תוצאות בדיקות דם

מיתר400

New member
תוצאות בדיקות דם

אשמח לעזרתכן.

עשיתי ביום השלישי למחזור בדיקות דם. והתוצאות הן: אסטרדיול 228.31 , fsh 6.9
lh 6.2, פרוגרסטרון- 5.2
מה דעתכן? תודה רבה

מיתר400

New member
אשמח לתשובה אם מישהי יודעת

תודה רבה מראש

acka

New member
לא כל כך מוצא חן בעיני

האסטרדיול והפרוגסטרון גבוהים למה שמצפים ביום כזה.
עשית במקרה גם us כדי לוודא שהכל נקי?
המחזור מתנהג כהרגלו?

מיתר400

New member
המחזור רגיל

חודש שעבר עשיתי מעקב זקיקים והיה לי ביוץ אחרי 27 ימים... 14 ימים אחרי זה קבלתי מחזור.
בדיקת בטא שלילית.
המחזור שלי מאוד קצר (יומיים- שלושה גג- מאוד דליל)...
הטכנאית אמרה לי שיש לי שחלות פובלציסטיות.
מה משמעות הפרוגרסטרון?
תודה
&nbsp
&nbsp

acka

New member
יתכן

יתכן שהשחלות שלך בעלות מראה פוליציסטי.
אבל קודם כל האסטרדיול שלך גבוה מדי מכדי שניתן יהיה לקבל ערך אמין של הFSH.
דבר שני הוא שפרוגסטרון גבוה בתחילת מחזור עלול לפגוע באיכות הביציות ויתכן ותצטרכי סטרואידים כדי להוריד אותו.

מיתר400

New member
את יכולה להסביר בבקשה איך האסטרדיול משפיע על תוצאות fsh

האם אני בדרך לטיפולים לפי התוצאות הנ"ל? האם יש לי סיכוי להיכנס להריון עם אסטריודל כזה גבוה?
תודה רבה

נועה312

New member
היי

יש רופאים שאומרים שאסטרדיול של עד 250 הוא בסדר אז לא הייתי כל כך דואגת בגלל האסטרדיול אבל כן הייתי דואגת בגלל הפרוגסטרון. פרוגסטרון של למעלה מ4.5 בשלב הפוליקולרי (השלב שלפני הביוץ) על בסיס טבעי יכול לגרום להבשלה מוקדמת מדי של הרירית ולהזדקנות מוקדמת שלה בשלב שבו היא אמורה להיות ההשתרשות ואז צריך סטרואידים כדי להוריד את הפרוגסטרון (כשלוקחים הורמונים ויש הרבה זקיקים אז גם פרוגסטרון של 5 לפני ביוץ יכול להיחשב כסביר בגלל ריבוי הזקיקים.)
אם הפרוגסטרון גבוה עד היום ה-5 למחזור ואז יורד לערכים סבירים אבל אז זה עדיין בסדר כי הרירית מתחילה להיבנות שוב כשנגמר המחזור. במקומך הייתי הולכת לעשות בדיקה חוזרת לפרוגסטרון, אסטרדיול, וLH בעוד כמה ימים ובודקת מה הערכים אז ואם הפרוגסטרון ממשיך להיות גבוה הייתי פונה לרופא.

מיתר400

New member
תודה על התשובה. נראה לי שהבנות פה יותר מומחיות מהרופאים...

אני כמובן מטופלת אצל רופא פיריון- ד"ר ערן הורביץ ממאוחדת.
הוא שלח אותי לכל מיני בדיקות בינתיים (כולל בדיקת אנטי הורמון מודלני).
&nbsp
מקווה שיהיה בסדר...

נועה312

New member
בהצלחה

לבעיית פרוגסטרון גבוה יש פתרון קל בצורת סטרואידים והמינון של הסטרואידים בטיפולי פוריות הוא נמוך יחסית, אז טוב שגילית את זה עכשיו וטוב שיש לך רופא ששולח אותך לבדיקות נוספות. נשמע שאת בידיים טובות.

לדעתי-כדאי לפנות לרופא שמבין

אני מסכימה שהאסטרדיול מעט גבוה (אם זה יום 3 למחזור מצפים לראות מתחת ל-200)
בנוסף-מצפים לראות פרוגסטרון מתחת ל-2 בשלב זה.
יכול להיות (וזה קורה לפעמים) שזה לא בדיוק היום ה-3, או שצריך לאזן קצת את המצב.
מניסיוני-רופאי הנשים הרגילים לא מבינים את הדקויות האלה, לכן הייתי מציעה לפנות לרופא פוריות שמבין קצת יותר, או - לעשות בדיקות דומות גם בחודש הבא.
לגבי FSH- אסטרדיול גבוה "מוריד" FSH לכן תיאורטית-קיים מצב שהFSH גבוה יותר...אבל אצלך האסטרדיול לא מאוד גבוה-אז לא להלחץ...
בהצלחה

למעלה