תופעת בוקר מוזרה

תופעת בוקר מוזרה

בבוקר ביתי בת ה3 חודשיים יונקת 10 דק ומסרבת להמשיך- הדבר מתבטא בהטיית הראש לכיוון הנגדי. היא עושה 3 פעמים גרפס וגם לאחריהם מסרבת לינוק.בעת ההנקה היא נחנקת לפחות פעמיים. היום ניסיתי לשאוב לאחר ההנקה כי חששתי שאין לי מספיק חלב ויצא לי כ 60 סיסי. האם יש לי בעיה בחלב? כיצד אפשר להגביר לה את משך היניקה? האם בגילה 6 חיתולי פיפי ביום מספיקים? ומה נחשב חיתול ספוג לגיל זה?? תודה ויום שקט ..........

Revili

New member
למה מוזר?

בגיל 3 חודשים ארוחה של 10 דקות היא ארוחה ארוכה ומלאה...היניקה שלה כבר עילה, היא חזקה ומיומנת ויכולה לרוקן את השד במהירות רבה. יש תינוקות שמסיימים ארוחה מלאה גם בחצי מהזמן. הציעי לה בכל הנקה גם את הצד השני, אך אם היא מסרבת, היא כנראה שבעה. מה הכוונה נחנקת? משתנקת? יכול להיות שזרם החלב חזק והיא מתקשה לעיתים להתמודד איתו, אם בסה"כ היא מסתדרת וממשיכה לינוק, אין עם זה בעיה וככל שהיא תגדל היא תדע להתמודד גם עם הזרם החזק של החלב. שאיבה אינה מדד לכמות החלב שקיימת בשד, גם כי לוקח לגוף זמן להתרגל לשאיבה וגם כי משאבה היא הרבה פחות יעילה בהוצאת חלב מהשד לעומת תינוק. 6 חיתולי פיפי מספיקים, הם לא חייבים להיות ספוגים...אל תשכחי שגם חיתול עם קקי מכיל בד"ג גם פיפי ומעיד גם הוא על קבלת מספיק חלב ונוזלים.

אז אולי אני המוזרה??../images/Emo4.gif../images/Emo3.gif

אני פשוט היתי רגילה ליניקות ארוכות של 20 דקות בכול צד כשלפתע העולם נראב יותר מעניין. אני -כמוכול פולניה טובה- חוששת שהנסיכה לא אוכלת מספיק, למרות שהמשקל תקין והיציאות שלה טובות. האם מרקם מימי לתינוק יונק הוא נורמלי??? לעיתים הצואה קצת רירית האם הדבר מעיד על בעיה??? תודה על ההתיחסות המפורטת...

הסיבה שהתנהגותה נראית לי חריגה היא שלאחר כול

יניקה היא מוצצת את כול כף היד....בנחרצות היא אומנם בת 3 חודשים אבל התופעה נראית לי כהסבר לרעב....לא יודעת כבר מה לחשוב...........

Revili

New member
כמו שכתבה טלטלים ...

בהודעה קודמת שלך... חשוב לקבל תמונה כוללת, כיוון שפרט זה או אחר אינם מאפשרים לדעת אם יש או אין בעיה. כיוון שדיברת גם על קיצור הנקות, גזים וכאבי בטן, אולי בעיה של תפיסה, השתנקויות ואולי זרם חזק...לדעתי אים מנוס מקבלת ייעוץ אישי. אפשר תמיד למצוא מדוע תופעה זו או אחרת היא נורמלית ורגילה, אך כיוון שאת האמא ואת מודאגת, יהיה לא אחראי לומר לך שאין בעיה בלי לבדוק את הדברים לאשורם. בהמשך לכך,גם צואה נוזלית ולעיתים מעט רירית יכולה להיות נורמלית לחלוטין ומציצת היד לא בהכרח מעידה על רעב אלא יכולה להיות שלב התפתחותי טבעי.

liir

New member
תסתכלי בשרשור שפתחתי בשם הנקה מהירה

את מתארת את אותו מצב של הבת שלי. גם היא בת 3 חודשים. וגם היא מוצצת לא פעם את הזרוע שלה (לפעמים אחרי ההנקה עצמה)

1טלטלים

New member
בעניין מציצת ידיים

בגיל זה כבר לא משייכים זאת לרעב,לתינוק זוהי דרך להכיר עולם ולחקור אותו והיא בדיוק בשלב זה. לגבי "קיצור זמנים" - גם אין בעיה,הנקה בגיל שלה מבוססת,תינוקת יעילה במציצה,מסוגלת לקבל כמות חלב לה היא צריכה בפחות זמן מבעבר...אם היא עולה היטב במשקל,יש מספיק טיטולים רטובים,היא חיונית,מתפתחת,ערנית ומבסוטה לאחר הנקה--->להפסיק לדאוג ולהנות ממנה ומהנקה! בהצלחה בהמשך ורק בריאות,

למעלה