תופעת ההלם בקרב

roy33itc

New member
תופעת ההלם בקרב

כרגע חזרתי ממשחק כדורסל,כאשר במהלכו אירע המקרה הבא: זינקתי ביחד עם בחור גדול (1.90 מטר על איזה תשעים,מאה קילו של שרירים) על כדור כאשר בנחיתה הוא נחת לתוך ארובת העין שלי,מפספס במעט את עצם הלסת (הפיקה שלועסים איתה מסטיק,אנטומים תעזרו לי) ואת העין עצמה,הרבה מזל היה כאן. לחמש שניות ראיתי רק אפור,ועוד עשר שניות של ניעור הראש וחזרתי לשחק. עכשיו שתי שאלות:אין שום דרך לפצות על אותן חמש השניות שבמהלכן לא ראיתי כלום? האם במבחן המציאות אהיה נתון לחסדיו של התוקף?,זהו מכה אחת מספיקה? ושתיים-היא לא ממש שאלה אלא שיתוף בתחושה- למשך שעה (זמן המשחק) חשתי אופוריה ואדישות לכל איום גופני או מגע פיזי או הקנטות,האם גם זה לא מסוכן בקרב? או בחיים? ועוד שאלה קטנה?מישהו מכיר פיתרון טוב לשטפי דם ולהורדת נפיחות? תודה רבה שבוע טוב ומבורך ושאהיה האחרון שנפצע השבוע,די בכך רועי

chinabird

New member
אאוץ'. תרגיש טוב. תשובה לשאלה הקטנה

הרבה קרח כמה שיותר מהר, ואחר-כך ארניקה (או טראומיל, משחה אחרת שמכילה ארניקה). אמור לעזור מאוד לשטפי דם, אינו דורש מרשם רופא.

MidNight Flame

New member
מממ... אתה שואל משו די אבסורדי,

מה שחווית זה חויה פיסיולוגית ולא פסיכולוגית, אין איך להתגבר על זה... זה כמו לשאול אם אפשר לא לדמוע כשמקבלים מכה לאף. זה ככה נקודה ואין איך לשנות את זה... הדרך היחידה שזה לא יקרה זה לא לחטוף לשם מכה.

ננדין

New member
דבר ראשון, לך לבדיקת רופא...

כאחד שחווה משהו דומה מספר פעמים זה לא משהו לזלזל בו ומחייב בדיקת רופא. הדרך היחידה שפיזולוגית הגוף פחות מושפע ממכות לראש הוא כאשר הצוואר מאוד חזק והוא מונע (כמה שהוא יכול...) התנגשויות של המוח עם הגולגולת, כלומר ככל שהצוואר יותר חזק, הוא משמש כ"בולם זעזועים" טוב יותר שסופג את הטלטלת שהמכה יוצרת במקום שהמוח יתנגש בגולגלת ויביא לאיבודי הכרה...אתה יכול לראות מתאגרפים שעובדים על חיזוק הצוואר על מנת למנוע נוק אאוט בקרבות, כמובן שכל זה לא תקף במקרה של נק' תורפה (כמו עיניים), אז...

mbali

New member
זמן תגובה..

כאשר מתאמנים באומנות לחימה עם מגע מלא זמן ההתאוששות מתקצר גם אם סופגים מכה במקום שלא ניתן לחשל כמו אגרוף ללסת עקב יכולת הגוף לעמוד בזעזועים

Tonjin

New member
בהחלט.. גם השברים בלסת נרפאים

יותר מהר, שיניים שבורות מתאחות מחדש, עיניים עקורות צומחות שוב ומצמיחים אשכים מפלדה... מנפלאות המגע-המלא....

mbali

New member
בהחלט..

לרגע לא טענתי שניתן לעמוד באברים שבורים אלא רק שזמן ההתאוששות מתקצר כמו גם יכולתו להתאושש ממקרה של תאונת דרכים. המילה העיקרית היא ל התאושש

פשוט לא נכון

ופספסת ת'ציניות של טונג'ין... מי שעוסק בפעילות ספורטיבית מאומצת, מגביר את חילוף החמרים בגופו ומתוך שכך אפשר ויזרז את זמן ההחלמה מפציעות. לפיכך: אין הבדל בין א"ל מגע-מלא, כדורגל או אתלטיקה קלה... והגוף: הגוף זוכר הכל ולא שוכח כלום
. ככה, לקראת גיל 30 הוא מזכיר לך את כל השטויות שעשית עד כה ואת כל ההתעלויות שהוא ספג ממך
... והכל צמוד-ריבית וצמדה
...

roy33itc

New member
יובל הפחדת אותי...

ככה, לקראת גיל 30 הוא מזכיר לך את כל השטויות שעשית עד כה ואת כל ההתעלויות שהוא ספג ממך ... והכל צמוד-ריבית וצמדה ... תוכל להרחיב ולבאר? תודה מראש

לצערי../images/Emo4.gif

אני לא יכולה לעזור לך בתשובות מפאת חוסר הבנה בנושא, אבל אני כן יכולה לאחל לך שתרגיש טוב

roy33itc

New member
thanks baby וננדין אולי אתה מכיר

תרגילים טובים לחיזוק שרירי הצוואר? אולי לינקים או תמונות? תודה לכולכם

ננדין

New member
בבקשה

הוספתי לך קישור לתרגילי צוואר שמתאבקים ומתאגרפים עושים, תעשה אותם בפיקוח והדרכה של מאמן מוסמך בלבד! ותזהר מאוד כי הצוואר זה דבר מאוד עדין ובעייתי! אימוני קלינצ' של מואי תאי מאוד מחזקים את הצוואר וכהתחלה הייתי ממליץ לך לעשות כפיפות בטן בלי ידיים על הצוואר. להיבדק כבר הלכתה???

roy33itc

New member
הלכתי להיבדק.תודה ננדין על הדאגה.

כרגע ממצאים שליליים אבל אני עוד עוקב. תודה על הקישורים ואשמח לקבל תרגילים שלא מצריכים השגחה אבל בכל אופן תודה. רועי

למעלה