקות לב ורעד, יכול להיות שבינתיים קצת דרלין יעזור לך. בקיצור, את צריכה לראות אנדוקרינולוג/ית ולבדוק שם.

למעלה