תוצאות בדיקה

• פותח הנושא liva
  • פורסם בתאריך

liva

New member
תוצאות בדיקה

דר' תורג'מן, שלום רב בבדיקת דם שערכתי על מנת לגלות מדוע אין לי מספיק חלב (אני מניקה מאד חלקית מזה שלושה חודשים), קיבלתי את התוצאות הבאות: TSH- 0.01 HYPER T3-TOTAL- 161.00 T4-FREE- 2.32 CHOLESTEROL- 142 GPT- 68 TRANSFERRIN- 198 BILIRUBUN TOTAL- 3.4 BILIRUBIN DIRECT- 0.60 FERRITIN- 151.0 RDW- 19.7 LYM%- 50.5 NEUT%- 38.30 כל השאר היה בטווח הנורמה. אציין גם שבבדיקת דם שעשיתי בתקופת ההריון, לפני כחצי שנה ערכי ה- TSH היו בטווח הנורמה (1.01). מה קרה לבלוטת התריס שלי? האם פעילות יתר של בלוטת התריס יכול להיות הסיבה למיעוט החלב אצלי? האם יתכן שפעילות בלוטת התריס מושפעת גם באופן פסיכוסומטי? האם עלי לגשת לאנדוקרינולוג עקב תוצאות בדיקה אלו? תודה מראש, ריקה אודה

post partum thyroiditis

שלום ריקה, התוצאות שלך מצביעות על פעילות יתר של בלוטת התריס. התקופה שלאחר הלידה (pospartum) הינה תקופה רגישה לשינויים מהסוג הזה, במיוחד אצל נשים המועדות לפתח בעיות בתפקוד הבלוטה בעתיד. עד 10% (ואולי אף יותר במזרח הרחוק) של נשים אחרי לידה מפתחות הפרעות מהסוג הזה. זה בד"כ מתחיל בפעילות יתר שלעיתים אפילו לא מצליחים לעלות עליה כי היא חולפת די מהר, אחרי זה מופיע שלב של תת פעילות שבד"כ חולף לבד גם כן בתוך כמה שבועות עד כמה חודשים. אני לא יכולה לומר לך בוודאות שזה קשור למיעוט החלב. יתכן שזה גורם לך תשישות ושזו משפיעה עליך ואחראית לכך. המצב חולף בד"כ לבד, בוודאי שאין צורך בטיפול בשלב של פעילות היתר. לפעמים, אם השלב של התת פעילות מתמשך יותר מדי וגורם לסימפטומים ניתן לתת טיפול חלופי לזמן מה. כמובן שזה הכלל, לא ניתן לשלול הופעה של פעילות יתר של ממש גם בתפוקה הזו של החיים. מה שעליך לעשות הוא אכן לראות אנדוקרינולוג/ית, שת/יעקוב אחרי תפקוד הבלוטה בצורה די תכופה כדי לקבוע מה לעשות. כאמור רוב הסיכויים שהכל יעבור די מהר ללא צורך בכל טיפול. בהצלחה!

למעלה