"תופרת אני ותופרת...

רותם351

New member
"תופרת אני ותופרת...

הים לא יחדל מלנהום..." אני לא ממש תופרת. המכונה שלי הלכה כבר מזמן לעולם שכולו טוב. מכונת תפירה נחוצה ל...הייתם מאמינים? ל...חיילים הנמצאים בקו. בני החייל ביקש לארגן ליחידה שלו מכונת תפירה...לא...לא שמשעמם להם פתאום. הם "משפצרים" את הציוד שיש להם...מתאימים אותו לעצמם. למישהו/מישהי יש מכונה המונחת בבית כאבן שאין לה הופכין? מוכן למסור אותה? אשמח מאד...

סמדר בנ

New member
את זה אני רוצה לראות

עדת גברים יושבת ותופרת
עוד מעט תגידי שהם החליטו לסרוג צעיפים....

../images/Emo6.gif אצלנו בבית רק האופציונר יודע

יותר נכון, ידע - להתעסק עם מכונת התפירה. לפני הממוון שנים, בפרץ של יצירתיות מדומה והתקף של ביתיות, רכשתי מכונת זינגר מופלאה, אוטומאטית, עושה הכל: כפתורים לולאות, מלמעלה, מלמטה, בצדדים ובאלכסון. בהדגמה, הכל היה 10. בפועל, בבית - מעולם לא הצלחתי לעבור את השלב של השחלת החוטים. בחיים לא הבנתי למה זה צריך להיות כל כך מסובך ולמה אי אפשר לעשות השחלה אוטומאטית, בילט-אין... יום אחד הגיעה המטפלת של הילדים ומצאה את האופציונר תופר במכונה. תיקוני ג'ינסים, אימרות, מכפלות שנפרמו וכאלה. הזדעזעה עד עמקי נשמתה. אמרה בערך ככה: "חשבתי שאני כבר יודעת הכל. בחיים לא תיארתי לעצמי שאני אראה גבר תופר! רק אצל אשכנזים זה יכול לקרות דבר כזה. מהיום, אתם תכינו לי ערימת תיקונים - ואני אתפור כל עוד שאני עובדת בבית הזה - גבר לא מתעסק עם מכונת תפירה, כן?" אז כמובן שהאופציונר שמח להעביר לה את התפקיד. אני מאז שהתחלתי לגזור לי חצאית פשוטה - לא התקרבתי למכונה. יותר מאוחר, כשיהיה לי קשר עם האופציונר, אני אנסה לגשש האם המכונה הזאת עדיין קיימת. זה אמנם דגם מיושן בגיל הכרונולוגי, אבל עד כמה שאני זוכרת - שמורה מצויין. מקווה שבאחד מהתקפי הסדר שלו הוא לא מסר אותה... אם היא עדיין בנמצא - אני אשמח לתרום אותה לחיילינו הגיבורים

תתפלאי

כשאחד מבני היה במסלול, תפרו להם הרוב ביחידה, אך הם ישבו כמו טאטלה ותפרו ידנית כשהיה צורך.

ע ו מ ר 4

New member
מכונת תפירהההההההההההההההה

אולי באחת מהמתפרות הקיבוציות....... קיימות כאלה שבעצם לא בשימוש?! אנסה לברר..... ואם יש כאן קיבוצניקיות נוספות....אתן מוזמנות להתאמץ

רותם351

New member
תודה בנות. מה לא עושים למען ../images/Emo140.gif

החיילים שלנו? ו...עומר, כאשר המתפרה שלנו נסגרה...המקום עבר הסבה וכל המכונות פשוט נזרקו החוצה...ותנחשי ע"י מי???

רותם351

New member
מה לא???../images/Emo6.gif

כמה אנשים מהישוב שלי את מכירה, האאא? מקווה שבמציאת מכונה תצליחי יותר...

למעלה