תופעות שלאחר ניתוח

סלסה מ

New member
תופעות שלאחר ניתוח

האם מישהי סבלה מעצירות מיד לאחר הניתוח? זה כ"כ כואב ואני מפחדת מלחיצות בגלל התפרים (סליחה על התיאור) מה עושים???

לולי72

New member
אכן כן

נדמה לי שהייתה לי עצירות במשך שבועיים, אמא שלי כבר הייתה בלחץ וגם אני פחדתי ללחוץ, אבל אחרי אכילת שזיפים וכל מיני ירקות, זה הצליח

boli bilboli

New member
טבעי לחלוטין...../images/Emo201.gif

תשתדלי לאכול רק אוכל קל שמתעכל בקלות. לא לאכול בשר בקר... מומלץ לאכול הרבה ירקות ולשתות מיץ שזיפים ומיץ חמוציות שמונע דלקות בשתן לאחר ניתוח. הדברים האלו עוזרים - מניסיון! ותתעודדי, נראה לי שכל מי שעברה את הניתוח זוכרת את ה"חוויה" הלא נעימה הזו, ובסוף הכל עובר (תהיי חייבת להתרוקן מתישהו...). אז תרגישי טוב, שמחה שאת אחרי ושתהיה אחלה שבת...

שלום

כמה זמן את כבר עם עצירות? איך ניראת הבטן? האם יש גזים? האם הבטן משמיעה רעשים חזקים? במידה והעצירות עדיין קיימת הימנעי מאכילת מאכלים "עוצרים" כמו אורז, בננות, במבה, טוסטים וכד'..... תלכי - הליכה מפעילה את המעיים. תאכלי מאכלים שגורמים ליציאות - דברי חלב ופירות. שיטות לא מן השיגרה: אם את מעשנת - סיגרה בזמן שאת בשירותים..... קריאת מגזין כלשהו.....ישיבה בכריעה כמו ב"בול פגיעה" ולא ישיבה רגילה - בשיטות אלה הגוף מרפאה את השרירים וכל השיט יוצא. א ב ל - במידה וזו עצירות של יומיים - שלושה והבטן כבר ממש נפוחה תפני למיון בתה"ש. עדכני מה איתך

sivic10

New member
בתקווה שזה כבר לא רלוונטי..

מקווה שזה כבר לא רלוונטי אבל מזונות עם הרבה סיבים יעזרו לך (ירקות, פירות, בעיקר פירות יבשים, לחם מלא וכו''...) שמעתי גם שלקחת כף שמן זית מאוד עוזר (קצת מגעיל אבל כנראה עושה את העבודה)

היתה לי קצת עצירות

תאכלי שזיפים יבשים בתוך מים זה עוזר ושימי לב שלא מתפתחת דלקת בדרכי השתן אם כן תפני לרופא. דבר נוסף וחשוב לא פחות: אם חס-וחלילה יש חום או כאבים רוצי ישר למיון כי זו יכולה להיות המטומה (שטף דם) וזה מעיד על זיהום. רפואה שלימה.

עצירות

אני לא יודעת מה הייתה הסיבה לעצירות הפחד להיכנס לשירותים ואז...חיכיתי אולי יותר מידי, או באמת סיבה פיזיולית אחרת, העובדה היא שהייתה עצירות. לכי לשירותים - לא לפחד ולעצור שלא יחמיר. מישהי הציעה שזיפים - הצעה מצויינת, שימי 3 שזיפים יבשים במים, תשרי כמה שעות, ואז תאכלי גם את השזיפים וגם תשתי את המים. תשתי הרבה מים, חלב ובישיבה בשירותים אל תלחצי חזק שלא יצאו לך טחורים ופיסורות למיניהן, שימי את כפות הרגליים על הרצפה [לא קצות האצבעות] תרגעי ותנשמי ותנשפי לאט. [הסרעפת עולה ויורדת ועושה פלאים למעיים]. זה אולי נשמע לך הזוי...[ואולי טיפה פלצני] אבל תאמיני לי......תנסי. בהצלחה ותרגישי טוב דמות אחרת

סלסה מ

New member
עדכונים...

הי בנות, תודה לכולכן על ההמלצות והתמיכה, אתן מקסימות!!! ניסיתי כמעט הכל וגיליתי די הרבה יצירתיות שלא האמנתי שאגיע אליה אי פעם. אני מאמינה שיש קשר לפחד גדול, תפרים שיפתחו, טחורים, כאבים. ניסיתי כמעט הכל! אפילו השזיפים להפתעתי לא עזרו. ואז נזכרתי בהמלצה החמה של דר' סוריאנו ורק זה עבד! ש מ ן ז י ת ! לא נעים בכלל, אבל שלוק אחד עשה פלאים. בהחלט מומלץ גם לאלו שסובלות מעצירות בלי קשר לניתוח. אז שוב תודה לכולכן על כל ההמלצות.

למעלה