בוקר אור יפות, עשיתי בדיקות דם בתחילת השבוע ובינהם כמובן את CA-125 התוצאה נראית לי מאד גבוהה 416.6 יומיים לאחר הבידקה הגיע המחזור במחיאות כפיים האם יש לכך משמעות או שלא כל כך... לפני שנה וחצי עשיתי את הבדיקה הזו ויצא לי 50
כנראה האנדו אצלך פעיל מאוד. התחלת פרוטוקול = טיפולי פוריות....... לדעתי רצוי גם לפנות למרפאה בתה"ש....וכמובן גם לרופא פיריון......למרות שאני מבינה שאתם מנסים טבעי.
אני מטופלת אצל רופא נשים רגיל והוא אמר שננסה 3 חודשים רגיל ואח"כ אם לא הולך ננסה בדיקות נוספות האמת שמהבוקר אני בלחץ לא נורמלי כשראיתי את תוצאות הבדיקות והרופא נשים שלי לא נמצא בשבוע חופש ובתל השומר מוכנים רק לניתוח קצת בייאוש עם לא הרבה והמחשבה על טיפולים בכלל אין סיכוי שבגלל שהבדיקה התבצעה יומיים לפני המחזור אז בגלל זה הוא חוגג??
אבל לא בכאלה רמות פראיות. מי יודע,אולי אצלך זה שונה. תחזרי שוב על הבדיקה בעוד שבועיים נניח ותראי. לדעתי המצב שלך לא מאפשר בכלל ניסיונות ספונטאניים,חוסר אחריות מצד הרופא.
כל כך עצוב לי ואני מרגישה שאני אובדת עצות כנראה באמת שהרופא נשים שלי לא ממש מבין מה קורה וכנראה שאני לא מוכנה להבין מה קורה הבנתי שכל בדיקה אצל אחד הפרופ' מאד יקרה וכמובן שלא כל בדיקה נגמרת בבדיקה אחת מישהי מכירה רופא נשים טוב שמבין גם באנדו דרך קופת חולים מכבי? מאיזור המרכז אני מתחילה להיות עצובה ובוכיה.... וחוששת מהמחשבות של מה יהיה
קודם רופא ממכבי שגם מבין באנדו ולכן רשמו לך על זולטי. ובאמת כדאי שתבדקי מה מצב האנדו. רופאי פוריות מהמומלצים שמבינים באנדו הם זיידמן, שולמן, משיח - כולם עד כמה שידעו לי מקבלים פרטי.
יש לך אנדומטריוזיס מה עוד הוא רוצה לברר אם לא מצליחים אחרי 3 חודשים אין מה לעשות עם זה יותר מידי. האם עשית צילום רחם? זוהי הבדיקה הראשונה שצריך לעשות עוד לפני שאת מנסה טבעי אולי החצוצרות שלך סתומות ואת סתם מנסה לשווא. תיבדקי את הדברים ולא תיהיי שאננה עדיף להיות מטופלת אצל רופא פריון שמבין באנדו' בפרט ובפוריות בכלל.
את צריכה רופא פיריון.חד משמעית. לדעתי עדיף לפנות לאחד המומחים ולו ליעוץ חד פעמי מאשר לשלם אח"כ על טעויות ובורות של רופאים שאין להם שמץ גם בבריאות וגם בכסף. פני לרופא שמבין. נשמע שהרופא שלך חסר אחריות ואף יותר מכך. נראה כי האנדו "חוגג" ואת נשלחת לניסיונות ספונטאניים? גם אם כן,עליך להיות במעקב צמוד שכל מחזור שתקבלי בהנחה שלא יהיה הריון בניסיון הראשון (ואולי יהיה מי יודע
-כבר היו דברים מעולם) לא תהיה החמרה במצבך. מאד מאד פשוט וקל להתדרדר מבחינת המחלה אבל אח"כ מאד מאד קשה להגיע לאיכות חיים סבירה. ולסיכום
-פני לרופא שיודע ומבין דבר אחד ואף שניים בשילוב של אנדו' ופיריון.
רק לעוד שבועיים מרגישה שמה שיקרה בסוף מרוב כאב וייאוש אני אלך למיון! לא מקבלת תשובות מאף אחד וכולם אומרים שהכל בסדר.... אני מרגישה טוב טוב את הכאבים בצדדים כאילו משהו שם מתפתח בואינג אני נותנת לאפשרות להיכנס להיריון באופן ספונטני 3 חודשים ומהלך ה- חודשים האלה אני מנסה לעשות את כל הבידקות שרק אפשר בשביל לדעת מה הולך בתוך הרחם ללא ניתוח (נגיד צילום רחם...) מקווה שהרופאים ייתנו לי את הבדיקות האלה!!! בן זוגי על סף התמוטטות מכך שהוא מרגיש חוסר אונים ושהרופאים לא ממש עוזרים לנו להבין מה קורה יהיה טוב?!
יש לבצע לפני הניסיונות הספונטאנים שאת מתכננת,לא אחרי. אם את הולכת על ספונטאני את צריכה לודא שהכל תקין. ואם יש מחיצה רחמית או פוליפ יש אולי לשקול היסטרו. טכנאי אולטרא לא יאתר פגם רחמי באולטרא (עם כל הכבוד לטכנאים). בקיצור יש עניינים שמוודאים לפני בטח שיהיה טוב