תופעות מוזרות בחשמל

zaq111

New member
תופעות מוזרות בחשמל

שלום לכולם ! בזמן אחרון פנו אלי שני לקוחות עם תופעות שקשה היה לי להסביר אותם. להל'ן התופעות.לקוח רצה להחליף נורה שרופה בחדר מדרגות,ברגע שהוא התחיל להבריג את הנורה השרופה המפסק הראשי של חדר המדרגות קפץ.העניין שלא מובן לי הוא איך יתכן שלאחר הרמת המפסק והחלפת הנורה (באותו הספק) הכל הסתדר.תופעה שנייה לקוחה אמרה לי שברגע שהיא הדליקה את הפלורוסנט נשמע פיצוץ והמפסק הראשי נפל.כן מאז המקרא עברו שבועיים והמקרא לא חזר על עצמו ,מה יכולה להיות הבעיה . לתשובתכם אודה ,רונן.

רשר

Well-known member
מנהל
קצר חולף

כשמסובבים נורה חוט הלהט שניתק יכול לגשר בין הזרועות וליצור קצר (כי הוא קצר מדי) שחולף עם שריפת החוט או הוצאת הנורה. בגוף הפלורסצנט יש קבל שכנראה התקצר בתוכו, קבלים חדישים יכולים ל"התרפא" מהקצר הפנימי ולהמשיך לעבוד כרגיל.

zaq111

New member
קצר בנורת ליבון

היי רשר ! בהמשך לתגובתך לגבי הקצר שיכול להגרם מחוט הלהט. לא ברור לי למה נגרם קצר מחוט הלהט ולא בעירה נוספת של החוט .למרות שהוא קצר.הלא חוט הטונגיסטן לא משנה תכונתו בעקבות היותו יותר קצר ולפיכך הנורה אמורה להדלק ולא לקצר את המעגל שהוא מחובר אליו. בתודה מראש על תגובתך ,רונן.

רשר

Well-known member
מנהל
אורכו של החוט משתנה והוא קצר

לכן ההתנגדות נמוכה ונוצר זרם גבוה עד כדי ניתוק המאמ"ת, לפעמים כשהחוט ניתק רק מצד אחד הוא מתחבר מחדש בעת הסיבוב ונותן עוד כמה שעות עבודה לנורה. קיימת עוד אפשרות שהמגעים בבית הנורה יצרו קצר תוך כדי סיבוב הנורה, במצב כזה תראה סימנים שחורים על כיפת ההברגה של הנורה, מכל זה מגיעים למסקנה שצריך להפסיק את החשמל בעת החלפת הנורה, למנוע סיכון מיותר.

למעלה