תופעת ה"ריבאונד".

Come Alive

New member
תופעת ה"ריבאונד".

שלום ובוקר טוב
אני לוקחת ריטלין כבר מזה חודש ימים. (בשביל הדיוק- התחלתי לקחת בתאריך ה-2/5). אני בת 16 וחצי, והריטלין מאוד עוזר לי ללימודים ובכלל. אני לוקחת ריטלין רגיל (של 4 שעות) במינון של שני כדורים, או ריטלין LA במינון זהה בכל פעם. הבעיה היא עם הריטלין הרגיל. בתקופה האחרונה (בכמה ימים האחרונים) השפעתו של הריטלין חולפת כעבור שעתיים- שעתיים וחצי לערך, ותופעת ה"ריבאונד" מתחילה. עצבים, עצב, אי-שקט, לא מצליחה לשבת בכיסא כמו שצריך.. לרוב אני מתחזקת את עצמי בעוד כדור, והתופעה חולפת תוך זמן קצר (בהמלצת הקואצ'רית) האם זה יכול להיות שפגה השפעתו של הריטלין תוך זמן כל כך קצר? ו..איך זה יתכן שעד כה הריטלין נשאר לי בגוף 3 וחצי- 4 שעות, ועכשיו הוא לא מחזיק יותר משעתיים וחצי? לא נעים, לא נעים בכלל. אשמח לתשובה.

תופעת הריבאונד עם ריטלין רגיל,אינה

שכיחה כלל. אם את סובלת כל כך מריבאונדים, ממליצה לך לזנוח את הרגיל ולהשאר רק עם ה-LA. לחילופין, בתיאום עם רופאך,הפתרון הנהוג להקלה על ריבאונד- הוא לנסות ליטול חצי כדור רגיל כ-3 וחצי שעות מאז נטילת המינון.

Come Alive

New member
אוקי, תודה, ועוד משהו ששכחתי לציין

אותה קואצ'רית אמרה לי לרדת מהמינון שקיבלתי של 2 ורבע כדורים (שהיה מעולה בשבילי) ל2 כדורים בלבד (בריטלין רגיל). לטענתה, אין הבדל. יכול להיות שזה המקרה?

פיונה ש

New member
כמה ריטלין LA את לוקחת?

ומה זאת אומרת אין הבדל בין 2 כדורים ל2 ורבע? בוודאי שיש הבדל, רק שהוא לא גדול.

Come Alive

New member
אמרתי, שני כדורים של LA.

המינון של LA היה 2 כדורים, ואני ממשיכה איתו. המינון של הריטלין הרגיל היה 2 ורבע כדורים, והקואצ'רית אמרה שעדיף כבר 2 כדורים, לחסוך את הטרחה של לחתוך את הכדורים בכל פעם, ושאין כמעט הבדל וזה לא משנה. למרות כל זאת, הריבאונדים, שלא הופיעו לי עם המינון המקורי, מופיעים לי עכשיו. (אני לא בטוחה שזו הסיבה, אני חושבת על זה. זה המקרה?)

אנרגטית

New member
לומר שאין הבדל, זה כמו לומר שאין

הבדל בין גובה של 1.68 סמ' לגובה של 1.70 סמ'. ועוד איך יש הבדל, ויש כאלו שאצלהם זה הבדל גדול. כשאת אומרת שאת מקבלת LA. איזה LA? יש 20, 40 וכו', תבדקי איזה.

שוב, קואצרים לא יכולה להתעסק עם מינ

מינון תרופתי!! זוהי שאלה רפואית גרידא

סליחה, הקואצרית לא יכולה להמליץ

מינון תרופתי היא שאלה רפואית. נכון שלרוב זה הדרך להתמודד עם בומרגנ, אבל ההחלטה היא רפואית ולא של קואצרית, אלא עם כן היא פסיכאטרית, נוירולוגית או רופאה התפתחותית לגבי שאלתך, תתייעצי עם רופא אולי לעבור לכדור שמכזה ימית כמו קונצרטה או LA . אבל זו שאלה רפואית ורק 5את עם הרופא המטפל יכולים להחליט על כך. גיל

למעלה